E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisGürcistan’da TAV gerginliği---

Gürcistan’da TAV gerginliği

Gürcistan’da TAV gerginliği
12 Mart 2019 - 14:53 borsagundem.com

Türk şirketin işlettiği Tiflis ve Batum’daki havalimanlarında yüksek ücret talep ettiğini iddia eden Georgian Airways, TAV’a karşı miting düzenlemeyi planlıyor.

CÖMERT YILDIZ – BORSAGUNDEM.COM

Türkiye’nin en büyük havayolu yer hizmetleri şirketlerinden TAV, Gürcistan’da gerginliğe sebep oldu. Türk şirketin işletmeye devam ettiği Tiflis ve Batum’daki havalimanlarında yüksek ücret talebi karşısında, ülkenin resmi havayolu şirketi Georgian Airways ile TAV Georgia arasındaki uzun süredir devam eden anlaşmazlık, gerginliğe neden oldu.

Gürcü havayolu şirketi Georgian Airways, 2027 yılına kadar Tiflis Uluslararası Havalimanı'nı yönetmeye uygun olan TAV Georgia'nın, yüksek vergiler getirdiğini ve bu şekilde Gürcü havayolu şirketine baskı yaptığı iddia ediyor.



TAV’A BORCUNU ÖDEYEMİYOR

Georgian Airways’tan yapılan açıklamada ise TAV’ın vergilerinin kabul edilemez olduğu, düşürülmesi gerektiği vurgulandı. Gürcü havayolu şirketinin, TAV’a olan milyonlarca dolarlık borcunu da ödemekte zorlandığı belirtiliyor. TAV tarafından ise Gürcü şirketin borcunu ödememesi durumunda yer hizmetleri ve altyapı kullanımından mahrum kalacağı ifade ediliyor. Georgian Airways, önümüzdeki günlerde Tiflis Havalimanı’nda TAV’a karşı miting düzenlemeyi planlıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ufuk13 Mart 2019 06:55

    Uçak işletmek otobüs işletmeye göre çok daha karmaşık bir iş oldu. Ölçek ekonomisi çok önemli. Milli bayrak taşıyıcı şirketlerden ufak olanlar önümüzdeki yıllarda biter. 20 Uçak altı işletme karlı bir şekilde yapılması gerçekten zor. Uçak bakım, personel eğitim, operasyonlar için teknolojik alt yapı, satın almalarda ölçek ekonomisi, yönetim desteği, pazarlama vs çok alanda ekonomik fizibilite için ölçek ekonomisi gerekir. THYAO bu boşluğu Balkanlar, Kafkasya ve Ortadoğu da bölgede doldurabilir. Gürcitan'da malesef yerel bir uçak şirketi ayakta kalamaz, nufusu az, ülke küçük. %50-%50 THY veya benzeri şirket ile ortak olurlar ise yaşama şansları var.

  • hakan12 Mart 2019 20:55

    paran yoksa hızmet alma kardesım tav ısını yapıyor sızın kasınıza gozunuze beleşe hızmet vermıcek tabıkı