E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGüney Kore'den Kuzey'e nükleer silah resti---

Güney Kore'den Kuzey'e nükleer silah resti

Güney Kore'den Kuzey'e nükleer silah resti
01 Ekim 2023 - 15:15 borsagundem.com

Seul'den yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin nükleer silah edinmesinin hiçbir zaman tanınmayacağı ifade edildi


Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore'nin nükleer silah edinmesinin hiçbir zaman tanınmayacağını ve uluslararası toplumun yaptırımlarının artacağını bildirdi.

Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Dışişleri Bakanlığından, Kuzey Kore'nin nükleer silah edinmesine ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Uluslararası toplum, Kuzey Kore'nin nükleer ve füze alanında gelişmesini ve provokasyonlarını açıkça yasaklamıştır. Kuzey Kore'nin eylemlerine ve ifadelerine bakılmaksızın nükleer silah edinmesi, hiçbir zaman tanınmayacak ve uluslararası toplumun yaptırımları artacaktır." ifadeleri yer aldı.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı'ndan "Nükleer silahlar egemenlik hakkımız" açıklaması

Kuzey Kore'nin resmi Kore Merkezi Haber Ajansına (KCNA) göre, Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Choe Son-hui, dün yaptığı basın açıklamasında, ülkesinin nükleer silahlara sahip olmasını "egemenlik hakkı" şeklinde nitelemişti.

Choe, Kuzey'in "nükleer silah devleti pozisyonunun reddedilmesi ve ülkesinin nükleer silahsızlanmaya zorlanmasının en ciddi egemenlik ve anayasa ihlali olarak görüleceğini" kaydetmişti.

Kuzey Koreli Bakan'ın açıklamasında, ülkesinin, "egemenlik ihlaline en güçlü ve yoğun şekilde karşılık vereceği ve nükleer silah devleti olarak konumunu savunacağı" ifade edildi.

Kuzey Kore'nin Yüksek Halk Meclisi, Eylül 2022'de nükleer silahların caydırıcılık için kullanılmasına ilişkin yasa çıkarmıştı.

Güney Kore, çip üretimini canlandıracak

 

Borsada sektörel korelasyonun düşmesi boğa piyasası işareti mi?

 

Güney Kore'de işsizlik son 14 yılın en düşük seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ASIM01 Ekim 2023 19:14

    BENCE G.KORE  ABD İLE K.KORE ARASINA GİRMEMELİ BIRAK İKİ ÜLKE KENDİ KOZLARINI KENDİLERİ PAYLAŞSINLAR.SEN DE SEYİR ET YOKSA İLK ÖNCE SENİ YAKACAKLAR.SALAKLIK ETME.