E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs: Hisse senetleri uzun vadede kazandıracak---

Goldman Sachs: Hisse senetleri uzun vadede kazandıracak

Goldman Sachs: Hisse senetleri uzun vadede kazandıracak
11 Mayıs 2022 - 14:09 borsagundem.com

Borsalardaki sert düşüşlerin ardından Goldman Sachs Baş Stratejisti Peter Oppenheimer’dan ses getiren bir yorum geldi. Oppenheimer’a göre son düşüşlerle birlikte hisse senetleri orta ve uzun vadeli yatırımcılar için cazip hale dönüştü

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalar son birkaç haftadır yoğun bir satış dalgasından geçiyor. Küresel ekonomiler yüksek enflasyon, yükselen faiz oranları, Rusya-Ukrayna savaşı, Çin'in Kovid-19 kilitlenmeleri ve yavaşlayan ekonomi endişeleri nedeniyle büyük bir baskı altında. Tüm bunlara rağmen Goldman Sach’ın Küresel Hisse senetleri Baş Stratejisti Peter Oppenheimer ise önümüzdeki altı ila 12 aylık zaman süresi içerisinde borsalarda alım fırsatı doğduğunu açıkladı.

Insider’ın haberine göre Oppenheimer’ın yorumları S&P 500 Endeksi’nin Pazartesi günü maruz kaldığı satış dalgasının ardından geldi. Endeks Pazartesi günü 3.991,24 puanda kapanarak 31 Mart 2021’den bu yana en düşük puanlı kapanışını gerçekleştirmişti. Söz konusu düşüş büyük oranda ABD’de son 40 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyonu kontrol altına almak için sıkı para politikasına geçen ABD Merkez Bankası’nın geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği yarım puan faiz artırımından kaynaklanmaktaydı.

Oppenheimer Bloomberg International’da yaptığı açıklamada satış dalgasının, “endişe verici birçok unsurun absorbe edilmesi” anlamına geldiğini söyledi. Goldman Sachs baş stratejisti bu endişe verici unsurlar arasında yüksek enflasyonu, faiz artırımı beklentilerini, Rusya Ukrayna savaşını ve düşük ekonomik büyüme beklentilerini sıraladı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsaları Salı günü açılışta hızlı bir yükseliş kaydetmesine karşın günü karışık seyirle kapatmıştı. S&P 500 Endeksi güne %1’in üzerinde yükselişle başlamasına karşın seans sonunda sadece %0,25’lik artış kaydedebilmişti. Dow Jones Endeksi ise güçlü bir açılış performansına rağmen hafta boyunca devam eden kayıpları sürdürmüş ve günü %0,26 ekside kapatmıştı.

Oppenheimer, borsalardaki tüm varlık sınıfları arasında düşük getiri öngördüğünü belirtse de “hisse senetleri orta ve uzun vadeli alıcılar için cazip görünmeye başlıyor” açıklamasında bulundu.

Borsa uzmanı yükselen faiz oranlarının tam sonuçlarını henüz görmediğimize dikkat çekti. Ancak baş stratejist aynı zamanda enflasyonunun zirveye ulaşmasının muhtemelen olduğu konusunda iyimserdi. 2022 ilk çeyrek bilançolarının “çok güçlü” olduğunu belirten Oppenheimer yatırımcıların bilanço sezonundan cesaret almaya devam ettiğini belirtti.

Baş stratejist teknoloji ve sanayi sektörleri de dahil olmak üzere bir dizi sektördeki hisselerin kazanç vadettiğini de sözlerine ekledi.

Morgan Stanley'den petrol tahmini

 

Küresel borsalar resesyonu fiyatlandırmadı

 

Küresel piyasalar enflasyon verilerine odaklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)