E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGeçen hafta başlayan alımlar bu hafta da devam ediyor---

Geçen hafta başlayan alımlar bu hafta da devam ediyor

Geçen hafta başlayan alımlar bu hafta da devam ediyor
26 Ekim 2021 - 09:15 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD’de beklentilerden iyi gelen bilançolar risk iştahını desteklerken, küresel çapta enerji fiyatlarındaki artış eğilimi ve tedarik zincirindeki aksamalar enflasyon ve büyüme kaynaklı endişeleri gündemde tutmaya devam ediyor. Yurt içinde büyükelçi gerginliğinde dün tansiyonu düşüren açıklamalar takip edilirken, bu gelişme Türk Lirası üzerindeki baskıyı hafifletti. Siyasi gelişmeler ve kur cephesindeki seyir yurt içi piyasaların yakın takibinde yer alıyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 17:00 ABD – CB Tüketici Güveni Önem: Yüksek
• 17:00 ABD – Yeni Konut Satışları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Risk başlıkları gündemdeki yerini korumasına karşın güçlü gelen bilançolar risk iştahı ve hisse piyasalarını destekliyor. BIST-100 Endeksi son dönemde kur cephesindeki yükselişlere karşın yurt dışındaki toparlanmanın katkısıyla pozitif bir seyir kaydediyor. Dün büyükelçi geriliminin yatışmasının da katkısıyla BIST-100 günü %0,88’lik yükselişle 1.492,93 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 9,57 – 9,59 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 9,61’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100’de geçtiğimiz hafta başlayan alımlar bu hafta da devam ediyor. Dünkü alımlarla birlikte endekste yaklaşık yedi aydır devam konsolide kanalının üst bandı geçilmiş oldu. Dün 1.485 üzerine
çıkan ve bu seviye üzerinde kapanış gerçekleştiren endekste, yakın dönem için referans noktamız 1.485 olacak olup bu seviyenin altına sarkılmadığı sürece mart ayında TCMB Başkan değişimi esnasında oluşan boşluğun dolacağı 1.511 ilk direnç olarak izlenecektir. Buranın üzerinde ise tarihi zirvelerin bulunduğu 1.590 civarı takip edilecek. Ancak endeks 1.485 üzerinde tutunamazsa, daha önceki konsolide kanalı içindeki hareketin devam edeceği beklentisi kuvvetlenerek endeksin ilk etapta 200 günlük ortalamasının bulunduğu 1.447 civarına geri dönüşü söz konusu olabilir.

Yabancıların en fazla yöneldiği hisse senetleri

 

Çimsa ve Güler Yatırım Holding sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 26/10/2021

 

Şirketlerin 2021 yılı 3. çeyrek açıklanan bilançoları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)