E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGram altında yukarı yönlü hareket sürüyor---

Gram altında yukarı yönlü hareket sürüyor

Gram altında yukarı yönlü hareket sürüyor
12 Ekim 2023 - 11:16 borsagundem.com

Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.676 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın 2.880 liradan, Cumhuriyet altını 11.520 liradan satılıyor

Dün yükseliş eğiliminde hareket eden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 0,7 üzerinde 1.670 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 11.00 itibarıyla yüzde 0,4 artışla 1.676 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 2.880 liradan, Cumhuriyet altını 11.520 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı da şu sıralarda yüzde 0,3 yükselişle 1.879 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin sözle yönlendirmelerinde "güvercin" bir ton kullanmasıyla pozitif seyrin devam ettiğini belirterek, bugün ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

Fed'in dün açıklanan toplantı tutanaklarında, tüm Fed yetkililerinin "dikkatli şekilde ilerleyecek konumda bulundukları" konusunda aynı fikirde olduğu belirtilerek, yetkililerin enflasyonun sürdürülebilir şekilde hedefine doğru indiğinden emin olunana kadar para politikasının bir süre daha kısıtlayıcı kalması gerektiği konusunda hemfikir olduğu kaydedildi.

Öte yandan, Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, finansal piyasalardaki sıkılaşmanın Fed'in faiz oranlarıyla ilgili daha fazla adım atmadan önce ne olacağını "izleyip görmesine" izin verebileceğini bildirirken, Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic de enflasyondaki düşüş durmadıkça Fed'in faiz oranlarını artırmaya devam etmesine gerek olmadığını belirterek, "Bugün faiz oranları konusunda daha fazla bir şey yapmamıza gerek olduğunu düşünmüyorum." ifadesini kullandı.

Söz konusu mesajlarla birlikte tahvil faizlerinin gerilemesinin altının ons fiyatını desteklediğini belirten analistler, İsrail-Filistin çatışmasındaki gelişmelerin de güvenli liman varlıklara olan talebi artırmayı sürdürdüğünü bildirdi.

Analistler, bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi, haftalık işsizlik başvuruları ve hazine nakit dengesi verilerinin yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının takip edileceğini kaydetti.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.900 ve 1.920 doların direnç, 1.860 ve 1.840 doların ise destek konumunda olduğunu ifade etti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'İçerisinde bulunduğumuz haftada orta doğuda artan gerilimler sebebiyle oluşan güvenli liman ihtiyacına karşılık veren değerli metaller yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Küresel bazda jeopolitik risklerin artması fiyatlar üzerinde volatilitenin artmasına neden oldu. Bununla birlikte FED kanadından gelen açıklamalar izlendi. FED yetkililerinin faiz oranlarının yeterince yüksek olduğunu belirtmeleri tahvil getirilerinde düşüşler yaşanmasına neden oldu. Bu gelişme de altını destekleyen bir başka unsur olarak karşımıza çıktı. Öyle ki ons altın son iki haftanın en yüksek seviyelerinde fiyatlamalar gerçekleştiriyor. Yeni günde ise gözler ABD kanadından gelecek olan enflasyon verisinde olacak. FED’in yakından takip edeceği veri TSİ 15:30’da açıklanacak ve küresel bazda volatilite oldukça artacaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1900 – 1915 - 1935 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1870 – 1845 - 1810 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Dolar/TL'de primli seyir

 

Borsa güne yükselişle başladı

 

Petrol fiyatları düşüşte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)