E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGirişim Sermayesi Pazarı’na ilk adım Pardus’tan---

Girişim Sermayesi Pazarı’na ilk adım Pardus’tan

Girişim Sermayesi Pazarı’na ilk adım Pardus’tan
10 Ekim 2023 - 17:41 borsagundem.com

2022 yılında halka arz olan Pardus Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın bünyesinde faaliyet gösteren ASY Yenilenenilir Enerji Üretim A.Ş. Borsa İstanbul çatısı altında yeni kurulan girişim sermayesi pazarında işlem görmek için ilk adımı attı.

Sermaye piyasalarının öncü gruplarından Güler Yatırım Holding A.Ş.’nin Grup şirketlerinden olan ve 2022 yılında halka açılan Pardus Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren ASY Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş., Borsa İstanbul çatısı altında yeni kurulan girişim sermayesi pazarında işlem görmek için ilk adımı attı. Şirketin 09.10.2023 tarihli KAP açıklamasında, Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasası girişim sermayesi pazarında işlem görebilmek için kayıtlı sermaye sistemine geçilmesine ve esas sözleşmesinin tadili için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuruda bulunulmasına karar verildiği bilgisine yer verildi.

“Sermaye piyasalarında yenilikçi fikirleri hayata geçirmek bizleri hep heyecanlandırmıştır.”

Pardus Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. Genel Müdürü M. Selim TUNÇBİLEK, “Girişim sermayesi yatırımlarının sermaye piyasalarına entegre olarak büyümesi ve buradan aldıkları güçle halka açılmaları çok önemli bir adımdı. Gerek Sermaye Piyasası Kurulu gerekse Borsa İstanbul A.Ş. bu konuda gerekli düzenlemeleri yaparak sektörün önünü açtı, sektöre yol gösterdi. Bizler de sermaye piyasalarında her daim değişim ve yenilikçi vizyonumuzla, temiz enerji, yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren ASY’nin bu pazarda öncü olmasını istedik. Bu amaçla bağlı ortaklığımız ASY Yenilenebilir Enerjinin Borsa İstanbul’da, girişim sermayesi pazarında işlem görmesi hedefimize uygun olarak Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuruda bulunulmasına karar verilmiştir. Sermaye piyasalarında ilklerden olmak, yenilikçi fikirleri hayata geçirmek bizleri hep heyecanlandırmıştır.” dedi.

İçinde bulunduğumuz konjonktürde enerji tedarikinin giderek daha stratejik bir hal aldığına vurgu yapan Tunçbilek, “ASY Yenilenebilir Enerji; Grubumuza yakın zamanda dahil olmasına rağmen, yenilenebilir enerji portföyünde çok hızlı bir şekilde büyüme kaydetmiştir. İçinde bulunduğumuz konjonktürde enerji tedarikinin giderek daha stratejik bir hal aldığını görüyoruz. Enerji temininde yenilenebilir, temiz ve çevreci kaynakların giderek daha da ön plana çıktığını ve yatırımların bu alanlara kaydığını yakından takip ediyoruz. Bu anlamda ASY Yenilenebilir Enerji yatırımlarımız içerisinde özel bir önem taşıyor. Temiz enerji yatırımlarımızı büyütmek için sermaye piyasalarımızın en rasyonel ve doğru seçenek olduğunu düşünüyoruz.” diye konuştu.

Borsa İstanbul'da Girişim Sermayesi Pazarı oluşturuldu

 

Pardus yatırımlara ve büyümeye devam edecek

 

Pardus Girişim ve Türk Traktör sorusu

 

Tunçbilek: Pardus’un halka arz geliri yatırıma akacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 12,31
En Yüksek: 12,44
En Düşük: 12,08
Değişim -0,57 %
FK: 3,00
PD / DD: 0,94
İşlem Hacmi 25.501.336
Toplam Adet: 2.081.551
Ağırlıklı Ort.: 12,30
Son Değer: 6,70
En Yüksek: 6,95
En Düşük: 6,65
Değişim -3,32 %
FK: 24,51
PD / DD: 1,10
İşlem Hacmi 27.152.201
Toplam Adet: 4.029.841
Ağırlıklı Ort.: 6,74
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)