E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray, Medipol Başakşehir deplasmanında---

Galatasaray, Medipol Başakşehir deplasmanında

Galatasaray, Medipol Başakşehir deplasmanında
12 Kasım 2022 - 13:33 borsagundem.com

Süper Lig'de haftanın sonucu en çok merak edilen maçı Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak. Dünya Kupası öncesindeki son haftada yüksek moralli iki takımdan; ikinci sıradaki Medipol Başakşehir ile üçüncü sıradaki Galatasaray karşı karşıya gelecek

Spor Toto Süper Lig'in 14.haftasında haftanın maçında Medipol Başakşehir ve Galatasaray, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda karşılacak. Saat 20:00'de başlayacak mücadeleyi Atilla Karaoğlan yönetecek.

Aynı puanı paylaşan iki ekipten Medipol Başakşehir, formda bir periyodu geride bıraktı. UEFA Konferans Ligi'nde grubunu lider tamamlayan turuncu-lacivertliler, adını son 16 turunda yazdırdı. Emre Belözoğlu'nun öğrencileri, ligde de 12 maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgiyle 24 puan topladı.

Kalesinde yalnızca 8 gol gören Medipol Başakşehir, Arabam.com Konyaspor ile birlikte ligin en az gol yiyen iki takımından biri. Geçtiğimiz haftayı derbi galibiyetiyle geçen konuk Galatasaray ise Türkiye Kupası'nda Ofspor'u saf dışı bırakarak bir üst tura yükseldi.

Karşılaşma hem Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk hem de Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu için ayrı önem taşıyor. Galatasaray altyapısından yetişen iki futbol adamı, sarı-kırmızılı takımda elde ettikleri başarıların ardından 2001 yılında birlikte Inter'e transfer olmuşlardı. Bununla birlikte Okan Buruk, 2019-2020 sezonunda lig şampiyonluğu yaşadığı Medipol Başakşehir'e karşı bu kez rakip takım çalıştırıcısı olarak sahaya çıkacak.

Karşılaşma öncesi iki takım arasındaki rekabete bakıldığında Galatasaray'ın üstünlüğü bulunuyor. Medipol Başakşehir'e karşı oynadığı 28 maçın 13'ünü kazanan sarı-kırmızılılar, 7 kez sahadan mağlup ayrıldı. 8 karşılaşmada ise taraflar yenişemedi. Bununla birlikte turuncu-lacivertli ekip, Galatasaray'ı konuk ettiği son dört maçı kazanamadı.

Karşılaşmanın öne çıkan istatistikleri

- Süper Lig'de oynadığı son sekiz maçın hiçbirinde üst üste iki kez aynı sonucu tekrarlamayan İstanbul Başakşehir (4G 2B 2M), son karşılaşmada Hatayspor ile 3-3 berabere kaldı. Boz Baykuşlar, bu süreçteki dört puan kaybını da sonraki maçında aldığı galibiyetlerle takip etti.

- İstanbul takımlarına rakip olduğu son dört Süper Lig maçını kazanan Galatasaray, bu şekilde üst üste beş galibiyeti en son Nisan-Ekim 1960 arasında aldı.

- İstanbul Başakşehir bu sezon Süper Lig maçlarının ilk yarılarında en az gol yiyen takım (2). Galatasaray ise şu ana kadar karşılaşmaların ikinci devresinde kalesinde en az gol gören iki ekipten biri (4; Konyaspor ile birlikte).

- Bu sezon Süper Lig'de en fazla şutu direkten dönen takım olan Galatasaray (11), şimdiden geçen sezonun toplamında direğe nişanladığı şut sayısını (10) geride bıraktı.

- Süper Lig kariyerinde beş maçta hem gol atan hem de asist yapan İstanbul Başakşehir orta sahası Danijel Aleksic, bu karşılaşmalardaki tek puan kaybını son hafta Hatayspor deplasmanında yaşadı (3-3).

- Süper Lig'de görev yaptığı son üç maçta dört golde pay sahibi olan Galatasaray santrforu Mauro Icardi (3 gol & 1 asist), daha önceki 29 karşılaşmada (PSG ve Galatasaray formalarıyla) ulaştığı sayıyı geride bırakmak istiyor (4 gol).

- İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Galatasaray'a rakip olduğu iki Süper Lig maçından da beraberlikle ayrıldı. Lig tarihinde sarı-kırmızılı ekiple 3+ kez karşılaşıp mağlubiyet almayan sadece iki yerli çalıştırıcı var: Yücel İldiz ve Zekai Tabakoğlu (4 maç).

Muhtemel 11'ler

Medipol Başakşehir: Volkan, Ömer, Duarte, Touba (Epureanu), Hasan, Ndayishimiye, Traore, Aleksic, Berkay, Deniz, Okaka

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Emre, Torreira, Oliveira, Barış Alper, Rashica, Mertens, Icardi (BeinSports)

Galatasaray'da Okan Buruk 2 oyuncuyla yolları ayırıyor!

Galatasaray, Ofspor'u 2 golle geçerek Türkiye Kupası'nda 5. tura yükseldi

Galatasaray'dan 'Icardi' kararı: Bonservisi alınacak mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 9,55
En Yüksek: 9,84
En Düşük: 9,47
Değişim 0,42 %
FK: 28,56
PD / DD: -5,46
İşlem Hacmi 756.777.443
Toplam Adet: 78.378.931
Ağırlıklı Ort.: 9,66
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)