E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGoldman ve Morgan Stanley, Archegos iflasına ilişkin davayı kazandı---

Goldman ve Morgan Stanley, Archegos iflasına ilişkin davayı kazandı

Goldman ve Morgan Stanley, Archegos iflasına ilişkin davayı kazandı
30 Mart 2024 - 04:48 borsagundem.com

ABD'de 36 milyar dolarlık Archegos Capital Management şirketinin 2021'deki iflasına ilişkin Goldman Sachs Group Inc ve Morgan Stanley'i suçlandığı davaları kazandı.

ABD mahkemesi, Goldman Sachs Group Inc ve Morgan Stanley'nin, Bill Hwang'ın 36 milyar dolarlık Archegos Capital Management şirketinin 2021'deki hızlı çöküşü hakkında suçlandığı yedi davayı reddetti. Manhattan'daki ABD Bölge Hakimi Jed Rakoff, yatırımcıların piyasa manipülasyonu ve içeriden bilgi sızdırma iddialarını da reddettiğini açıkladı.

Farklı bir yargıç geçen Mart ayında davaları reddetmişti ancak yatırımcıların Goldman ve Morgan Stanley'e yeniden dava açabilmesine izin vermişti. Wall Street bankaları Archegos'un başlıca brokerlarından ikisiydi.

Archegos'un çöküşü, Hwang'ın ViacomCBS, Discovery ve Baidu gibi holdinglerden büyük miktarda hisse almak için toplam getiri takasları olarak bilinen finansal sözleşmeleri kullanması ve tahminen 160 milyar dolarlık bir hisse senedi riski oluşturmasından kaynaklanmıştı.

Hwang'ın hisse senetlerine yatırım yapanlar, Hwang'ın aynı zamanda marj çağrılarını karşılayamadığı için satıcı olabileceğine dair içeriden edindikleri bilgilere dayanarak Goldman ve Morgan Stanley'i bu hisse senetlerinin satışından sorumlu tutmaya çalışmışlardı.

Citigroup: ABD hisse senedi rallisi teknolojinin ötesine geçecek

 

S&P Global: Fed 5 kez faiz indirimine gidebilir

 

JPMorgan'dan borsa uyarısı: Düzeltme riski yükseliyor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)