E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHer Suriyeli için Türk vatandaşının cebinden 300 dolar çıkmış---

Her Suriyeli için Türk vatandaşının cebinden 300 dolar çıkmış

Her Suriyeli için Türk vatandaşının cebinden 300 dolar çıkmış
22 Eylül 2016 - 09:52 borsagundem.com

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriyelilere yapılan 24 milyarlık yardım açıklamasını köşesine taşıdı.

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Türkiye'deki Suriyeli mültecilerle ilgili olarak "Ülkemize göçmen gelen her Suriyeli için her bir Türk vatandaşı cebinden 300 dolar alınmış. Yaklaşık 1000 Türk lirası yani. Bizden alınan paralarla, ülkemize gelen her Suriyeli’nin cebine 8 bin dolar konmuş. Yani 24 bin Türk lirası. Asgari ücretle çalışan bir Türk vatandaşının neredeyse bir buçuk yılda kazanabileceği para. Bu paranın yüzde birini harcamayan Almanya’nın halkı, mülteci sorununun hesabını kendi iktidarından çatır çatır soruyor da. Türk vatandaşının hiç olmazsa şu masum soruyu sorma hakkı yok mu: Ne uğruna harcadık?" dedi.

Ertuğrul Özkök'ün "Alman soruyor da biz soramayacak mıyız? 24 milyar ne uğruna" başlığıyla yayımlanan (22 Eylül 2016) yazısının ilgili bölümü şöyle:

Alman soruyor da biz soramayacak mıyız? 24 milyar ne uğruna

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta açıkladı...

Suriyeli göçmenler için 24 milyar dolar harcamışız.

Ülkemize göçmen gelen her Suriyeli için her bir Türk vatandaşı cebinden 300 dolar alınmış.

Yaklaşık 1000 Türk lirası yani...

Bizden alınan paralarla, ülkemize gelen her Suriyeli’nin cebine 8 bin dolar konmuş.

Yani 24 bin Türk lirası...

Asgari ücretle çalışan bir Türk vatandaşının neredeyse bir buçuk yılda kazanabileceği para...

Bu paranın yüzde birini harcamayan Almanya’nın halkı, mülteci sorununun hesabını kendi iktidarından çatır çatır soruyor da...

Türk vatandaşının hiç olmazsa şu masum soruyu sorma hakkı yok mu: Ne uğruna harcadık?

Cevabını biliyorum.
İnsanlık uğruna...

Bu hangi insanlık borcudur?

Minnet borcu desen, öyle bir borcumuz yok...

Öyleyse, komşuluk ve gönül borcu mu?

Yoksa uyguladığımız yanlış politikaların yarattığı trajedilerin vicdan borcu mu? 

Erdoğan: Sığınmacılar için vatandaşlık sürecini başlattık

 

Erdoğan: AB verdiği sözleri tutmadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • selam22 Eylül 2016 13:44

    o değilde biz suriyeli sığınmacılara 24 milyar vermişiz abd israile silah yardımı için 40 milyar dolar veriyor. ne için veriyor büyük israil için. suriye ne olacak Türkiye ve avrupaya dağılacak. suriye büyük israil topraklarına katılacak.

  • yazık22 Eylül 2016 13:41

    yazıklar olsun diyorum. bu pislikleri başımıza bu yüzden attılar. neden besliyoruz işe yaramazlar değer bilmezler hırsızlık yaparlar yakında mafya olacaklar başımıza.

  • vatansever22 Eylül 2016 11:26

    benimle birliktemi calistiniz lan bu Ulkeye kurtarmak ve kalkindirmak icin>>>>>>>>>?????????????

  • Fatih22 Eylül 2016 11:08

    Benim vatandaşım açken, öğrencim devlete para ödüyorken, hastane kapılarından dönerken, Suriyelilerin bedavadan İstanbul'da yaşamasını içime sindiremiyorum. Madem mülteciler, gitsinler kampta yaşasınlar. Tüm yardımları kamplarda alsınlar. Gelip Taksim'de,İstiklal caddesinde boş boş dolaşıp dilenmesinler. Bu insanlar gelirken birkaç ay kalacak gözüyle bakılıyordu ve herkes yardımları normal karşılıyordu. Eğer yardımları normal görüyorsak, zorumuza gitmiyorsa ve gücümüzün yettiğine inanıyorsak; kimseden yardım istemeyelim. 3-5 milyar için Avrupalılara aman dilemeyelim. Ama bunları hesap edemediysek ve artık Türkiye'ye yük olduklarını görüyorsak; bu yanlış politikaların hesabını sorumluları vermeli.

  • insanmısın22 Eylül 2016 10:51

    ABD nin çıkardığı ve yönettiği bu Suriye savaşında sınırımız gereği öyle yada böyle müdahil olmak zorunda kaldık. Asıl sorunun gaz boru hatları ve Iran Israil çekişmesi olan bu savaşta madur olan onca masuma insana anca gönlü geniş vicdanlı kişiler kucak açar. Bencil insanların böyle düşünmesi çok doğal..