E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHayatın normale dönmesi o hisselere yaradı---

Hayatın normale dönmesi o hisselere yaradı

Hayatın normale dönmesi o hisselere yaradı
04 Haziran 2020 - 09:50 borsagundem.com

Alışveriş yapanların sayısı beklenenin üzerinde artınca AVM hisseleri keskin bir şekilde yükseldi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Güney Carolina’da faaliyet gösteren Tanger Outlet’in CEO’su Steven Tanger, korona virüs kaynaklı kısıtlamaların kalkmasından sonra eyalet çapında AVM’lerin doluluk oranı pandemi öncesi seviyenin %80’ine yaklaştığını söyledi.

Alışveriş merkezinin açık havada indirimli fiyat sunduğunu söyleyen CEO’ya göre insanların korona virüs kaynaklı sosyal mesafeyi rahatça koruyabilecekleri ve virüsün yarattığı ekonomik zarar içerisinde bütçelerine uygun seçenekleri böyle yerlerde bulabiliyorlar.

CEO’nun bu yorumları Ulusal Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Birliği toplantısı sırasında gerçekleşti. Diğer alışveriş merkezi yöneticileri de alışveriş yapanların sayısının hızlı bir şekilde yükseldiğini belirterek korona virüs kaynaklı kısıtlamalar sırasında iyice düşmüş AVM hisselerinin yükselmesine sebep oldu.

Salgın daha fazla müşteriyi e-ticaretin rahatlığına doğru iterken haftalardır evde sıkışmış olan insanlar dışarı çıkıp alışveriş yapmaya istekli görünüyor. Bu durum perakende mağazalarındaki tüketici harcamalarının iyileşeceği konusunda iyimser bir ortam oluşturdu.

Bu ortamda Tanger hisseleri geçtiğimiz seansta %10,5 artarken 7,41 dolardan işlem gördü. Amerika’nın en büyük AVM grubu olan Simon Property ise geçtiğimiz seansta %15 yükselerek 9 Nisan’daki seviyesine geri geldi.

Bankacılık endeksinde sınırlı güçlenme çabası devam ediyor

Toparlanmaya ilişkin güç kazanan beklentiler risk iştahını destekliyor

Sağlık Bakanlığı açıkladı! İşte AVM'lerde uyulacak kurallar...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)