E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıToparlanma çabası devam edebilir---

Toparlanma çabası devam edebilir

Toparlanma çabası devam edebilir
23 Eylül 2020 - 08:50 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endeksin yukarı yönlü bir başlangıç yapması bekleniyor.

BIST 100: Endekste 1095 seviyesi üzerinde kapanış sonrasında 1104 ve 1118 seviyeleri direnç konumunda. Endeksin tepki alımı ile güne başlanacağını düşünüyoruz…

TL Bonolar: Dolar kurunun tarihi zirve seviyelere yakın seyretmesi ile beraber 2-10 yıllık tahvillerin bileşik faizinin %14 civarında şekillendiğini görüyoruz…

USD/TL: Dolar global olarak değer kazanırken, gelişmekte olan ülke para birimleri zayıflama eğiliminde. İçeride dolar kuru için 7,65 seviyesi üzerinde denge oluşurken, 7,80 sonraki direnç…

EUR/USD: 1,1730 seviyesi altına da sarkan paritede Fed üyelerinden gelen nispeten şahin tonda açıklamalar etkili olmakta. 1,1650 destek olarak takip edilecektir…

Günün Öne Çıkanları:

o Almanya, Euro Bölgesi ve ABD'de PMI hizmet ile PMI imalat endeksleri açıklanacak…
o Fed Başkanı Powell Temsilciler Meclisi alt komitede konuşacak…
o Dolar küresel çapta güç kazanıyor, dolar endeksi 94'ün üzerine yükselerek son 2 ayın en yüksek seviyelerinde…
o Yarın başlaması beklenen AB liderler zirvesi 1-2 Ekim'e ertelendi…

İçeride jeopolitik risklerde yaşanan kısmi düşüş ile TL varlıklarda hafif olumlu bir seyir yaşanabilir. Global tarafta sert satışların ardından toparlanma çabası var ancak emtia piyasasında gördüğümüz kırılganlığın devam etmesi ile temkinli olunmalı. Endeksin 1095 desteği üzerinde kalabilmesi toparlanma çabasının devamı adına önemli.

BIST 100 Endeksi yurtdışı borsalara paralel tepki alımları ile yükselirken, 1095 direncinin hafif üzerinde günü tamamladı. Bu sabah Asya borsalarının geneli ve ABD vadeli endeks kontratları hafif alıcılı bir seyir izliyor. Endeksin ise yukarı yönlü bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Teknik olarak 1095 seviyesinin üzeri yükselişin ivme kazanması açısından önemli. Bu seviyenin üzerinde 1104 ve 1118 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 1095'in altında ise 1088 destek seviyesidir. 1095'in üzerinde trade amaçlı alım denenebilir.

Hazine'nin ihaleleri sonrasında önceki aylara göre nispeten daha az borçlanılmış olması olumlu. Yarın PPK toplantısı öncesinde kur volatilitesi ile TL tahvil faizlerinde %14 civarında denge arayışı var. 5 yıllık CDS risk primi 570 seviyesine yakın, eurobond piyasasında kısa vadeli tahviller tercih edilmeli.

Fed üyelerinden gelen şahin tonda açıklamalar ile beraber dolar değer kazanırken, EUR/USD paritesinde 1,1650 destek konumunda. GBP/USD paritesinde de 1,2750 direnç olarak takip edilebilir.

USD/JPY paritesinde 105 üzerinde denge arayışı var. İçeride dolar kurunda 7,65 üzerinde 7,80 direnci ön plana çıkıyor. Euro kurunda ise 9,00 direnç konumunda izlenecektir.

Brent petrol arz endişelerinin azalması ile 42 dolar varil seviyesi altında. Dolar ons bazında altın fiyatlarında 1910 altında 1882 destek olarak ön plana çıkıyor. Gram TL bazında da 465 desteği civarı denge arayışı var. Gümüş fiyatlarında sert düşüşün devam etmesi genel olarak değerli metal fiyatlarında da volatilitenin sürmesine neden olabilir.

BIST 100 Endeksi'nde yükselen trend altında kısa vadeli görünüm zayıf. Gösterge tahvil faizinde %13,2 direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Piyasa dar bir bantta hisse bazında hareketler ön planda

Zarar eden şirketlerin borsadaki yükselişlerine inceleme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)