E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGlobal piyasalarda yön arayışı devam ediyor---

Global piyasalarda yön arayışı devam ediyor

Global piyasalarda yön arayışı devam ediyor
23 Eylül 2020 - 08:54 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’da bugün yatay açılış bekleniyor.

BIST 100 endeksi, yüzde 0,84 değer kazanarak günü 1.096 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 14,1 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 0,41 ve holding endeksi yüzde 0,44 değer kazandığı günde tüm sektör endeksleri yükselirken, en fazla kazandıran yüzde 2,71 ile metal, ana sanayi olduğu görüldü.

Avrupa borsaları, Avrupa'da koronavirüs vaka sayısındaki artışa ve daha sıkı tedbirlerin uygulanma ihtimaline rağmen Fransa hariç yükselişle kapandığı görüldü.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,43, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,41 ve İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,54 yükseliş ile tamamlarken, Fransa'da CAC 40 endeksi ise yüzde 0,4 düşüş gösterdi.

ABD'de endeksler teknoloji hisseleri öncülüğünde değer kazanımı ile günü tamamladı. Dow Jones endeksi yüzde 0,52, S&P 500 endeksi yüzde 1,06 ve Nasdaq endeksi yüzde 1,71 değer kazandı.
Bugün, Almanya, Euro Bölgesi ve ABD’de açıklanacak olan öncü İmalat PMI dataları takibimizde olacak. Ayrıca, Fed Başkanı Powell ve bazı yerel Fed Başkanlarının açıklamaları gün içerisinde finansal enstrümanlar fiyatlamalarında oynaklığın artmasına neden olabilir.

Yeni işlem gününde, Asya seansında ana endeksler ve global piyasalarda işlem gören endeks vadeli işlem sözleşmeleri fiyatlamalarında ayrışmanın devam ettiği izleniyor.

Manşette Öne Çıkanlar

• İngiltere Başbakanı Boris Johnson Avam Kamarasında yaptığı açıklamada; salgında "daha ağır sonuçlardan kaçınmak için hemen harekete geçilmesi gerektiğini" belirtti. Başkan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında "tehlikeli bir dönüm noktasına ulaşıldığını" belirterek, bar ve restoranların 22.00'de kapanması talimatı verip evden çalışmaya devam edilmesini ifade etti.
• Avrupa Merkez Bankası (AMB), Başkan Christine Lagarde’ın yeşil ajanda konusundaki ısrarıyla birlikte, çevre ve iklim hedefleriyle uyumlu tahvilleri teminat olarak kabul etmeye başlayacağı açıklandı.
• Pfizer ve Alman ortağı BioNTech’in Kovid-19 aşı denemeleri, diğer en hızlı rakiplerinden önce kendi aşılarının işe yarayıp yaramadığını görme imkanı sağlayabileceği öngörülüyor.
• Fitch Solutions, bugün Türkiye'nin MakroEkonomik görünümü konulu webinar düzenledi. Değerlendirmede, Türkiye'nin son yıllarda sağlık sektörüne yaptığı yatırımlar pandemiye diğer gelişmekte olan ülkelere göre daha başarılı yanıt vermesinde etkili olduğu belirtildi. Türkiye'de enflasyonun yılsonuna kadar hedefin üzerinde kalmasını ve yüzde 11,5 civarında olmasını bekleniliyor. Politika faizi artırımlarının 2021 yılı başlarına bırakılmasını tahmin ediliyor
• Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış Tüketici Güven Endeksi, Eylül ayında bir önceki aya göre %3,2 oranında artış gösterdi. Ağustos ayında 79,4 olan endeks, Eylül ayında 82,0 değerine yükseldi.
• İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey'e göre banka, yeniden artışa geçen koronavirüs vakalarının İngiltere ekonomisi için aşağı yönlü riskler oluşturmasına karşın negatif faiz uygulamaya yakın olmadıklarını ifade etti.
• EPGİS: 23/09/2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Benzinde 19 KRŞ/LT pompa satış fiyatlarında indirim gerçekleşmiştir. (Kaynak: Foreks Haber)
• Fed Başkanı Jerome Powell yaptığı değerlendirmede, ABD ekonomisinin koronavirüs salgınından tam olarak kurtulmadan önce kat etmesi gereken çok yol olduğunu ve daha fazla desteğe ihtiyaç duyacağını ifade etti. Başkan "Önümüzdeki süreç virüsü kontrol altında tutmaya ve hükümetin her kademesinde alınan politika önlemlerine bağlı olacak. Bir toparlanma sürerken, hem istihdam hem de genel ekonomik aktivite salgın öncesi seviyelerinin oldukça altında kalıyor ve önümüzdeki yol oldukça belirsiz olmaya devam ediyor" şeklinde belirtti. (Kaynak: Bloomberght)
• Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Hangi ülkede üretilirse üretilsin, kullanıma hazır hale getirilecek aşılar, insanlığın ortak istifadesine sunulmalıdır" dedi. (Kaynak: Bloomberght)
• Türkiye, İzmir istasyonundan yayınladığı NAVTEX mesajında Limni Adası'nın Lozan Antlaşması'yla belirlenen gayri askeri statüsünün ihlal edildiğini açıklandı.
• Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın "Türkiye ile istikşafi görüşmeler yakın zamanda İstanbul'da yapılacak" açıklamasında bulunduğu ifade edildi. (Kaynak: Reuters)
• Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel'in, koronavirüs testi pozitif çıkan bir güvenlik görevlisiyle temas etmesi nedeniyle bu Perşembe ve Cuma günü Brüksel'de yapılması planlanan AB Zirvesi'nin bir hafta ertelediği açıklandı. (Kaynak: Foreks Haber )

Borsa İstanbul’da bugün yatay açılış yapması bekleniyor.

Toparlanma çabası devam edebilir

Piyasa dar bir bantta hisse bazında hareketler ön planda

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)