E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa Halka arz piyasası kriz yaşıyor---

Halka arz piyasası kriz yaşıyor

 Halka arz piyasası kriz yaşıyor
20 Aralık 2022 - 14:15 borsagundem.com

Dünya ekonomisinin geneli üzerinde baskı oluşurken, halka arz piyasası dondu ve yüzlerce şirket borsaya girişlerini erteledi. Bu sebeple de küresel hisse satışları bu yıl düşüş gösterdi.

Halka arz hacimleri 2008'den bu yana en düşük seviyeye gerilerken bankacılar hızlı bir toparlanma beklemiyor.

Yatırım bankacıları, hisse satışlarına aracılıktan kaynaklanan yüksek gelirleri kaybettikten sonra zorlu bir yıl daha bekliyor. Halka arz piyasası 2008 mali krizinden bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Para politikası etrafındaki sorular ve yaklaşan bir durgunluk olasılığı ile halka arz danışmanları, hisse senedi piyasalarında kısa vadede bir toparlanma konusunda iyimser görünmüyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve merkez bankalarının faiz oranlarını artırması ekonominin geneli üzerinde baskı oluştururken, halka arz piyasası dondukça ve yüzlerce şirket borsaya girişlerini erteledikçe küresel hisse satışları bu yıl düştü.

Bank of America EMEA sermaye piyasaları (ECM) başkanı James Palmer, "Her şey oranlarla ilgili paranın fiyatı değişti ve bu her şeyi etkiledi" dedi.

Yatırım bankacılarının korkusu kripto yükselişini kaçırmak

 

Küresel piyasalarda hisse satışları hız kesti

 

Küresel piyasalarda oynaklık arttı

 

Resesyon endişeleri küresel risk iştahını baskılıyor

 

Küresel borsalarda ‘erken Noel’ coşkusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VATANDAS20 Aralık 2022 14:52

    dunyada acik ara en rahat ulke tr...hem de icerdeki dolarpkksina hırsız sermayesine donme muhalefetine ve dunyanin en byuk finansal balonu olan tl e ragmen...