E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 12/01/2024---

Günün önemli şirket haberleri 12/01/2024

Günün önemli şirket haberleri 12/01/2024
12 Ocak 2024 - 08:25 borsagundem.com

Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler, öne çıkan projeleri neler? Piyasalar açılmadan okunması gereken şirket haberleri..

#AGROT – Şirketin 32.000 adet kiraz fidesi alımı için sözleşme imzaladığı açıklandı.

#AGROT – Şirketin tarım ürünlerinin ihracatı ve yurt dışında depolanması alanında faaliyet gösteren bir şirketin hisselerinin %80’inin alınmasına yönelik başlattığı ön görüşmelerin olumlu sonuçlandığı ve hisse alımı için yasal prosedürlere başlanıldığı açıklandı.

#AGROT – Şirketin Avrupa'daki zincir marketlere ürün tedariği sağlayan, tarım ürünlerinin ithalatı ve pazarlaması alanında faaliyet gösteren Hollanda’da bir firma ile şirket hisselerinin alımı için ön görüşmelere başlanmasına karar verildiği açıklandı.

#AKFGY – Likidite Sağlayıcılık faaliyetlerinin başlamasına yönelik INFO ile sözleşme imzalandığı ve Borsa’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

#ALCTL – Şirketin Baku Telephone Communication ile GPON sistemlerinin satışına ilişkin toplam 11,9 milyon dolar tutarında iki ek protokol imzaladığı açıklandı.

#ASTOR – Şirketin yurt içinden bir firma ile 15 milyon euro tutarında transformatör satış sözleşmesi imzaladığı açıklandı.

#ASTOR – Şirketin Irak’tan bir firma ile 8 milyon dolar tutarında transformatör satış sözleşmesi imzaladığı açıklandı.

#AYCES #BEGYO #IDEAS #KARYE #PAMEL – VBTS kapsamında şirket paylarına 9 Şubat’a kadar kredili işlem yasağı getirildi.

#AYGAZ – KCHOL ve AYGAZ’ın birlikte paylarının tamamına sahip oldukları Sendeo ile Kolay Gelsin şirketlerinin faaliyetlerinin Kolay Gelsin markasıyla yürütülmesi amacıyla iki şirketin ortakları arasında Niyet Mektubu imzalandığı açıklandı.

#BMSCH – Ahmet Rauf Mollaoğlu tarafından 1.000.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldığı açıklandı.

#BRISA – Şirket ile Lastik-İş Sendikası arasında, Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine 17 Ocak’ta başlanacağı açıklandı.

#CEMTS – 5,5 milyon dolar limitli Yönetici Sorumluluk Sigortası yapıldığı açıklandı.

#CEOEM – Şirket tarafından iştiraki Ceo Event LLC’nin sermayesindeki %40 payına ilişkin 500.000 QAR sermaye taahhüdünün tamamının ödendiği açıklandı.

#DAPGM – Şirketin İstanbul Ataşehir’de yer alan projesi için ön projenin onaylandığının ve ruhsat işlemlerinin yürütüldüğünün Ataşehir Belediyesi tarafından şirkete bildirildiği açıklandı.

#DOAS – Şirketin Hatay Toki Sosyal Konutları, 1001 Konut Projesi inşasına, bağış kapsamında katkı yapmaya karar verdiği açıklandı.

#EGEEN – Şirket ile global faaliyet gösteren bir ticari araç ana sanayi firmasının operasyonunun ürün ihracatına yönelik uzun vadeli Çerçeve Sözleşme imzalanması kapsamında görüşmelere başladığı açıklandı.

#EKGYO – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı adına şirket tarafından ihale edilen Malatya Merkez 2. Etap 2. Kısım Konut ve Ticaret İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi için yüklenici Leda Yapı ve Proje ile 2,1 milyar TL bedelli sözleşme imzalandığı açıklandı.

Ford Otosan’da grev kararı

#EKGYO – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı adına şirket tarafından ihale edilen Malatya Merkez 1. Etap 2. Kısım Konut ve Ticaret İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi için yüklenici BCM Uluslararası Madencilik ile 2,4 milyar TL bedelli sözleşme imzalandığı açıklandı.

#EKGYO – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı adına şirket tarafından ihale edilen Hatay Antakya 2. Etap Kazı ve Zemin İyileştirme İşi için yüklenici Cevahir Yapı ile 648 milyon TL bedelli sözleşme imzalandığı açıklandı.

#EUPWR – Şirketin UEDAŞ tarafından gerçekleştirilen Yatırım Malzemeleri Alımı işi konulu ihaleye katılarak 3,05 milyon dolar ile en avantajlı teklifi verdiği açıklandı.

#EUREN – Şirket tarafından Manisa ilinde yapılması planlanmış arazi GES yatırımı kapsamında yüklenici firma ile imzalanan sözleşmenin artan yatırım maliyetlerinin yatırımın geri dönüş sürelerini uzatması nedeniyle karşılıklı olarak feshedildiği açıklandı.

#FONET – Şirketin Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ile 48,2 milyon TL bedelle 36 ay süreli Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi Hizmet Alımı sözleşmesi imzaladığı açıklandı.

#FORTE – Şirket tarafından Cetwell Bilgi Teknolojileri’nin %51’lik hissesinin 4 milyon TL bedelle satın alınmasına karar verildiği açıklandı.

#GSDDE – Şirket tarafından bağlı ortaklığı GSD Faktoring’in sermaye artırımı kapsamında sahip olduğu payların tamamı için rüçhan haklarının kullanılmasına karar verildiği ve rüçhan hakkı tutarının ödendiği açıklandı.

#GSDHO – Şirket tarafından bağlı ortaklığı GSD Faktoring’in sermaye artırımı kapsamında sahip olduğu payların tamamı için rüçhan haklarının kullanılmasına karar verildiği ve rüçhan hakkı tutarının ödendiği açıklandı.

#HALKB – 112 gün vadeli 2,4 milyar TL tutarında bono ihraç edildi.

#ISCTR – 95 gün vadeli 359,4 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#KBORU – Şirketin Ssanyong Engineering ile Ekvatoral Gine, Mongomo Köylerinin, İçme suyu ve Sanitasyon Sistemi Projesi kapsamında 346.817 euro tutarında Altyapı HDPE100 Boru satış sözleşmesi imzaladığı açıklandı.

12 göstergesi al veren hisseler (12.01.2024)

#KBORU – Şirketin İtalya’dan bir firma ile NATO Projesi kapsamında Askeri Üs altyapısı için 400.009 euro tutarında Koruge Boru satış sözleşmesi imzaladığı açıklandı.

#KBORU – Şirketin yurt içinde bir firma ile 24,5 milyon TL tutarında Altyapı HDPE100 Boru satış sözleşmesi imzaladığı açıklandı.

#MIATK – Şirketin Samsun Ondokuz Mayıs Üniversite Hastanesi ile 5,8 milyon TL bedelle Hastane Bilgi Yönetim Sistemi Bakım, Güncelleme, Geliştirme Hizmet Alımı Sözleşmesi imzaladığı açıklandı.

#MIATK – Şirketin Samsun Ondokuz Mayıs Üniversite Hastanesi ile her muayene ücretinin %15‘i üzerinden ödeme alınması karşılığında 1 yıl süreli MİA TeleHealth Uzaktan Sağlık Bilgi Sistemi Sözleşmesi imzaladığı açıklandı.

#MMCAS – Şirketin %100 hissedarı olduğu, 1 milyon TL sermayeli ALPEFE İthalat İhracat şirketinin kurulmasına karar verildiği açıklandı.

#NETAS – Şirketin TTKOM’dan 717.500 dolar tutarında HGW Wifi5 modem ve 1,6 milyon dolar tutarında IP TV Set Top Box siparişi aldığı açıklandı.

#NETAS – Şirketin TCELL’in bağlı ortaklığı Superonline İletişim Hizmetleri’nden DC güç besleme sistemi için 1,7 milyon dolar tutarında sipariş aldığı açıklandı.

#NETAS – Şirketin TCELL’in bağlı ortaklığı Superonline İletişim Hizmetleri’nden GPON yazılım ve donanımlarının tedariği için 1,5 milyon yuan tutarında sipariş aldığı açıklandı.

#PLTUR – Şirketin Türkiye Varlık Fonu İstanbul Finans Merkezi Gayrimenkul ile personel taşıma işine ilişkin 3,7 milyon TL bedelle sözleşme yaptığı açıklandı.

#PRKME – Şirketin bağlı ortaklığı Konya Ilgın Elektrik’in 49 yıl süreli elektrik üretim lisansının EPDK kararı ile iptal edilmesine karşı görülen davada Konya Ilgın'ın iptal talebinin reddine karar verildiği açıklandı.

#RALYH – Şirketin JCR Avrasya ile imzaladığı kredi derecelendirme sözleşmesinin şirketin talebiyle iptal edildiği açıklandı.

#SARKY – Birleşik Metal İş Sendikası’nın şirketin de içinde bulunduğu işyerlerinde 19 Ocak günü greve çıkılacağını bildirdiği açıklandı.

#SAYAS – Şirketin Ateş Wind Power'a rüzgar türbini ve türbin kulesi aksamları ile ticari mal satışlarından 2024 yılı ilk çeyreğinde yaklaşık 4,3 milyon euro hasılat elde etmeyi beklediği açıklandı.

#SMRTG – 180 gün vadeli 50 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#VAKBN – 98 gün vadeli 49,5 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#VBTYZ – Şirketin Türkiye'de yerleşik Bir Özel Banka ile Network Altyapısı Donanım temini konusunda 2 milyon dolar bedelle sözleşme imzaladığı açıklandı.

#YKBNK – 84 gün vadeli 366 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#ZOREN – Şirketin %100 dolaylı bağlı ortaklığı Zorlu Jeotermal Enerji’nin güneş enerjisinden elektrik üretmek üzere 0,21746 MWp gücünde Birleşik Yenilenebilir Elektrik Üretim Tesisi kurmak için EPDK’ya yaptığı başvurunun kabul edildiği açıkladı.

Endeksten hızlı yükselenler (12/01/2024)

 

PAY ALIM / SATIM

#AHGAZ – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 487.847 adet pay 10,24 – 10,25 TL fiyat aralığından geri alındı.

#DOHOL – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 200.000 adet pay 11,99 – 12,02 TL fiyat aralığından geri alındı.

#ENERY – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 44.133 adet pay 112,00 – 113,50 TL fiyat aralığından geri alındı.

#ESEN – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 2.326 adet pay 17,39 – 17,66 TL fiyat aralığından geri alındı.

#IZMDC #IZENR – IZENR tarafından 5,57 – 5,60 TL fiyat aralığından 900.000 adet IZDMC payı alındığı açıklandı.

#KUYAS – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 125.279 adet pay 53,99 TL ortalama fiyattan geri alındı.

#LKMNH – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 25.000 adet pay 46,51 TL ortalama fiyattan geri alındı.

#MAGEN – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 4.106 adet pay 9,67 – 9,95 TL fiyat aralığından geri alındı.

#MPARK – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 35.000 adet pay 140,00 – 145,40 TL fiyat aralığından geri alındı.

#NATEN – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 1.049 adet pay 47,60 – 48,56 TL fiyat aralığından geri alındı.

#SELGD – Ümit Gümüş tarafından 22,64 – 23,34 TL fiyat aralığından 120.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %4,85’e geriledi.

#YYLGD – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 1.000.000 adet pay 13,29 – 13,64 TL fiyat aralığından geri alındı.

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (12/01/2024)

SERMAYE ARTIRIM

#ASUZU – Şirket sermayesi Pazartesi 84 milyon TL’den %200 oranında bedelsiz olarak 168 milyon TL artışla 252 milyon TL’ye
yükseltilecek.

Bugün Genel Kurulu Olan Şirket: #RALYH

KAYNAK: İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Fiyat hareketi güçlü hisseler(12/01/2024)

 

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

 

Borsa İstanbul'dan VİOP'ta işlem gören 4 şirkete ilişkin açıklama

 

En fazla para çıkışı olan hisseler (11/01/2024)

 

BİST 5 hisseye kredili işlem yasağı getirdi

 

Borsada 6 hissenin üzerindeki tedbir kalktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)