E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFransız bankadan Şimşek sonrası dikkat çeken faiz tahmini---

Fransız bankadan Şimşek sonrası dikkat çeken faiz tahmini

Fransız bankadan Şimşek sonrası dikkat çeken faiz tahmini
05 Haziran 2023 - 20:05 borsagundem.com

Fransız banka Société Générale, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinin Mehmet Şimşek'e verilmesinin ardından dikkat çeken bir faiz tahmininde bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 2021 yılının son aylarından itibaren politika faizini yüzde 19'dan yüzde 8.5'e kadar düşürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini Mehmet Şimşek'e teslim etmesiyle gözler yeni faiz politikasına çevrildi.

"Türkiye'nin rasyonel zemine dönme dışında başka seçeneği yok"

Şimşek bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreninde yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı öngörülebilir bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda anahtar olacaktır" demişti. Şimşek'in bu sözleri ortodoks ekonomi politikalarına dönüleceğinin sinyali olarak değerlendirildi.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet06 Haziran 2023 17:01

    gerçek enflasyonu yansıtın.. Maliye gibi TÜİK e de ayar verin..

  • sözün özü06 Haziran 2023 09:48

    Her şey zengini daha zengin yapmak içindir.............. Fakirin  yeri cennetmiş ,O da burada yok........ Öyle diyor para babaları.............. Amaç uyutmak garibi.....TOGG'u almak zenginin işi, bakmak(yerli arabamız diye)  göz yaşı dökmek garibin işi.....

  • borsacı06 Haziran 2023 08:43

    ekenomik olarak batıyoruz dövizin şahlanışı hayra alamet degil TL deger kaybı halkı felakete sürüklemeye devam edecek .geçmişte faiz artışında ufak ufak düzelten merkez bankası başkanlarını görevden alan ekenomist ekenomist ekenomiyi bitirdi şimdi şimşege kurtar bizi baba diyor oysaki dün kovanda sendin ne degişti .

  • Mg06 Haziran 2023 08:06

    Rezillik devam ediyor, TÜİK rezilliği

  • kaportacı salim usta sanayiden06 Haziran 2023 07:42

    tuikleme sistemi devam .

  • Gereksiz05 Haziran 2023 21:34

    Lanet olası hatla arzları her sayfa açışta göstermeseniz

  • Çaresi var06 Haziran 2023 01:18

    DNs ayarlarına git özel DNS seç. DNS. Adguard.com Yaz kaydet çık birdaha pop up reklam görmezsin.

  • pazarci05 Haziran 2023 20:52

    savas sadece cephede deyildir......ortodoks?maalesef ozgur deyiliz.savunmamiz %75 ozgur ekonomi ise %25.durmak yok,Coook calisip, InsaAllah,Turk,un/Turkiye.nin%100 ozgur oldugu gunleride gormek nasip olur.....onumuzdaki alti ay icinde buyuk basamakli develiasyonlara hazirlik........faizleri yukselticekler,faiz yukseltmekle piyasanin kan emicilerini dahada cesaretlendirecekler ,ve buda kisa vadede.......

  • Türkoğluturk 06 Haziran 2023 07:17

    Piyasa faizinden haberin yok sanırım.faizler zaten tepede.mb düşük faizi sadece bankalara yarıyor.bilgi olmadan yorum yapmak en büyük özelliğiniz.