E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHafta sonu hava nasıl olacak?---

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Hafta sonu hava nasıl olacak?
24 Şubat 2024 - 09:26 borsagundem.com

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahminlerini paylaştı. Paylaşılan verilere göre hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 5 günlük hava tahmini raporunu açıkladı. MGM, cuma gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak yükselen hava sıcaklığının, ülkenin genelinde mevsim normalleri üzerine çıkacağı tahmininde bulunuldu.

MGM, aynı zamanda Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi uyarısında bulundu.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin güney ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Balıkesir’in batı ilçeleri ile Denizli çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. 

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor.

HAVA KİRLİLİĞİ UYARISI

Yayımlanan rapora göre; önümüzdeki 5 günlük süreçte hava sıcaklıklarının, Ankara'da 16, İstanbul'da 21, Antalya'da 21, İzmir'de 20, Samsun'da 14 Diyarbakır'da 16, Adana'da 22 dereceye yükselmesi bekleniyor.

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan ise  Marmara, Ege ve İç Anadolu bölgesinde sıcaklıkların artacağını ve şubat ayının kurak geçeceğini bildiridi.  

Çalışkan, "Rüzgarlar hafif, o yüzden hava kirliliği artmaya başladı. Hava kalitesi İstanbul'un Kağıthane ve Göztepe ilçelerinde hassas. Bahar tadında bir hava olacak ancak soluduğumuz hava temiz olmayacak." dedi.

Yağışlar azalara yerini sıcak havalara terk ediyor

 

Meteoroloji'den o bölgelere kuvvetli yağış uyarısı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)