E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray, Manchester United deplasmanında---

Galatasaray, Manchester United deplasmanında

Galatasaray, Manchester United deplasmanında
03 Ekim 2023 - 09:50 borsagundem.com

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi maçında İngiliz ekibi Manchester United ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. İşte maça dair detaylar ve muhtemel 11'ler...

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci hafta maçında İngiltere temsilcisi Manchester United'a konuk olacak. Old Trafford Stadı'nda yapılacak maç, bugün saat 22.00'de başlayacak. Müsabaka, Exxen'den yayımlanacak. Karşılaşmayı Slovakya Futbol Federasyonundan hakem Ivan Kruzliak yönetecek. Kruzliak'ın yardımcılıklarını Branislav Hancko ve Jan Pozor üstlenecek. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Peter Kralovic olacak.

Gruptaki ilk maçında Danimarka temsilcisi Kopenhag'ı konuk eden sarı-kırmızılı ekip, 2-0 geri düştüğü mücadeleden 2-2 beraberlikle ayrıldı. Galatasaray, sıkıntılı bir süreçten geçen rakibini mağlup ederek ilk galibiyetini almak istiyor.

A Grubu'nun ilk haftasında Almanya'nın Bayern Münih takımına konuk olan Manchester United ise sahadan 4-3 mağlup ayrıldı.

En fazla Manchester United'la rakip oldu

Galatasaray, İngiliz takımları arasında en fazla maçı, bugün karşılaşacağı Manchester United ile yaptı.

İki takım arasında tamamı Şampiyonlar Ligi'nde oynanan 6 mücadelede Galatasaray 1, Manchester United ise 2 kez güldü. Üç müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. Söz konusu rekabette sadece 2 maçta fileleri havalandıran sarı-kırmızılılar, 4 gol bulabildi. İngiliz temsilcisi ise 6 maçın 3'ünde skor üretip, toplam 8 gol attı. Galatasaray, İngiliz rakiplerinden Liverpool ve Chelsea ile dörder, Arsenal ile 3, West Bromwich Albion ve Leeds United ile ikişer kez karşılaştı.

Galatasaray, İngiltere'de ilk galibiyetini arayacak

Türkiye'nin uluslararası arenadaki en başarılı futbol takımı olarak dikkati çeken sarı-kırmızılılar, Avrupa kupalarında 309 kez mücadele etti. Tarihinde UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa zaferleri bulunan Galatasaray, tüm kulvarlarda 309 müsabakada 111 galibiyet, 83 beraberlik ve 115 mağlubiyet yaşadı.

Sarı-kırmızılı ekip, Avrupa kupaları tarihinde İngiliz temsilcileriyle ise 21 kez karşı karşıya geldi. İlk olarak 1978-1979 sezonunda West Bromwich Albion ile karşılaşan Galatasaray, sonrasında Manchester United, Chelsea, Leeds United, Arsenal ve Liverpool ile mücadele etti. "Cimbom" söz konusu maçlarda 3 galibiyet, 8 beraberlik alırken, 10 yenilgi gördü.

Deplasman karnesi zayıf

Galatasaray, İngiliz takımlarına karşı Avrupa kupalarında aldığı 3 galibiyeti de sahasında elde etti. İç sahada 10, deplasmanda 10 ve tarafsız sahada 1 kez olmak üzere İngiliz takımlarıyla 21 defa karşılaşan sarı-kırmızılılar, dış sahada henüz galip gelemedi. İngiltere'de çıktığı 10 mücadelede 3 beraberlik alabilen Galatasaray, 7 kez mağlup oldu. Söz konusu maçların 5'inde gol sevinci yaşayan sarı-kırmızılılar, 9 kez fileleri havalandırırken, rakiplerinin 23 golüne engel olamadı. Galatasaray, rakip sahadaki 10 maçın sadece 1'inde kalesini gole kapatmayı başardı.

Galatasaray'da sakatlıklar

Galatasaray'da sakatlığı bulunan Kazımcan Karataş ve Hakim Ziyech, Manchester United maçında forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılılarda ayrıca UEFA listesinde yer almayan Halil Dervişoğlu ile Eyüp Aydın da kadroya alınmadı.

Muhtemel 11'ler

Manchester United: Onana, Dalot, Varane, Lindelöf, Amrabat, Casemiro, Mount, Garnacho, Fernandes, Rashford, Höjlund

Galatasaray: Muslera, Sacha Boey, Davinson Snachez, Abdülkerim Bardakcı, Angelino, Torreira, Sergio Oliveira, Tete, Kerem Aktürkoğlu, Zaha, Icardi.

'Avrupa fatihi' Galatasaray 118 yaşında

 

Shakthar Donetsk, Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet etti

 

Galatasaray'dan Süper Lig'de galibiyet serisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş Hasan03 Ekim 2023 10:04

    Türkiyede kendi aranızda eğleniyorsunuz... Hakemler,basın,taraftar,para sizde,Anadolu takımları da figüranız...Hadi yiyorsa İngilterede yenin yada puan alın Manchesterdan da göreyim sizi..! Edirneden sesiniz soluğunuz pek çıkmıyor da.!

  • Vatandaş.03 Ekim 2023 10:01

    Türkiyede kendi aranızda eğleniyorsunuz.Hakemler,basın,taraftar,para sizde,anadolu takımları da figüranız...Hadi yiyorsa İngilterede yenin yada puan alın Manchesterdan da göreyim sizi..!