E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen ekonomilerden bir haftada 4.5 milyar çıktı---

Gelişen ekonomilerden bir haftada 4.5 milyar çıktı

Gelişen ekonomilerden bir haftada 4.5 milyar çıktı
15 Haziran 2020 - 15:56 borsagundem.com

Korona virüsün dünya ekonomisine faturası konusundaki belirsizlik ve ABD-Çin ilişkilerindeki gerginlik yüzünden, son bir haftada gelişmekte olan ülke ekonomilerinden (emerging markets) 4,5 milyar dolar sermaye çıkışı yaşandığı bildirildi.

Kommersant’ın haberine göre, bu sermaye kaçışının en önemli istisnası Rusya oldu.

Habere göre, “Korona virüsün kontrol altına alındığı kararıyla işletmelerin açılması, ham petrolün 40 dolara geri dönmesi” gibi faktörler, yabancı yatırımcılar için Rusya’yı yeniden sıcak para için cazip pazar haline getirmeye başladı. Rus şirketlerinin yüksek temettü dağıtımı da yatırımcılar için bir başka cazibe nedeni olarak sırlandı.

Genel olarak gelişmekte olan ülkelerden para çıkışı, bir önceki haftaya kıyasla yüzde 45 arttı.

Rusya’ya ise son bir haftada 56 milyon dolarlık yatırımcı parası girdi. Bu, bir önceki haftaya kıyasla sekiz kat artış anlamına geliyor.

Ayrıca BRIC ülkeleri içinde Brezilya 42 milyon dolar, Hindistan ise 38 milyon dolar sermaye çekti. Öte yandan sadece Çin’den yatırımcılar 2,8 milyar dolar çıkardı.

Bazı uzmanlar, Batı ekonomilerindeki parasal genişleme adımları sonrası, daha yüksek getiri sunmak zorunda olan gelişmekte olan pazarlara daha fazla para girişi olacağı tahmininde bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)