E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHDP kararını açıkladı: Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz!---

HDP kararını açıkladı: Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz!

HDP kararını açıkladı: Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz!
28 Nisan 2023 - 14:00 borsagundem.com

HDP, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimine günler kala Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı.


14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28'nci dönem milletvekili genel seçimlerine günler kala HDP'den Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na açık destek açıklaması geldi.

Sözcü'den İsmail Saymaz'a konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar "Amacımız seçimin ilk turda bitmesidir. Bunun Türkiye'de demokratik dönüşüme giden yolda önemli adım olacağını düşünüyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu ile hedeflerinin örtüştüğünü dile getiren Sancar, 14 Mayıs seçimlerinde koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı.

'KILIÇDAROĞLU'NDAN TALEBİNİZ OLDU MU?' SORUSUNA YANIT

Sancar, 'Kılıçdaroğlu'ndan talebiniz oldu mu?' sorusuna 'Bizim talebimiz, demokrasi ve hukuk devletinin yolunu açacak yönetim ve iradeyi göstermesidir' yanıtını verdi.

EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI'NDAN AÇIKLAMA

Emek ve Özgürlük İttifakı'ndan yapılan yazılı açıklamada; Türkiye'nin, siyasi, toplumsal ve ekonomik krizlerin bir arada yaşandığı çoklu kriz şartları altında tarihinin en önemli seçimine doğru ilerlediğine dikkat çekilerek, şöyle denildi:

"Türkiye halkları bu çoklu krizin zorlukları, siyasi baskılar ve her türlü eşitsiz propaganda koşullarına rağmen geleceğini kurtarma mücadelesini 14 Mayıs sandıklarında bir kez daha başarıya ulaştırmaya odaklanmıştır. Türkiye halklarının ve ezilenlerinin geleneği bugüne kadar otoriter ve faşist anlayışlara karşı direnişi ve zaferi öğretmiş ve örgütlemiştir. Bilindiği üzere Türkiye halklarının devrimci, demokrat ve ezilenleri olarak Emek ve Demokrasi İttifakı adıyla bir araya geldik. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmama, parlamento seçimlerine ise ittifak çatısı altında girme kararı aldık. Türkiye siyasetinin bu kırılma aşamasında, üzerimize düşen tarihi görevi hem geleneğimize hem de gelecek kuşaklara borcumuz kapsamında yerine getirme konusunda mutabık kaldık. Bu kapsamda 14 Mayıs 2023’te yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz. Bu tarihi seçimde; Türkiye halklarını milletvekilliği seçimlerinde Emek ve Özgürlük İttifakı’na, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeye çağırıyoruz."

Pelvin Buldan duyurdu: HDP aday çıkarmayacak!

 

AYM'den HDP'ye ret

 

Kılıçdaroğlu-HDP görüşmesi sona erdi

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.