E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGizli operasyon hazırlığı ABD, İran’ı vuracak mı---

Gizli operasyon hazırlığı ABD, İran’ı vuracak mı

Gizli operasyon hazırlığı ABD, İran’ı vuracak mı
29 Ocak 2024 - 15:12 borsagundem.com

ABD’nin Ürdün’deki üssüne düzenlenen ve 3 askerin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından İran’ı vuracağı iddia edildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Ürdün'deki üssüne düzenlenen ve 3 askerin ölümüyle birlikte saldırının ardından Washington yönetiminin İran'a yönelik gizli operasyon olarak değerlendirildiği öne sürüldü.

Bloomberg'in haberine göre, “Olasılıklardan biri, ABD'nin İran'ı vuracağı ama geliştirilmeyeceği bir operasyon, bununla ilgili açık bir sinyal gönderilmiş olacak” ifadesine yer verildi.
İkinci seçeneğin, daha önce eski Başkan Donald Trump'ın emriyle İranlı general Kasım Süleymani'ye yapılan benzer doğrudan İranlı hedef alan saldırılarının düzenlendiği aktarıldı.

Haberde, Başkan Joe Biden'in Ürdün'deki üssesinde gerçekleştirilecek tepkinin, ayrılan bakış açısının en önemli adımlarından biri haline gelebileceği belirtildi. Bir yandan Biden'in saldırılarının cezalandırmaya çalışacağını, diğer yandan ABD'yi doğrudan İran'la çatışmaya sürükleyebileceği ifade edilirken bu gerilimin, ABD'nin İsrail ve Hamas'ın arasında uzlaşı sürdürüldüğü bölgedeki çabalarının engellendiği kaydedildi.

Biden idaresinin ayrıca atılacak adımların ekonomik olarak planlanması gerekir.

İran destekli Husilerin Kızıldeniz'de gerçekleştirdiği saldırıların insanların dünya ticaretine büyük zarar verdiği anımsatıldı. Daha önce Cumhuriyetçi Partili Güney Karolina Senatörü Lindsey Graham ve Texas Senatörü John Cornyn, Ürdün-Suriye sınırındaki ABD üssüne yönelik saldırıda ölen askerlerin intikamını almak için İran'da hayatta kalan önemli ölümlerde öldürülmüşlerdi.
Bu çağrıyı değerlendiren ABD'li ünlü televizyon sunucusu Tucker Carlson, “Lanet olası ruhun alınacağını” anlattı.

Ürdün'de ABD güçlerine saldırı: 3 asker öldürüldü

 

Bakan Fidan: Ürdün ile işbirliğini her alanda güçlendireceğiz

 

ABD kargo uçakları İsrail, Ürdün ve Güney Kıbrıs'a iniyor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Acemoğlu30 Ocak 2024 11:05

    ABD ve AB yani emperyalist güçler savaş olmaz ise zaten SOS veren ekonomileri batmak üzerer.Tarih boyunca milyarlarca insanı katledip servetlerine servet katmışlardır.İran kısıtlı bir saldırı olup çevre ülkelere göz boyamak için çünkü iran ve abd ortak bölgede çalışmaktadırlar.

  • Mucise Reis : )30 Ocak 2024 11:39

    nasıl abacak abd ve avrupa ? :D adamlar teknolojı üretiyor. Telefon satıyor sana eee araba satıyor... yiyecek satıyor.. ilaç satıyor.. ev malzemelerı inşaat malzemeleri satıyor.. ayakkabında, ceketınde onlar satıyor... nasıl batacak bunlar ? :D bilgisayarda satıyor, programlarınızda satıyor.. filmleri dizileri internet hizmetleri.. hatta alışverş yaptığın marketlere ortaklar, kullandığın bankalarına ve kartlarına ortaklar... sen ne anlatıyorsun ? :D adamlar nasıl batsın ? evindeki eşyalara bir bak komşularının ya işyerinin.. seccadene kadar avrupa malı ... cami kuppenden mınara metallerıne, mermerlerine kadar... Ama batıyor abd ve avrupa haklısın, cemaate ibadete deavmet mumin kardeşim :D ebabil kuşları gelır taş atar, 1 milyar mumın izler...:D

  • BİR DOST29 Ocak 2024 23:06

    ABD hangi savaşta başarılı olduda İran gibi hayatında yenilgi görmemiş bir ulusa karşı savaşı göze alabilecek.

  • Eren Tatar29 Ocak 2024 16:24

    Hadi bi vursana her attığın adım sonunu biraz daha yaklaştırıyor büyük şeytan ancak amaç iran mı arkasında başka hesaplar mı var bu iş her türlü sana girecek inşAllah.

  • Turkigluturk29 Ocak 2024 15:47

    Ne zamandir istiyor ama yemiyor.cunki abd deki iran nufusunun bir kismi kritik yerlerde gorev yapiyor.