E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHacca gideceklere enfeksiyon uyarısı---

Hacca gideceklere enfeksiyon uyarısı

Hacca gideceklere enfeksiyon uyarısı
05 Temmuz 2022 - 09:48 borsagundem.com

Genelde Afrika’nın batı ve orta bölgelerindeki tropikal alanlarda görülen maymun çiçeği salgını ile ilgili hacca gidenlere net uyarı geldi.

Türkiye’de de geçen hafta tespit edilen maymun çiçeği vakaları hastalığın endemik olmadığı 52 ülkede kayıtlara geçti.

Şu ana kadar resmi verilere göre dünya çapında 5.700’den fazla insanda görülen maymun çiçeği hastalığı ile ilgili dikkat çekici bir açıklama geldi.

Covid-19 salgını dolayısıyla durdurulan Hac ziyaretlerinin yeniden başladığı günlerde Suudi Arabistan’dan yetkililer açıklamalarda bulundu. Hastalığın hızla yayıldığına dikkat çeken Cizan Üniversitesi’nde görevli doçent doktor Abdullah Algaissi, “Bu hastalığın hava yoluyla ve havadaki partiküllerle bulaşıp bulaşmadığı henüz bilinmiyor. Genelde cinsel temas ya da hasta kişinin yaralarına dokunarak bulaştığı biliniyor. Bu hastalık endişe verici” dedi. Algaissi, hastalığın kontrol altına alınabileceğine de dikkat çekti.

Arap uzmanlar, Hac ziyaretine gelenlerin tam aşılı ve maskeli olması gerektiğini de hatırlatırken, “Eğer bir kişi Hac ziyareti sırasında semptom gösteriyorsa hemen kendini tecrit altına almalı. Ayrıca başka insanlarla temas etmekten kaçının” yorumunu yaptı.

Bakan Koca duyurdu: Türkiye'de ilk maymun çiçeği vakası

 

Maymun çiçeği için acil durum ilanı verilmedi

 

Maymun çiçeği salgını ile ilgili endişe yaratan bulgu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )05 Temmuz 2022 10:13

    Hac fiyatları esktra kişisel masrafların hariç  16 - 22 bin Riyal en  ucuz hac .... yani 65 bin - 85 bin arası bir  par aile gidip işlemlerini gerçekleştirebilirsin. Allah kabul etsin.

  • Mucise Reis : )05 Temmuz 2022 10:11

    Kaç emekli maaşı ile gidilebilecek ? kaç para hac gidiş-geliş ... Tv de haberler oluyor ama fiyat analizi göremedik hiç :D neden acaba ?