E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGıdada KDV indiriminin detayları belli oldu---

Gıdada KDV indiriminin detayları belli oldu

Gıdada KDV indiriminin detayları belli oldu
13 Şubat 2022 - 11:28 borsagundem.com

Temel gıda maddelerinde uygulanacak katma değer vergisi (KDV) yüzde 8'den 1'e düşürüldü. Gıdadaki KDV indirimleri hangi ürünlerde geçerli olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hazine ve Maliye Bakanlığınca düzenlenen "Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri" tanıtım toplantısında açıkladığı temel gıda maddelerinde uygulanacak katma değer vergisi (KDV) indirimi oranı belirlendi.

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, temel gıda ürünlerinde KDV yüzde 8'den yüzde 1'e indirildi. Karar, 14 Şubat Pazartesi yürürlüğe girecek.
 
Gıdadaki KDV indirimleri hangi ürünlerde geçerli olacak?

Söz konusu düzenlemeyle Özel Tüketim Vergisi'ne tabi tutulan meyve suları, kola, havyar gibi ürünler hariç olmak üzere KDV indirimleri; pirinç, bulgur, nohut gibi tüm bakliyat ürünleri, su, çay, şeker, tuz, sıvı ve katı yağlar, kırmızı et, beyaz et, balık, süt, yoğurt, peynir, zeytin ve bunlardan yapılan ürünlerin fiyatlarında geçerli olacak.

Ayrıca, yumurta, patates, soğan, biber, domates, salatalık gibi sebze ürünleri, meyveler, konserveler, turşu, salça, reçel, bal, pekmez, tahin helvası, fındık ezmesi, çikolata, lokum, bisküvi, kraker, gofret, pasta, kek, baklava, yufka, makama, şehriye, tahıl gevreği, fındık, ceviz, Antep fıstığı, badem gibi kuruyemiş ürünleri, baharatlar, bebek mamaları da KDV oranı yüzde 1'e düşürülen ürünler arasında yer alıyor.

Enflasyonun tüketiciler üzerindeki yükü azaltılacak

KDV'nin sadeleştirilmesi çalışmaları kapsamında yapılan düzenlemeyle aynı zamanda gıda enflasyonunun tüketiciler üzerinde oluşturduğu yükün azaltılması konusunda da çok önemli bir adım atılmış oldu.

Düzenlemeyle daha önce bazı gıda maddelerinin toptan tesliminde ayrı, perakende tesliminde ayrı KDV oranı uygulaması da kaldırılarak, uygulama kolaylığı sağlanması amaçlanıyor.

Yeni ekonomi paketi: Altınlar teslim edilecek, enflasyon düşecek

Erdoğan:Gıdada KDV yüzde 8’den yüzde 1’e iniyor

Gıda, sağlık, eğitimde KDV düşüyor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • wers13 Şubat 2022 16:46

    arkadaşlar şirketlerdeki maliyetler çok fazla arttı bunu bilmeyen anlamayanı anlamak mümkün değil elektrik kira ve personel giderleri tavan yapmış bunu görmeden konuşmak çok saçma USK toplanarak çiğ süt fiyatını brüt 3 lira 20 kuruştan, brüt 4 lira 70 kuruşa çıkardı.18 Ara 2021 bu sizce peynir fiyatlarını etkilemez mi bakın daha işlenmesi ambalajı karı yok devlet kurumlarınının hükmettiği firmaların fiyatlarına bakın

  • BORSACI13 Şubat 2022 12:52

    şimdi manava gittim domates kilosu 30 tl olmuş açıkçası tüm meyve sebzelerde yeşilliklerde artış gördüm .acaba bindirme yaptılar .

  • Yakup Kaya13 Şubat 2022 12:24

    Daha Önce Yapılan İndirimler Hep Vatandaşa Bidirim Olarak Geri Döndü Hep Lafta Kaldı Patrona Yaradı. Akaryakıtta İndirim Olmadığı Sürece Bir Etkisi Olmayacak Patron KDV den Kurtulacak Çünkü Daha Evvel YapılanDolar Zamlarında Ucup Giden Fiyatlarda Geri Toparlanma Olmadı 8 den 5 Düşen Dolar Zamanının Hesabını Göz Önüne Alalım Şimdi Zamana BırakıpPatronların Dürüstlüğünü Görelim Yarı Öbür Gün Ramazan Ayı Zamlarıyla Vatandaşımızın Nasıl Öpüldüğünü Hep Birlikte Görelim İnandırıcı Olmak ve Bu Disiplini Kendi Kafasına Göre Piyasa Belirleyen Gözü Doymazları Islah Etmek Zorundasınız.

  • wers13 Şubat 2022 16:47

    USK toplanarak çiğ süt fiyatını brüt 3 lira 20 kuruştan, brüt 4 lira 70 kuruşa çıkardı.18 Ara 2021 bindirimi kim yapmış 

  • mezarci 13 Şubat 2022 11:45

    duzenli ve disiplinli denetleme ve kurallara uymayanlara caydirici ceza olmasi gerek ,TC deki cezalar opucuk niyetine verilir gibi boyle oldugu muddetce kotu niyetliler ayni bildigini okumaktan vazgecmez