E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasa dar bir bantta hisse bazında hareketler ön planda---

Piyasa dar bir bantta hisse bazında hareketler ön planda

Piyasa dar bir bantta hisse bazında hareketler ön planda
23 Eylül 2020 - 08:25 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de toplam korona virüs vaka sayısı 1.692 kişi artarak 306.302’ye, hayatını kaybeden kişi sayısı 65 kişi artarak 7.639’a yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 269.696.

• Reuters'ta yer alan "Türkiye ve Yunanistan, görüşmeleri İstanbul'da sürdürmek konusunda anlaştı" haberine ilişkin AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Henüz yer belirlenmiş değil, kesinleşen bir şey yok" ifadelerini kullandı.

• Fed Başkanı Powell, "Toparlanma konusu son derece belirsiz, daha fazla yardıma ihtiyaç var" dedi.

• Powell ve Mnuchin, korona virüs krizi karşısında ekonomiyi desteklemek için ortaya konan acil kredi programlarının büyük ölçüde arzu edilen şekilde çalıştıklarını ve toparlanmanın sürdürülmesi için daha fazla kamu harcamasına ihtiyaç olacağını söyledi .

• Uluslararası Finans Enstitüsü tarafından hazırlanan raporda Türkiye'nin dış finansman zorluklarının devam ettiği belirtildi.

• Trump yönetimi ve Demokratlar geçici bütçe tasarısı üzerinde anlaştı .

• ABD Ticaret Bakanı Ross, ABD'nin Türkiye'ye gerçekleştirdiği sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ihracatının iki ülkenin 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmasında "kilit rol" oynayabileceğini söyledi.

• ABD Hazine Bakanı Mnuchın: Seyahat ve lokanta sektörünü desteklemek için yeni teşvik gerekebilir.

• Mnuchin, Çin'in Faz 1 Ticaret Anlaşması'nda öngörülen tarımsal ürün alımlarını gerçekleştirme yolunda olduğunu söyledi .

• Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda oylamaya sunulan "Uygur Zorunlu İşçiliği Engelleme Tasarısı" başlıklı karar tasarısı 3'e karşı 406 "Evet" oyuyla onaylandı

• Rusya Devlet Başkanı Putin, Yakın zaman içinde Covid - 19 aşısı konusunda işbirliği yapma niyetinde olan ülkeler ile bir online konferans düzenlemek istediklerini söyledi.

• Elon Musk, üç yıl içinde 25.000 dolar değerinde elektrikli araba üretmeyi planlıyor .

Ne Olacak?

• İçeride önemli bir veri akışı bulunmazken, Almanya, Euro Bölgesi, İngiltere ve ABD’de PMI verileri ön planda olacak. FED Başkanı Powell’ın konuşmaları takip edilecek.

• Trump, Yüksek Mahkeme Yargıcı adayını Cumartesi günü Beyaz Saray'da duyuracak.

• AB Liderler Zirvesi 1 Ekim’de gerçekleşecek.

• Fitch, yarın Küresel Makroekonomik görünüm konulu konferans düzenleyecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

ABD canlandırma paketinde halen anlaşmaya varılamaması ve yeni tecrit önlemleri endişeleri yatırımcı iyimserliğini azaltmaya devam ederken, Dolar endeksi önceki gün sert yükselerek altı haftanın zirvesini gördükten sonra Asya piyasalarındaki işlemlerde zirvenin çok az altında 93.54 seviyesinde seyretti.

ABD Hazine Bakanlığı'nın Mali Suçlar Uygulama Ağı'na gönderdiği 2.100'den fazla şüpheli işlem raporu Buzzfeed ve diğer basın kuruluşlarına sızdırılmış ve bu olayın ardından bankacılık sektöründe ciddi oranda gerileme yaşanmıştı. Dünyanın başlıca bankalarının son 20 yılda 2 trilyon dolardan şüpheli işleme aracılık ettiği haberleriyle hafta başında bankacılık hisselerinde başlayan satışlar, dünya genelinde yeni tecrit önlemlerinin başlatılacağı endişeleriyle kısa süre içinde diğer varlık sınıflarına sıçradı.

Dün ABD Fed Başkanı Jerome Powell’a Capitol Hill’de, Merkez Bankasının pandemi döneminde ekonomiye verilen zararı azaltmak için aldığı acil durum tedbirlerine ilişkin milletvekillerinin endişelerini gidermek için konuşma yaparken sürpriz bir söylem gelmedi. Küresel piyasalarda riskten kaçış eğiliminin artması ve Merkez Bankası'ndan Perşembe günkü toplantıda yükselen enflasyona rağmen politika faizinde bir artış beklenmemesinin etkisiyle TL'de satış baskısı artıyor.

Her gün yeni bir zirve yapan Dolar/TL, dün sabah saatlerinde güne 7,62'den başlamasının ardından, piyasaların açılmasıyla birlikte gelen satışlarla birlikte Dolar/TL, 7,66'nın üzerine çıktı.

TCMB'nin bu hafta PPK kararı beklenirken, TCMB mevcut faiz koridorunda sıkılaştırmanın sonuna yaklaşması nedeniyle sıkılaştırmanın üst sınırını belirleyen geç likidite penceresi faizi de yakından izleniyor. BİST100 endeksi tarafında ise günün ilk yarısında yatay bir seyir izlenirken öğleden sonrada iyimserliğin kısmen devam etmesiyle endeks 1.100 puan civarında dengelendi. Piyasa dar bir bantta hisse bazında hareketlerin ön plana çıktığı bir gün geçirdi. Endekste kısa vadede 200 g HO’nın geçtiği 1.078 seviyesinin destek olması beklenirken, yukarı yönde 1.120 seviyesinin üzerinde olabilecek alımlar yükselişi destekleyecektir.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Salı günü 1.208 - 1.231 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.222 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 11.109 adet azalarak 445.609 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.230 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.245’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.260 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.208 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.230 ve 1.237 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.214 ve 1.208 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)