E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHalka açık hisselerimiz Starbucks ediyor---

Halka açık hisselerimiz Starbucks ediyor

Halka açık hisselerimiz Starbucks ediyor
19 Ocak 2014 - 07:46 borsagundem.com

Economist dergisi gelişmekte olan ülkelerdeki piyasaların o kadar derin piyasalar olmadığını ortaya koyan ilginç bir harita yayınladı

Türkiye hakkında olumsuz raporlar yazan ve ekonomiyle ilgili hiçbir öngörsü tutmayan Ekonomist dergisi haritada bir global şirketin piyasa değeri ile ülkelerin yerel MSCI Endeksleri’nde yer alan şirketlerin halka açık olan toplam hisse değerlerini kıyasladı. Bu kıyaslamaya göre MSCI Türkiye Endeksi’nde yer alan tüm Türk şirketlerin toplam halka açık hisse değeri Starbucks’ın 55 milyar dolarlık piyasa değerine karşılık geliyor (MSCI Türkiye Endeksi Türkiye’de toplam halka açık hisselerin yüzde 85’ini kapsıyor). Bu durum sadece Türkiye’de görülmüyor. Örneğin MSCI Hindistan endeksindeki şirketlerin halka açık hisselerinin toplam değeri Nestle’nin piyasa değerine ancak yetişiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • secret20 Ocak 2014 03:58

    Geç bunları bir kahve hiç bir zaman 1 kuruştan fazla etmez. Ama 1 Türk her zaman 10 amerikalıdan daha zekidir.

  • ibrahim özbek19 Ocak 2014 23:57

    Arkadaşlar bunlar ingiliz kibirliliği inanmayın bunlar bizim ülkemize hasta hasetlerinden ne yapacaklarını bilemiyorlar inanmayın biz bunları her defasında tokatlarız

  • Ender DOSAN19 Ocak 2014 19:41

    Acaba fiyatlamalar ne kadar gerçekçi Türliye ucuz mu pahalı mı ?Star Bucks ucuz mu pahalımı ?Borsa da herşey sanal arkadaşlar.Ben kendi görüşümü söyleyeyim Starbucks'ın sahibine deselerki ver şirketini Türkiye Borsasının halka açık kısmı senin olsun heralde gözü kapalı kabul eder...

  • tolga eren19 Ocak 2014 18:03

    ABd ekonomisinin buyuklugunu tabii ki biliyorum.Uretiyorlar ama sokak onu soylmiyor.acliktan nefesi kokan abd avrupa ispanyada issizlik oranlari yuzde 30 dolar ve euro deger kazaniyor buda yaman celiski global bazda dusundugun zaman abd kamu borcu yuzde 300 japonya avrupa butun bu ulkelerde kamu borcu yuksek girtlaklarina kadar borc batagindalar abd iyiye gidiyormus bunlarhava civa issizlik ekonomiler icin cok onemlidir bunu halletmeden parasal genislemeyi durduracagim yalaniyla gelismekte olan ulkelerde yara acmaya calisan cok kotu abd ekonomisi yakinda borsada ralli olursa sasirmayin..

  • ky19 Ocak 2014 16:51

    bizimkiler ky yi nasil tokatlarizdiye geve gündüz düsünürler,onlar gece gündüz islerimizi nasil gelistiririz +sirketimizi nasil verimli hala getiririz+yatirimcimiza nasil temettü veririz(kär payi) diye düsünürler,,,aradaki fark aslinda milyar dolarlar degil DÜSÜNCE !!!!

  • resim19 Ocak 2014 13:50

    merhabalar resmin orjinal ve üstüne manşet atılmamış halini yüksek çözünürlükle haber içinde de olsa yayınlasanız seviniriz. Merak ettiğimiz diğer kısımları da görebiliriz böylece.

  • hacı19 Ocak 2014 13:20

    sn tolga küçük görsen ne, büyük görsen ne? abd ekonomisi bizden çok büyüktür, kabul edemediğin gerçek ne anlayamadım, üretim yapan dünya markası bir yığın şirketleri var senin neyin var? ı phone , bilgisayarlar, araba, silah vs ne varsa adamlardan alıyorsun sonra da eleştiriyorsun, bu ne yaman çelişkidir, bistin bile üçte biri abd li yatırımcıların. sen anlat dur hayali hikayelerini..

  • tolga eren19 Ocak 2014 12:59

    Yani ne demek turk hisse piyasasini kucuk gormek abdli sirketleri cok ustun gormek piyasa starbucks degildir.ABd de su an 30 40 milyon sokakta cadirda yatan binlerce issizin oldugu ekonomi bukadar buyuk sirketlrle demekkki sokakta yatanlara is bulunamiyor.kendilerini ustun gorme baskalarini kucuk gorme algi bu degil realite 40 milyon abd desokakta yatan abd li var ekonomi insanlarin karni doyuyorsasorun yoktur .