E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman'dan S&P 500 tahmini---

Goldman'dan S&P 500 tahmini

Goldman'dan S&P 500 tahmini
08 Ocak 2024 - 08:41 borsagundem.com

Goldman Sachs Group Inc. stratejistleri ABD şirketlerinin 2024 gelirlerinin, ekonominin güçlü olması ve faiz indirimlerinin desteğiyle tahminleri aşabileceğini belirtti.

ABD borsaları baş stratejisti David Kostin başkanlığındaki ekip, haftalık araştırma notunda S&P 500 şirketlerinin hisse başına gelirlerinin bu yıl yüzde 5 artışla 237 dolar olmasını bekliyor.

Goldman Sach stratejistleri, Bloomberg tarafından takip edilen stratejistlerin tahminlerinin ortalaması olan hisse başına 231 doların üstünde olmakla birlikte yine de çok düşük kalabileceğini belirttiler.

2024 hedeflerine yukarı yönlü revize 

David Kostin liderliğindeki ekip, Fed'in geçen hafta güvercin bir tavır sergilemesinin, tüketici fiyatlarındaki düşüşle birlikte, reel getirilerin düşmesini sağlarken hisse senedi değerlemelerini destekleyeceğini yazdı.

Yayınlanan raporda, "Hisse senetleri zaten olumlu ekonomik aktiviteyi fiyatlıyordu, ancak şimdi daha da sağlam bir görünümü yansıtıyor" değerlendirmesi yapıldı.

Kostin, S&P 500'ü gelecek yılın sonunda 5.100 puanda görerek, 2024'te yeni bir zirve bekleyen Bank of America Corp. ve Oppenheimer Asset Management gibi Wall Street meslektaşlarına katıldı. Goldman stratejisti, Kasım ayı ortasında öngördüğü 4.700 seviyesinden tahminini neredeyse %9 oranında yükseltti.

S&P 500'den ikinci en iyi kasım ayı

 

S&P 500 yükselişini sürdürecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)