E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGoldman Sachs raporunda kritik detay: Hamas saldırısından hemen önce...---

Goldman Sachs raporunda kritik detay: Hamas saldırısından hemen önce...

Goldman Sachs raporunda kritik detay: Hamas saldırısından hemen önce...
11 Ekim 2023 - 12:00 borsagundem.com

Orta Doğu'da yaşanan gerginliklerin ardından Goldman Sachs'ın müşterilere gönderdiği rapora göre, dünya genelindeki hedge fon yöneticilerinin enerji hisselerinde satışa yönelmesi dikkat çekti.


Goldman Sachs'ın müşterilere gönderdiği nota göre küresel hedge fon yöneticileri, petrol fiyatının Pazartesi günü varil başına 3 dolardan fazla çıkmasından hemen önce, 6 Ekim'de sona eren haftada emtia piyasasına duyarlı ABD hisse senetlerini artan bir hızla satıyordu. Bu bir düzeltme hareketi olabilir miydi?

Son dönemde başta Rusya ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) olmak üzere bir taraf petrol fiyatlarını artırma çabasındayken ABD, G7 ve diğer batılı ülkeler ise enflasyonun daha fazla artmaması için çeşitli organizasyonlarla piyasayı dengelemeye çalışıyor. Gözlemlenen satış, bu hamle olmasaydı petrol fiyatı çok daha hızlı mı artacaktı? sorusunu gündeme getirdi.

Petrol fiyatlarında yüzlerce kişinin öldüğü Hamas'ın saldırılarının ardından artış geldi. Pazartesi günü ham petrol fiyatındaki artış, Brent'in yaklaşık yüzde 11 düştüğü ve WTI'nin yüksek faiz oranları ve bunların küresel talep üzerindeki etkilerine ilişkin endişeler nedeniyle yüzde 8'den fazla gerilediği Mart ayından bu yana en büyük haftalık düşüş olan geçen haftaki düşüş trendini tersine çevirdi.

Buna karşılık Goldman Sachs'ın ana komisyonculuğundan gelen notta, hedge fonlarının Cuma gününden itibaren kimyasallar, inşaat malzemeleri ve kağıt ürünleri üreten ABD şirketlerinin hisselerinde satışları Haziran başından bu yana en hızlı tempoya çıkardığı belirtildi.

Banka, ABD enerji hisselerinin 6 Ekim'de sona eren haftada art arda ikinci haftada ve önceki sekiz işlem seansında net satış gördüğünü belirtti.

Petrol fiyatı Pazartesi günü yüzde 3'ten fazla artışla varil başına 87,27 dolara yükselmişti. (CNN Türk)

Hamas saldırısında hayatını kaybeden İsrailli sayısı 900'ü aştı

 

İsrail-Hamas savaşı küresel piyasaları nasıl etkiler?

 

İsrail-Hamas gerilimiyle petrol fiyatları yükselişte

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)