E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray, Corendon Alanyaspor'u konuk edecek---

Galatasaray, Corendon Alanyaspor'u konuk edecek

Galatasaray, Corendon Alanyaspor'u konuk edecek
23 Ekim 2022 - 15:45 borsagundem.com

Spor Toto Süper Lig'de yaklaşık bir ay sonra taraftarının önüne çıkmaya hazırlanan Galatasaray, ligin 11.haftasında Alanyaspor'u ağırlayacak. Saat 20.00'de başlayacak maçı Ali Palabıyık yönetecek

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de 11. hafta mücadelesinde Corendon Alanyaspor'u konuk edecek.

Geride kalan 9 haftayı 17 puanla geçiren Galatasaray, bu sezon sahasında sadece 3 maç yaptı. Bu karşılaşmalarda 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet yaşayan Okan Buruk'un öğrencileri, kapalı gişe oynanması beklenen Corendon Alanyaspor müsabakasında taraftarının yüzünü güldürme hedefinde olacak.

Konuk turuncu-yeşilliler ise istikrarsız bir sezon geçiriyor. Oynadığı 10 maçta üçer kez galibiyet ve beraberlik alan Francesco Farioli'nin öğrencileri, diğer dört maçı kaybetti. Dış sahada 5 karşılaşmaya çıkan Corendon Alanyaspor, son 3 mücadeleyi gol atamadan yenilgiyle tamamlarken, 1 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

Karşılaşma öncesi iki takımın da benzer özellikleri bulunuyor. Bu sezon ligde topla en fazla oynayan takım Corendon Alanyaspor. Yüzde 62 ortalamaya sahip olan Akdeniz ekibi aynı zamanda ligin pas isabet oranı en yüksek ekibi.

Galatasaray ise bu sıralamada dördüncü basamakta yer alıyor. Bununla birlikte iki takım da bu sezon öne geçtiği 3 karşılaşmada rakiplerine puan kaptırmadı.

Saat 20.00'de Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'nun ev sahipliği yapacağı Galatasaray - Corendon Alanyaspor karşılaşmasını Ali Palabıyık yönetecek.

Önemli notlar

- Süper Lig'de Alanyaspor'u ağırladığı ilk dört maçı kayıpsız geçen Galatasaray, son iki randevudan mağlubiyetle ayrıldı. Sarı-kırmızılıların lig tarihinde üst üste üç iç saha yenilgisi aldığı tek rakibi Adanaspor (Eylül 1980).

- Galatasaray ile karşılaştığı son üç Süper Lig maçından 4 puan çıkaran Alanyaspor (1G 1B), daha önceki dokuz randevuda aldığı puan miktarını yakalamayı hedefliyor (2G 1B 6M).

- Evinde oynadığı son iki Süper Lig maçını 2-1 kazanan Galatasaray (vs Gaziantep FK & Konyaspor), lig tarihinde bu skorla en fazla üst üste üç iç saha galibiyeti aldı (2014, 2013, 2003 ve 1978).

- Süper Lig deplasmanlarındaki son üç maçını gol atamadan kaybeden Alanyaspor, bu şekilde en fazla dört karşılaşmalık yenilgi serisi yaşadı (Ekim-Kasım 2018).

- Geçen hafta Kayserispor'a karşısında Süper Lig'deki altı maçlık yenilmezlik serisi son bulan Galatasaray (4G 2B), ocak ayından bu yana üst üste 2+ mağlubiyet almadı (4M). Sarı-kırmızılılar, aradaki süreçteki beş mağlubiyetinden sonra çıktığı karşılaşmalarda sadece İstanbul Başakşehir'e (0-0; Mayıs 2022) puan verdi (4G 1B).

- Bu sezon ligde 12 puan toplayan Alanyaspor (3G 3B 4M), 10'uncu maçlar itibarıyla sadece Süper Lig'de mücadele ettiği ilk iki sezonda (2016/17 & 2017/18) daha düşük bir sayıda kaldı (11 puan).

- 2022/23 Süper Lig sezonunda Galatasaray'dan (66 dakika) daha kısa süre skor avantajıyla mücadele eden sadece iki takım bulunuyor: Giresunspor (44) & Ümraniyespor (22). Bu dönemde Alanyaspor'dan (360 dakika) daha uzun süre skor dezavantajı yaşayan tek ekip ise İstanbulspor (421).

- Bu sezon Süper Lig'de topla en fazla oynayan (%62) ve maç başına en fazla isabetli pas yapan (471) takım Alanyaspor. Bu dönemde Akdeniz temsilcisinin ardından topa en fazla sahip ekip olan Galatasaray (%59), maç başına pas sıralamasında İstanbul Başakşehir'in (451.9) ardından üçüncü sırada yer alıyor (405).

- Bu sezon ligde Galatasaray'ın en golcü ismi olan Bafetimbi Gomis (4 gol), Süper Lig'de Alanyaspor ile karşılaştığı iki maçta da gol sevinci yaşadı (2 gol). Ancak Fransız santrfor, ligde görev aldığı son üç karşılaşmada (134 dakika) toplam 23 kez topla buluştu ve çektiği iki şutta da isabet bulamadı.

- 2022/23 Süper Lig sezonundaki ikinci kafa golünü geçen hafta Antalyaspor ağlarına gönderen Alanyaspor santrforu Ahmed Hassan, ligde sadece Muhammet Demir ve Jackson Muleka'dan (üçer gol) daha az kafa golü kaydetti. Mısırlı forvet, Türkiye kariyerinde Galatasaray'a rakip olduğu tek randevuda bu şekilde ağları havalandırdı (Mart 2022; Konyaspor formasıyla).

Muhtemel 11'ler

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Kazımcan, Oliveira, Torreira, Rashica, Mertens, Kerem, Icardi

Corendon Alanyaspor: Runarsson, Fatih, Furkan, Rassoul, Yusuf, Lusamba, Fer, Efkan, Efecan, Candeias, Hassan (BeinSports)

Galatasaray'ı FİFA'ya şikayet etti

Galatasaray, PFDK'ya sevk edildi

Galatasaray iki ismi TFF'ye şikayet etti

Galatasaray Kastamonuspor'u 7-0 mağlup etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 9,55
En Yüksek: 9,84
En Düşük: 9,47
Değişim 0,42 %
FK: 28,56
PD / DD: -5,46
İşlem Hacmi 756.777.443
Toplam Adet: 78.378.931
Ağırlıklı Ort.: 9,66
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)