E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakGöl Panorama Evleri satışta---

Göl Panorama Evleri satışta

Göl Panorama Evleri satışta
10 Haziran 2014 - 04:09 borsagundem.com

Emlak Konut GYO'nun Be-Ma İnşaat ile Kapadık'ta hayata geçirdiği 1431 konutluk dev projede 200 daire metrekaresi 2 bin 470 liradan satılacak

Ürettiği büyük arsalarda hayata geçirdiği nitelikli projelerle gayrimenkul sektörünün öncüsü olan emlak konut GYO’nun Bahçeşehir Kapadık’taki Göl Panorama Evleri satışa çıktı. Yavuz Karaman'ın Milliyet'teki haberine göre projeyi Emlak Konut GYO ile birlikte Be-Ma İnşaat hayata geçirirken, proje çok uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor. İlk 200 daire için metrekare fiyatlarının 2 bin 471 lira olarak belirlendiği proje yoğun ilgi görüyor.

Be-Ma İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Halil Durna, projede ilk 200 daire için maliyet fiyatlarıyla satışa başladıklarını belirterek, bu nedenle ilk alanların yüksek oranda prim yapabileceklerini söyledi. Bölgenin değerlendiğini ve birçok yatırımla fiyatların daha da artacağını ifade eden Durma, inşaat ve satış hızına bağlı olarak fiyatları artıracaklarını kaydetti.
Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, Avcılar’a bağlı Kapadık’ta Küçükçekmece Gölü’ne bakan 95 bin metrekarelik arsada 1.7 emsalle yapılan projenin uygun fiyatlarıyla orta gelirliye hitap ettiğini söyledi. Murat Kurum, projenin 3. havalimanı, şehir hastaneleri, 1 milyon kişilik  yeni kent, 3. köprü bağlantı yolları gibi yeniden planlanan 490 milyon metrekarelik bölgede yer aldığını anlatarak, “Bu alanda yeni arsalar alıyoruz ve projeler geliştiriyoruz” dedi.
‘Sektöre destek verilmeli’

Murat Kurum, şu anda 30 bin konutluk inşaatın devam ettiğini belirterek, bunun 20 binini sattıklarını söyledi. Projelerdeki inşaatların durmaksızın devam ettiğini anlatan Kurum, şunları söyledi:

“Bizim 40 şantiyemizde inşaatlar devam ediyor. Burada yaklaşık 40 bin kişi çalışıyor.
Yan sektörleri de ele aldığımız zaman yüzbinlerce insanın bizim projelerimizden para kazandığını söyleyebiliriz. Bu ülkenin büyümesi için sektöre sahip çıkmak ve destek vermek gerek.”

Murat Kurum, Merkez Bankası’nın verilerine göre 2012 yılında milli gelirin yüzde 20’sini gayrimenkulün oluşturduğunun altını çizerek, şöyle konuştu:

"EKONOMİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

“Gayrimenkul tüm ekonominin 5/1’ini denk geliyor. 13 milyar dolarlık doğrudan yabancı yatırımının 3 milyar doları yine gayrimenkulden sağlandı. Geçen yıl 800 bin birime denk gelen 168 milyon metrekarelik yapı ruhsatı alındı. Sektörün ülke ekonomisi için önemi çok büyük. Sektörde bazı bölgelerde arz fazlası olabilir ama bizim projelerde sorun yok. Kredi faizleri yüzde 8-10 seviyesinde. Ama konut ortalama yüzde 20 artıyor. Herkese kredi vermiyorlar. Bu nedenle fiyatlarda balon oluşmaz.”

530 MİLYON TL YATIRIM YAPTI

95 bin metrekare arsa üzerinde konumlandırılan Göl Panorama Evleri, 1.431 konut ve 40 ticari üniteden oluşuyor. 530 milyon TL yatırımla hayata geçirilen projede, lansman dönemine özel olarak metrekaresi 2.471 TL’den başlayan fiyatlar uygulanıyor.
Peşin alımlarda yüzde 10 indirime ek olarak % 1 peşinat ile lansman dönemine özel fırsat sunuluyor. Ayrıca % 25’lik peşinatın % 24’lük kısmı da kredilendirilebiliyor. Kısa sürede yoğun bir talep alan projede, 120 aya kadar % 1.02 faiz oranıyla kredi kullanılabiliyor. Fiyatlar ise 180 bin liradan başlıyor.

Tago Mimarlık’ın imzası bulunan Göl Panorama Evleri’nin geniş ve ferah kullanım alanları sunan daireler ise 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tiplerine sahip. İnşa çalışmalarının hızla başladığı Göl Panorama Evleri’nde teslimler ise 2016’nın Aralık ayında yapılacak.

‘Kampüs’te sıfır faizli kampanya

Kağıthane’de hayata geçirilen Premier Kampüs Ofis projesinde kampanya başlatıldı. Buna göre projede yüzde 20 peşinatla 24 ay sıfır faiz imkânı sağlanıyor.
Yaklaşık 20 bin metrekarelik bir alana kurulan Premier Kampüs Ofis’te akıllı ofis sistemleri sayesinde enerji dostu çözümler sunuluyor. 50 metrekareden 10 bin metrekareye kadar geniş ofis seçeneklerinin sunulduğu Premier Kampüs Ofis’te 5 bin 600 metrekarelik terası olan dubleks ofisler de bulunuyor.

Google gibi dev şirketlerin ancak şehrin dışındaki alanlarda kampüs ofise sahip olabildiklerini belirten FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, “Kampüs ofis trendini şehrin merkezine getirmek önemli bir fırsat” dedi.

Son dönemde bu bölgede büyük bir gelişme olduğunun altını çizen Kumova, “Kağıthane artık İstanbul’da iş dünyasının yeni yıldızı haline geldi. Kağıthane Bölgesi’nin taşıdığı değer ve nitelikli proje özellikleri ile Premier Kampüs Ofis’e yatırım yapanlar geleceğin ofis projesinde karlı bir yatırıma imza atmış olacaklar” diye konuştu.

Hindistan’dan Afyon mermeri için geldiler

Dünyanın 40 ülkesine ihracat yapan Temmer Mermer, İstanbul CNR Expo fuar merkezinde 11’incisi düzenlenen Naturel Stone Uluslararası Doğal Taş ve Mermer fuarına katıldı.
Sektörün özellikle ihracat payına katkısı olan fuarın, bu yıl beklentilerinin üzerinde geçeceğini düşündüklerini söyleyen Temmer Mermer Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçılar Birliği (İMİB) Başkan Yardımcısı Rüstem Çetinkaya, fuarın ilk gününün beklentilerinin üzerinde geçtiğini belirtti. Geçen yıla oranla daha yoğun katılım olduğunu söyleyen Çetinkaya, “Sektörün gelişmesi açısından önemli olan bu fuar yoğun geçti” dedi.
Özellikle Avrupa ülkelerinden katılımın yoğun olduğunu söyleyen Rüstem Çetinkaya “Daha ilk günden Hindistan’dan gelen misafirler, Afyon Şuhut ocağımızdan çıkan Affumicato taşımızdan sipariş aldı” dedi.

Cadde dükkânları için talep toplamaya başladı

EgeYapı Group, Batışehir projesinin cadde dükkânları ve mağazaları için ön talep toplamaya başlıyor. Batışehir Alışveriş Caddesi’nin kafelerden restoranlara, bankalardan marketlere kadar 10 binlerce kişinin ihtiyacına karşılık vermesi bekleniyor.
EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, “Değişimin adı parolasıyla başladığımız Batışehir yolculuğunda sona doğru yaklaşıyoruz. İlk etapta yaşamın başlamasıyla birlikte projemizdeki ticari ve sosyal alanlarda çalışmaları hızlandırdık” dedi.
Yaklaşık 1 kilometreye varan uzunluğundaki caddede büyüklükleri 48 ile 2 bin 200 metrekare arasında değişen 123 dükkân yer alacak. Emlak Konut, EgeYapı Group ve EPP tarafından İstanbul Bağcılar’da inşa edilen ve bazı etaplarında yaşamın başladığı Batışehir’de, 3 bin 266 konut yer alıyor.

Modernite’nin tanıtımı Venedik’te gerçekleşti

Tabanlıoğlu Mimarlık’ın Saydamlık ve Modernite kitabının dünya lansmanı, Venedik’te gerçekleştirildi.  Tabanlıoğlu Mimarlık’ın Rizzoli New York tarafından derlenen monografik kitabı, Tabanlıoğlu Mimarlık’ın son dönem projelerini kapsıyor.
Kitap, dünyanın en iyi Kitap tasarımcılarından biri olarak bilinen ve bu yıl Venedik Bienali 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi’nin kitaplarını da hazırlayan Irma Boom tarafından gerçekleşti. Tüm dünyada satışa sunulacak olan ve Skira Rizzoli’nin yayıncılığını üstlendiği kitabın editörlüklerini Dr. Suha Özkan ile Philip Jodidio yaparken, özsözü ise Luis Fernandez-Galiano kaleme aldı.

Murat Tabanlıoğlu, “Başta Tabanlıoğlu ekibi olmak üzere sergi ve kitap için tüm hazırlıklarda bizimle olan, katkıda bulunan dostlara teşekkür ediyorum” dedi.
Melkan Gürsel Tabanlıoğlu da  “Murat Tabanlıoğlu’nun Venedik Bienali Mimarlık Sergisi’nde Türkiye’yi temsilen açılan ilk Pavyon’un ilk küratörü olması, tarihsel olarak önemli bir ilk adımdır” diye konuştu.

‘Yeni yasayla ev alanlar koruma altına girecek’

Tüketicinin mağduriyetinin önlenmesi amacıyla 28 Mayıs’ta yürürlüğe giren Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu değerlendiren Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, Başkent’te 40 yıldır onlarca projeyi hayata geçiren bir firma olarak, her zaman müşterilerinin haklarını ön planda tuttuklarını kaydetti.
Efe Bezci, Ankara firması olarak bürokrasinin beşiği olan Ankara’da uzun soluklu yol almak isteyen tüm firmaların müşteri hassasiyetine özen göstermesi gerektiğinin altını çizdi.
Ankaralıların, hesabını ve haklarını çok iyi bildiğin ifade eden Bezci, “Tüketici Yasası’nda yapılan yeni düzenlemeler, bizde zaten uzun süredir uygulanıyordu. Bu nedenle Ankara kökenli firmaları çok etkilemeyecek” dedi. Ancak sektörde sayıları az da olsa kötü niyetli kişilerin olduğunu dile getiren Bezci, “Yeni yasa, bütçesinin önemli kısmını konuta ayıran kişileri sektördeki kötü niyetli kişilerden kurtaracak. Özellikle henüz ortada konut yokken veya inşaata henüz başlanmamışken konut satılması dolayısıyla pratikte tüketicilerin iyi niyetlerinin suiistimale uğratılmasının önüne geçecek” şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)