E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray: 4 – Alanyaspor: 0---

Galatasaray: 4 – Alanyaspor: 0

Galatasaray: 4 – Alanyaspor: 0
25 Kasım 2023 - 21:05 borsagundem.com

Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray, Alanyaspor'u 4-0 yendi. Sarı-kırmızılılara maçı kazandıran golleri Icardi, Mertens ve Zaha attı.

Galatasaray, milli ara sonrası Trendyol Süper Lig'in 13. haftasında kendi sahasında Corendon Alanyaspor ile karşı karşıya geldi. Müsabaka, 4-0'lık Galatasaray zaferi ile tamamlandı. Sarı-kırmızılı takıma galibiyeti getiren golleri 37’nci dakikada Mauro Icardi, 45 ve 59’uncu dakikalarda Dries Mertens, 70’inci dakikada Wilfried Zaha kaydetti.

Icardi'nin golün asistini de yapan Mertens, Trendyol Süper Lig kariyerinde ilk kez bir maçta hem gol attı hem de asist yaptı. Ağustos 2022'den bu yana ilk kez üst üste üç lig maçında da ağları havalandıran Zaha, bu sezon Icardi'nin ardından en fazla gol atan Galatasaray oyuncusu oldu.

Maçın önemli anları

4’üncü dakikada sol kanattan çalımlarla son çizgiye inen Zaha’nın yaptığı ortaya ceza sahası yayının önünde Icardi, meşin yuvarlağı kontrol ederek sert bir şut çıkardı. Kaleci Ertuğrul Taşkıran, köşeye giden topu uzanarak son anda çeldi.

8’inci dakikada Ndombele’nin ara pasıyla hafif sağ çaprazdan ceza sahasına giren Icardi’den önce savunma topa dokunurken kaleci Ertuğrul’u yanıltan meşin yuvarlak yeniden Icardi’nin önünde kaldı. Altıpas içinde dar açıdan Icardi’nin boş kaleye yaptığı vuruşta top yakın direkten oyun alanına geri döndü.

37’nci dakikada Galatasaray öne geçti. Boey’in pasıyla sağ kanatta hareketlenen Mertens’in ceza sahası içinden yerden ortasına altıpas içinde dokunan Icardi meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

45’inci dakikada sarı-kırmızılı takım farkı 2’ye çıkardı. Ceza sahasında topla buluşan Mertens, rakibinden sıyrılarak ceza sahası dışı hafif sol çaprazına taşıdığı meşin yuvarlağı aşırtma vuruşla kaleci Ertuğrul’un üzerinden ağlarla buluşturdu: 2-0.

Galatasaray ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

50’nci dakikada kendi yarı sahasından sürdüğü topla sol kanattan ceza sahasına giren Oğuz Aydın’ın yerden şutunda kaleci Muslera topu ayaklarıyla kornere çeldi.

59’uncu dakikada Galatasaray farkı 3’e yükseltti. Sol kanattan Kazımcan’ın ceza sahasına ortasında Icardi topu kafayla arka direğe aşırdı. Arka direkte boş pozisyonda Mertens’in tek vuruşunda meşin yuvarlak kalecinin solundan ağlara gitti: 3-0.

70’inci dakikada Galatasaray 4’üncü golü buldu. Sol kanattan taşıdığı topla ceza sahasına girdikten sonra rakibinden sıyrılan Zaha, ceza sahası içinden uzak köşeye yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 4-0.

88’inci dakikada Ziyech’in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Tete’nin sert şutunda kaleci Ertuğrul’dan seken top yan direkten oyun alanına döndü.

Galatasaray, maçı 4-0 kazandı.

Kerem ve Abdülkerim dinlendirildi

Sarı-kırmızılı takımda bu sezon birkaç maç hariç tamamına 11'de başlayan Kerem Aktürkoğlu ile Abdülkerim Bardakcı, Alanyaspor mücadelesinin başlangıç 11'inde yer almadı.

Galatasaray'da bu sezonki 22 resmi müsabakanın 21'inde ilk 11'de sahaya çıkan, diğer karşılaşmalarda ise ikinci devrede süre alan Kerem, yoğun tempo nedeniyle teknik ekibe dinlenmek istediğini iletti. Teknik direktör Okan Buruk, genç hücum oyuncusunu yedeğe çekti.

Süper Lig | Galatasaray'a Abdülkerim Bardakcı'dan iyi haber- Son Dakika  Spor Haberleri | NTVSpor

Abdülkerim ise bu sezon Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde birer maç haricinde tüm resmi karşılaşmalarda ilk 11'de forma giydi. Milli maç döneminde A Milli Futbol Takımı'nın Almanya ve Galler karşılaşmalarında da süre alan tecrübeli stoper, son antrenmanda ağrı hissetti. Teknik ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United ile yapılacak müsabaka öncesinde Abdülkerim'i riske etmeyerek kadroya almadı.

Okan Buruk, Fas Milli Takımı'ndan geç dönen ve sadece bir antrenmana çıkan Hakim Ziyech'i de yedekler arasında oturttu.

Ndombele, ikinci kez 11'de

Galatasaray'ın yeni transferlerinden Tanguy Ndombele, bu sezon ikinci kez bir maça ilk 11'de başladı.

Sarı-kırmızılı formayı Süper Lig'de 4, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 3 kez terleten Fransız orta saha oyuncusu, sadece ligin 8. haftasındaki Bitexen Antalyaspor mücadelesinde 11'de görev aldı.

Galatasaray'da Tanguy Ndombele şaşkınlığı! Fransız oyuncu bin pişman etti

Ndombele, 4'ü Süper Lig, 2'si UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşması olmak üzere 6 resmi maçın ardından sahaya 11'de çıktı.

Galatasaray'da ayrıca Barış Alper Yılmaz da 6 resmi maçın ardından ilk 11'de forma giydi.

Taraftarlardan İsrail'e tepki

Galatasaray taraftarları, Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle İsrail'e tepki gösterdi.

Taraftarlar, karşılaşma öncesinde, "Kahrolsun İsrail, Filistin'e özgürlük" şekilde tezahürat yaptı.

Taraftarlar, şehit teğmen Öztürkmen'i unutmadı

Sarı-kırmızılı taraftarlar, geçen yıl Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü teröristlerin taciz ateşi sonucu şehit düşen Piyade Teğmen Duabey Onur Öztürkmen'i andı.

Şehit edilişinin yıl dönümünde yapılan müsabaka öncesinde taraftarlar, kale arkasındaki tribüne şehit teğmenin resminin ve adının yazılı olduğu pankart açıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından taraftarlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde tezahürat yaptı.

Icardi, 4 maçlık suskunluğu bozdu

Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, 4 maç sonra gol sevinci yaşadı.

Ligin ilk 9 haftasında 10 kez fileleri havalandırarak sezona etkili bir giriş yapan Icardi, sonrasında oynanan Çaykur Rizespor, Kasımpaşa ve Atakaş Hatayspor mücadelelerinde gol atamadı. Icardi, bu süreçte Bayern Münih ile yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi müsabakasında da fileleri havalandıramadı.

Son 4 resmi müsabakayı boş geçen 30 yaşındaki yıldız, Corendon Alanyaspor maçının 37. dakikasında fileleri havalandırarak hem takımını 1-0 öne geçirdi hem de suskunluğuna son verdi.

Süper Lig'de 11 gole ulaşan Mauro Icardi'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de 5 golü bulunuyor.

Mertens, bu sezon ligde golle tanıştı

Sarı-kırmızılıların Belçikalı oyuncusu Dries Mertens, bu sezon ilk kez bir Süper Lig maçında gol sevinci yaşadı.

Bu sezon Süper Lig'deki 11. maçına çıkan Mertens, 45. dakikada fileleri havalandırdı. UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki 9 müsabakada 2 golü bulunan 36 yaşındaki yıldız, bu sezon ilk kez bir Süper Lig karşılaşmasında tabelayı değiştirmiş oldu.

GALATASARAY HABERLERİ |

Dries Mertens, mücadelenin 59. dakikasında bir kez daha ağları sarsarak "double" yaptı.

Tecrübeli futbolcu, maç sonrasında taraftarlarla yapılan galibiyet kutlamasında "üçlü" çektirdi.

Zaha, gollerine devam ediyor

Fildişi Sahilli yıldız Wilfried Zaha, sarı-kırmızılı ekibin ligdeki son 3 maçında 4 gole imza attı.

Ligin 11. haftasındaki Kasımpaşa mücadelesinde takımının 2 golünü bulan Zaha, 12. haftadaki Atakaş Hatayspor karşılaşmasında ise tek golünü kaydetti. Alanyaspor maçında da fileleri havalandıran 31 yaşındaki futbolcu, ligde son 3 müsabakada 4, toplamda da 5. kez gol sevinci yaşadı.

Wilfried Zaha, Galatasaray'da ilk kez gol sevinci yaşadı - Internet Haber

Zaha'nın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de 1 golü bulunuyor.

Davinson Sanchez sakatlandı

Sarı-kırmızılı ekibin Kolombiyalı stoperi Davinson Sanchez, sakatlanarak oyuna devam edemedi.

Maçın 77. dakikasında sakatlanan Sanchez, sağlık ekibinin müdahalesi sonrasında 79. dakikada yerini Victor Nelsson'a bıraktı.

Galatasaray'da Sanchez beğeni topladı - Son Dakika Haberleri

Sahasında yenilmezlik serisi 23 maça çıktı

Galatasaray, Süper Lig'de sahasında çıktığı son 23 maçta mağlup olmadı.

Ligde taraftarı önündeki son yenilgisini geçen sezon iç sahada çıktığı ilk karşılaşma olan Giresunspor maçında yaşayan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki 23 maçı kaybetmedi.

Galatasaray, söz konusu süreçte Seyrantepe'de çıktığı lig karşılaşmalarında 21 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

Alanyaspor'u 3 maç sonra puansız uğurladı

Galatasaray, Süper Lig'de sahasında 3 maç sonra Corendon Alanyaspor'u mağlup etti.

Akdeniz temsilcisi karşısında sahasındaki son galibiyetini 2019-2020 sezonunun ilk yarısında alan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki 3 mücadelede 1 beraberlik, 2 yenilgi yaşadı.

Rakibini İstanbul'da 3 sezondur yenemeyen Galatasaray, sahadan 4-0 galip ayrılarak bu istatistiği de sonlandırdı.

Sıradaki rakip Manchester United

Galatasaray, bir sonraki maçında UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United'ı ağırlayacak.

A Grubu'nda önemli bir iddiası bulunan sarı-kırmızılılar, 29 Kasım Çarşamba günü RAMS Park'ta İngiliz temsilcisiyle karşılaşacak.

Manchester United'dan Galatasaray maçıyla ilgili açıklama

"Cimbom" ilk maçta deplasmanda yendiği Manchester United karşısında galip gelerek grup ikinciliği iddiasını güçlendirmek için mücadele edecek.

Alanyaspor'da kötü gidiş sürüyor

Son olarak ligin 8. haftasında konuk ettiği VavaCars Fatih Karagümrük'ü mağlup eden Akdeniz temsilcisi, sonrasındaki 5 maçtan da puan çıkaramadı.

Alanyaspor, bu süreçte sırasıyla Trabzonspor, EMS Yapı Sivasspor, Mondihome Kayserispor, Gaziantep FK ve Galatasaray'a mağlup oldu.

Turuncu-yeşilli takım, söz konusu 5 karşılaşmada kalesinde 11 gol görürken, sadece 1 kez gol sevinci yaşayabildi.

Hakem Ali Şansalan maça devam edemedi

Müsabakanın hakemi Ali Şansalan, sakatlığı nedeniyle maçı yarıda bıraktı.

Karşılaşmanın 53. dakikasında sakatlanan Şansalan, oyunu durdurarak Galatasaray sağlık ekibinden müdahale istedi. Sol bacak üst adalesindeki sorundan dolayı maça devam edemeyen Ali Şansalan'ın yerine dördüncü hakem Yiğit Arslan düdüğü devraldı.

Yaklaşık 5 dakikalık hazırlık aşamasından sonra maç 58. dakikada maç Yiğit Arslan'ın düdüğüyle yeniden hareketlendi.

Hakemler: Ali Şansalan (Dk. 57 Yiğit Arslan), Serkan Olguncan, Serkan Ok

Galatasaray: Muslera - Boey, Sanchez (Dk. 79 Nelsson), Kaan Ayhan, Kazımcan Karataş, Torreira (Dk. 74 Kerem Demirbay), Ndombele, Barış Alper Yılmaz (Dk. 74 Kerem Aktürkoğlu), Mertens (Dk. 74 Ziyech), Zaha (Dk. 74 Tete), Icardi

Alanyaspor: Ertuğrul Taşkıran - Fatih Aksoy, Furkan Bayır, Lima (Dk. 67 Hadergjonaj), Balkovec, Leroy Fer (Dk. 81 Aliti), Janvier, Sisto (Dk. 46 Novais), Efecan Karaca (Dk. 67 Augusto), Oğuz Aydın, Eduardo (Dk. 46 Cordova)

Sarı kartlar: Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Lima (Alanyaspor)

Galatasaray ile Alanyaspor 15. randevuda

 

Galatasaray'dan dev anlaşma: İşte kasaya girecek para

 

Galatasaray Kongre Üyesi'nden Onana için dolandırıcılık iddiası

 

Galatasaray'dan TFF'ye 'Süper Kupa' başvurusu!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)