E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray, Antalyaspor'u 2-0 mağlup etti---

Galatasaray, Antalyaspor'u 2-0 mağlup etti

Galatasaray, Antalyaspor'u 2-0 mağlup etti
07 Ekim 2023 - 21:15 borsagundem.com

Galatasaray, Süper Lig mücadelesinde Sanchez ve Icardi'nin golleriyle Antalyaspor'u 2-0 mağlup etti.

Trendyol Süper Lig'in 8'inci haftasında Galatasaray, deplasmanda karşı karşıya geldiği Bitexen Antalyaspor'u 2-0 yendi. Sarı-kırmızılı takıma galibiyeti getiren golleri 58'inci dakikada Davison Sanchez ve 86'ncı dakikada Mauro Icardi kaydetti. Galatasaray, bu sonuçla ligde puanını 22'ye çıkartarak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. 

Ligdeki yenilmezlik serisini sürdüren Galatasaray, üst üste çıktığı 7. galibiyetini elde etti. Sarı-kırmızılı takım, ligin ilk haftasında Mondihome Kayserispor ile berabere kaldıktan sonra sırasıyla Trabzonspor, Gaziantep FK, Yılport Samsunspor, RAMS Başakşehir, İstanbulspor, MKE Ankaragücü ve Bitexen Antalyaspor'u mağlup etti.

Galatasaray, ligin 9. haftasında evinde Beşiktaş ile karşılaşacak.

İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI

2'nci dakikada Sacha Boey'in savunma arkasına attığı uzun pasta topu önünde bulan İcardi'nin sert vuruşu üstten auta çıktı.

34'üncü dakikada sağ kanattan ceza alanına giren Kerem Aktürkoğlu’nun kale çizgisinden çevirdiği topa kaleci Helton dokunurken, oluşan karambolde topu Antalyaspor savunması son anda uzaklaştırdı.

37'nci dakikada Jehekel’in pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Van de Streek’in yerden sert şutunu kaleci Muslera yatarak kontrol etti.

42'nci dakikada Zaha'nın son çizgiden verdiği pasta Kerem Aktrürkoğlu'nun vuruşunu Antalyaspor savunması çizgiden çıkartarak kornere gönderdi. İlk yarı golsüz sona erdi.

İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI

47'nci dakikada Tete'nin ceza alanı altıpas içerisine yaptığı ortaya iyi yükselen İcardi'nin kafa vuruşunu Antalyaspor kalecisi Helton Leite kornere çeldi.

50'nci dakikada Boey'in sağ kanattan ceza alanı içerisine ortasına Kerem Aktürkoğlu'nun kafa vuruşu kalecinin kucağında kaldı.

57'nci dakikada ceza alanı yayı içerisinde kazanılan serbest vuruşta Icardi'nin sert vuruşu baraja çarparak kornere çıktı.

58'inci dakikada Galatasaray öne geçti. Kerem Aktürkoğlu'nun kullandığı kornerde iyi yükselen İcardi'nin kafa vuruşuna arka direkte Davinson Sanchez müdahale ederek topu filelere yolladı: 0-1.

Fotoğraf: AA

70'inci dakikada Mertens’in ceza alanı sağ çaprazından sert vuruşunu kaleci Helton Leite kornere çeldi.

73'üncü dakikada Erdal Rakip’in uzun pasında sağ çaprazdan ceza sahasına giren Jehezkel’in aşırtma vuruşu yandan auta çıktı.

77'nci dakikada Antalyaspor'da Safuri’nin ceza alanı içinden arka direğe doğru yaptığı otaya müsait pozisyonda bulunan Assombalonga’nın kafa vuruşu yandan dışarıya gitti.

86'ncı dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Mertens'in savunma arkasına attığı pasta kaleciyle karşı karşıya kalan İcardi'nin sol ayağıyla çaprazdan üst ağlara doğru sert vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-2.

Mücadele Galatasaray'ın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Stat: Corendon Airlines Park Antalya

Hakemler: Zorbay Küçük, Furkan Ürün, Murat Temel

Bitexen Antalyaspor: Leite, Bünyamin Balcı (Dk. 74 Assombalonga), Veysel Sarı, Ömer Toprak, Güray Vural (Dk. 90+1 Bahadır Öztürk), Erdal Rakip, Saric (Dk. 74 Holtmann), Jehezkel, Streek (Dk. 63 Safuri), Bytyqi (Dk. 63 Erdoğan Yeşilyurt), Buksa.

Galatasaray: Muslera, Boey, Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş (Dk. 75 Nelsson), Ndombele (Dk. 63 Mertens), Torreira, Barış Alper Yılmaz (Dk. 46 Tete), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 86 Halil Dervişoğlu), Zaha (Dk. 63 Kaan Ayhan), Icardi.

Şampiyonlar Ligi zaferi, Galatasaray'ın kasasını doldurdu!

 

Galatasaray ve Shakhtar Donetsk arasında Tete krizi büyüyor: Tam 150 milyon euro

 

Galatasaray'dan tarihi zafer: İngiltere'de Manchester'ı devirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum08 Ekim 2023 10:36

    bişey daha ikardi in pozisyonuna penaltı diyen bir iki kişi var o penaltıya şimanskinin penaltısı nerede şimanskiye arkadan dirsek var ama ikardi topa doğru gidiyor fazla gittiğini topun arkasına düşeceğini anlayınca hemen yavaşlıyor arkadan gelen futbolcunun temasını alır almaz kendini yere atıyor ayrıca topta çok yüksek zıplasa bile topa yetişemiyeceğinide biliyor

  • Yorum08 Ekim 2023 10:34

    Hatırlıyormusunuz bu hakem fenerbahçe rams başakşehir maçında fenerbahçeye gösterdiği kartları ayrıca şimanskinin sarı kartını Bi düşünün tekrar eğer o sarı ise bu gün en az 5 tane kırmızı çıkmalıydı bence bu hakemlerin hepisini eve gönderin kadın futbolu dünya kupasında maç yöneten tüm hakemleri var hakemleri dahil ülkeye davet edin ve mhk yi onlara emanet edin bakın ne olacak aynı paraya onlarda çalışır hadi bilemedin %100 daha yüksek bir ücrete çalışır ama ülke futbolu kurtulur ülke futbolunun bu halde olmasının en önemli sebebi bu yanlış kararlardır veleybol basketbol gibi branşlarda neden daha başarılıyoz Bi düşünün çünkü orada hakemler çok bariz hatalar yapamazlar yani sonuca etki edemezler ama futbolda öyle olmuyor istediğini diğerine boğduruyorlar hacivatla Karagöz izlemek isteyen gs maçlarını izlesin

  • Yorum08 Ekim 2023 10:11

    Maçta 10 tane maçın kaderini etkileyecek hatalı karar var ite kalka götürüyorlar Kazım saşaboye nasıl maçta kaldılar ayrıca Antalya nın penaltısı verilmedi birde ofsayt çizgileri doğru mu sizce

  • AHMET ÖZBİLEN07 Ekim 2023 22:05

    Bu sene FB ve GS başka kimse şampiyon olamaz.Hemde Zirve ve altta puan farkı kopup gidecek.