E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGedik Yatırım'da sermaye artışı---

Gedik Yatırım'da sermaye artışı

Gedik Yatırım'da sermaye artışı
30 Eylül 2022 - 22:51 borsagundem.com

Gedik Yatırım, 327 milyon 600 bin lira olan çıkarılmış sermayesini 177 milyon 400 bin lira artırarak 505 milyon liraya çıkardı

Gedik Yatırım'dan (#GEDIK) sermaye artırım hamlesi geldi.

Spot ve vadeli piyasada olağan dışı volatilite kaynaklı ortaya çıkan gelişmelere işaret eden aracı kurum, müşterilerle alacak bakiyesi oluştuğunu bildirdi. Bu nedenle 327 milyon 600 bin lira olan çıkarılmış sermayenin 177 milyon 400 bin lira artırarak 505 milyon liraya çıkarılmasına karar verildiği duyuruldu. Bu arada şirketin ana hissedarı Inveo Yatırım Holding'in 301,1 milyon lirayı bugün sermaye avansı olarak ödediği bildirildi.

Konuyla ilgili Gedik Yatırım'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Gedik Yatırım olarak, 1991 yılından bu yana Türkiye sermaye piyasalarında hizmet vermekte ve sektörün gelişimine öncülük etmekteyiz.

İştirakleri ile birlikte sermaye piyasalarında 500’ün üzerinde çalışana istihdam sağlayan şirketimiz, 160 binin üzerinde müşteriye hizmet veren, sektöre Gedik Yatırım’dan mezun olan birçok çalışan kazandırmış ve binlerce vatandaşımızın da finansal okur-yazarlığına katkıda bulunmuş sektörün önemli temsilcilerinden birisidir.

Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasası ve Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP)’nda son dönemde yaşanan olağan dışı volatilite kaynaklı olarak ortaya çıkan gelişmeler nedeniyle şirketimiz ile müşterilerimiz arasında alacak bakiyesi oluşmuştur.

1991 yılından bu yana faaliyetlerine kesintisiz devam etmiş ve bundan sonra da devam edecek olan Gedik Yatırım, bu süreçte gerek kendi yükümlülüklerini, gerekse müşterilerimizin yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirmiştir.

Vizyonumuz olan Sermaye Piyasaları’nın her alanında liderlik için eskisinden daha da kuvvetli ve kararlılıkla ilerlemek adına Gedik Yatırım olarak, sermaye artırımı kararı aldık. 

Sermaye artırım sürecinin olağan akışında, mevcut ortaklık yapımız gereği sermaye artırım tutarının %84,87’sine sahip ana hissedarımız Inveo Yatırım Holding A.Ş. tarafından normalde gerekli izinlerin alınması akabinde karşılanacak olan 301,1 Milyon TL, Inveo Yatırım Holding A.Ş.’nin Türkiye Sermaye Piyasaları ve Gedik Yatırım’a olan güvenini göstermek adına 30.09.2022 tarihinde sermaye avansı olarak ödendi.

Sermaye piyasalarının ülkemizin ekonomik kalkınmasındaki payına her zaman inanmış ve bu doğrultuda sektörün gelişimine her koşulda katkıda bulunan Gedik Yatırım olarak, sermaye piyasalarındaki misyonumuzu gelecek dönemlerde de kararlılıkla koruyacağız. Yaşanan bu süreçte ve bundan sonrasında Gedik Yatırım olarak faaliyetlerimize güçlenerek devam edeceğiz. Saygılarımızla.

Gedik Yatırım Bağdat Caddesi Private şubesi açıldı

 

Gedik Yatırım’dan Etiler Private Şube

 

GEDIK: Hisse geri alımı

 

Gedik Yatırım Menkul, hisse geri alımı yapacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 14,94
En Yüksek: 15,39
En Düşük: 14,91
Değişim -0,66 %
FK: 9,84
PD / DD: 2,91
İşlem Hacmi 24.172.730
Toplam Adet: 1.597.327
Ağırlıklı Ort.: 15,14
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zamazingo02 Ekim 2022 16:51

    Toplamda 2-2,5 milyar tamamlanması gereken teminat var. Bu teminatı müşteri ve batan spekler tamamlayacak. Yani borç onların borcu. Onlar bu borçlarını ödeyemezse aracı kurum ödemek zorunda. Ödedikten sonra mahkeme ve icra yoluyla müşterilerinden bu paraları tahsil edecek. (edebilirse tabi..)  Küçük yatırımcının çok olduğu kurumlara malı kitlemişler. pek çok kurum öne çıksada gedik dışındaki 4 kurumun geyiği çok fazla dönüyor. Malum, Ahlatcı, Alnus, Trive, A1 deki müşteri zararı ne kadar, 3. çeyrek finansallarda ortaya çıkar... Şimdi asıl soru şu: pek çok kurum tedbir alırken, teminatları 5 kata kadar artırıp alım emirlerini kapatırken KY nin çok olduğu bu kurumlar hiç bir tedbir almadan neden KY nin malı yüklenmesini bekledi.? Salt cahillikten mi yoksa zararlarının acaba arka kapıdan bavulla ödeneceği mi söylendi..  

  • Zamazingzing03 Ekim 2022 08:15

    Tespit dogru değil maalesef. Öncelikle kurumlar ahlatçı alnus gedik trive ınvestaz. A1 zaten teminatları 6 katına çıkartıp spota denklemişti o yüzden zarar yazmadığını biliyoruz. Diğer kurumlar içinde ise gedik dışında küçük müşterisi yüksek herhangi bir kurum yok. Aksine hepsi az sayıda büyük müşteriyle çalışan kurumlar. O yüzden ortaya sallama bi yorum olmuş seninki

  • Yatırımcı01 Ekim 2022 22:37

    Adamlarda gırtlağa kadar para dolu hala oturup zarardan kurtulmak için neyin hesabını yapmışlar ayıp bir sayfa da pansuman yazısı yazmışlar işlemleri yaptırırken gelecek komisyonuda iyi hesaplamışlardır mahvettiler piyasayı spk buna kesinlikle izin vermemeli.

  • Ot01 Ekim 2022 14:22

    Müşteri alacağı olmasın diye bütün kurumlar tedbirlerini aldı. Viop teminatlarını yükseltenler yeni pozisyon açtırmayanlar vs. Gedik risk yönetimini beceremedi diye küçük yatırımcı para koymak zorunda hem de 2 tl den. Spk bunu onaylayacak mı bakalım?

  • Kürşad 01 Ekim 2022 11:06

    Ayrıca olayda düzenleyici denetleyici uygulayıcı kurumların kusuru ihmali vardır, işler bu kerteye gelmeden müdahale etmediler..

  • Kürşad 01 Ekim 2022 11:04

    Skbnk hissesinde zararda beklerken aniden zıpladı, %20 gibi kâr alıp çıktım, benim sattığım fiyatın iki katına çıktı ben seyrettim. . . Şimdi battık, bittik diyenler benim sattığım fiyatın iki katı fiyattan alanlardır. . . Yani bunlara felek zaten vurdu, bir de 2 TL. Bedelliyle vurmak delikanlıya yakışmaz, , , Grubun bu artışı tahsisli olarak yaparak tamamını üslenecek finansal gücü var. Çekin elinizi ky.cının cebinden.

  • Ali01 Ekim 2022 10:36

    Aynen akdereyi batırmak için bizide batırdılar işgyo da. Günü gelince bu halk hesabını sorar

  • Akdere01 Ekim 2022 09:54

    Akderenin batağını küçük yatırımcıya mı yüklüyorsunuz bu nasıl bir iş

  • Beytepeli 01 Ekim 2022 07:22

    Elinizdeki Şekerbank hisselerini yabancılara satın. Neden küçük yatırımcıyi zorluyorsunuz. Şekerbankindaa doğru düzgün patronu olur.

  • Ali kıllı 01 Ekim 2022 08:49

    Katarlilara satsinlar. Sandık vakfından patron ölümü.