E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD kargo uçakları İsrail, Ürdün ve Güney Kıbrıs'a iniyor!---

ABD kargo uçakları İsrail, Ürdün ve Güney Kıbrıs'a iniyor!

ABD kargo uçakları İsrail, Ürdün ve Güney Kıbrıs'a iniyor!
24 Ekim 2023 - 14:03 borsagundem.com

İsrail merkezli Haaretz gazetesinin açık kaynak verilere dayandırdığı habere göre, 7 Ekim'deki Hamas saldırılarılarından bu yana ABD'ye ait 80 askeri kargo uçağı bölgeye iniş yaptı.


ABD yönetimi, Ortadoğu'da yükselen tansiyon nedeniyle bölgeye askeri yığınak yapmaya başladı. Bunun yanı sıra ABD ve İsrail savunma birimleri tarafından kullanılan onlarca sivil uçağın da bölgeye silah taşıdığı kaydedildi.

Haberde pazar akşamına kadar İsrail'e iniş yapan birçoğu sivil 62 İsrail ve Amerikan nakliye uçağının da silah ve ekipman parçalarıyla yüklü olduğu belirtildi.

Uçaklardan birinin Amerika'daki Dover Hava Üssü'yle İsrail arasında şimdiden 4 uçuş yaptığı ifade edilirken, İsrail Savunma Bakanlığı uçağın ileri seviye Amerikan silahları taşıdığını bildirdi.

İsrail Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Nevatim Hava Üssü'ne inen uçaklar İsrail ordusu için silah taşırken, Ben-Gurion Uluslararası Havaalanı'na inen uçaklar ise zırhlı araçlarla yüklüydü.

İsrail'e yapılan sevkıyatın yanı sıra, ABD ve Avrupa'daki depolardan kalkan 8 ağır kargo uçağının Ürdün'deki Amerikan üssüne indiği kaydedildi. Aynı üsse ayrıca, F-15E tipi bombardıman uçakları ve A-10 tipi saldırı uçaklarından oluşan iki hava filosunun da iniş yaptığı belirtildi.

ABD uçaklarının İsrail ve Ürdün dışında bölgedeki üçüncü adresiyse Güney Kıbrıs oldu. ABD ve Avrupa'daki NATO depolarından havalanan yaklaşık 20 ağır kargo uçağının Güney Kıbrıs'taki Britanya Hava Kuvvetleri'ne ait askeri üsse çok sayıda silah ve mühimmat yığınağı yaptığı ifade edildi.

ABD, bölgeye silah ve ekipmanın yanı sıra, bir uçak gemisi saldırı grubu da gönderdi.

Kıbrıs'ın güneybatısına konuşlanan Gerald R. Ford uçak gemisinde 80'e yakın saldırı, elektronik savaş ve istihbarat uçağı yer alıyor. Saldırı grubunda ayrıca Tomahawk füzeleriyle yüklü birkaç savaş gemisi de bulunuyor.

Bu gemilerden Kızıldeniz'e konuşlanan USS Carney geçen hafta Yemen'den İsrail'e fırlatılan füzelere müdahale etmişti.

ABD yönetimi, pazar günü bölgeye balistik füzelere müdahale edebilmek için THAAD füzeleri ve ek Patriot füze sistemlerinin gönderildiğini de duyurmuştu.

Washington'ın Ortadoğu'ya gönderdiği Dwight D. Eisenhower uçak gemisininse gelecek haftasonu Cebelitarık Boğazı'ndan geçerek Akdeniz'e girmesi bekleniyor. Geminin bölgede mi kalacağı yoksa Süveyş Kanalı'ndan geçerek Umman Denizi ve Basra Körfezi'ne doğru mu yöneleceği henüz bilinmiyor.

Her iki uçak gemisi grubunda yaklaşık 7 bin 500'er asker bulunuyor. (Independent Türkçe)

İsrail ordusu yığınak yapıyor: Gazze'ye kara harekatı yaklaşıyor mu?

 

Çatışmalarda 17. gün: İsrail'den rehine operasyonu

 

Hamas'ın İsrail saldırısında 'Kuzey Kore' iddiası!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.24 Ekim 2023 23:55

    OSMANLI İMP. ZAMANINDA ÜRDÜN KRALININ DEDESİ MEKKENİN SON MÜFTÜSÜYMÜŞ OSMANLI ASKERİ BİRLİĞİ MEKKEYİ TERK EDİNCE KENDİNİ HALİFE İLAN ETMİŞ HALİFELİĞİNİ İLK TANIYAN DA İNGİLTERE OLMUŞ ŞİMDİ DE ÜRDÜN KRALI İNGİLTERE ABD NİN ÇIKARLARINA HİZMET EDİYOR

  • azmi24 Ekim 2023 17:39

    Ne ala memleket derler bizim oralarda. Şeytan Abd nin heryerde üssü var , uçakları inip kalkıyor , mühimmat,silah vs getiriyor , tık yok...

  • asena24 Ekim 2023 14:19

    allah belanı versin amaricaa eliniz kolunuz felç olsun aminnnnnnnnnn