E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGoldman Sachs'tan emtialarda yüksek getiri öngörüsü---

Goldman Sachs'tan emtialarda yüksek getiri öngörüsü

Goldman Sachs'tan emtialarda yüksek getiri öngörüsü
14 Kasım 2023 - 08:15 borsagundem.com

Goldman Sachs emtialarda daha yüksek getiri öngörüyor. Banka, petrol ağırlıklı S&P GSCI Emtia Endeksi'nin emtiadan %21 getiri elde edeceğini, bu getirinin yaklaşık %31'inin enerjiden, %17,8'inin ise endüstriyel metallerden geleceğini tahmin ediyor.

Goldman Sachs, gevşeyen para politikası ve resesyon korkuları nedeniyle yükselen spot fiyatların etkisiyle önümüzdeki 12 ay boyunca emtia getirilerinin artmasını beklerken, sözkonusu varlık sınıfı jeopolitik arz risklerine karşı korunma konusunda da güçleniyor.

Banka, petrol ağırlıklı S&P GSCI Emtia Endeksi'nin 12 aylık dönemde emtiadan %21 getiri elde edeceğini, bu getirinin yaklaşık %31'inin enerjiden, %17,8'inin ise endüstriyel metallerden geleceğini tahmin ediyor. Endeks bu yıl şimdiye kadar %0,8 oranında düştü.

Banka pazar günü yayınladığı bir notta, "İyileşen konjonktürden dolayı spot emtia fiyatlarında bir miktar artış beklediğimizden, 2024 yılında uzun emtia yatırımı yapılmasını öneriyoruz" dedi.

Goldman, emtia getirilerinin OPEC kaynaklı petrol stoklarındaki düşüş ve başta Çin'den olmak üzere yeşil metallere olan taleple de destekleneceğini belirtti.

Banka, "Enerji ve altın, diğer varlıkların (özellikle risk varlıklarının) daha düşük büyümeden dolayı sıkıntı yaşadığı senaryolarda, jeopolitik veya diğer gelişmelerden kaynaklanan olumsuz arz şoklarına karşı etkili bir koruma olabilir" diye yazdı.

Banka, talepte "devam eden direncin" petrol fiyatlarında bir toparlanmaya yol açmasını bekliyor, ancak daha sıcak bir dördüncü çeyrek olasılığı ve bazı üreticilerin artan arzı gibi faktörler, 2024 ortalama Brent fiyat tahminini daha önce varil başına 98 dolardan 92 dolara düşürmesine neden oldu.

Metal sektöründe Goldman, bakır ve alüminyum stoklarında on yılın ortalarına doğru keskin bir daralma öngörerek 2024'ün ikinci yarısından itibaren fiyatların yükseleceğini tahmin ediyor.

Resesyon endişeleri emtia piyasası baskılıyor

 

Emtia piyasasında güçlü oynaklık

 

'Orta Doğu'daki gerilim emtia piyasalarını "tehlikeli sulara" itebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)