E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiForbes: FED faiz indirmeyecek---

Forbes: FED faiz indirmeyecek

Forbes: FED faiz indirmeyecek
12 Eylül 2023 - 13:59 borsagundem.com

Amerikan ekonomisine dair çelişkili göstergeler FED’in para politikasını sabit tutmasına sebep olabilir. Ünlü medya patronu Steve Forbes FED’in uzunca bir süre faiz politikasında beklemede kalacağını öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikalı medya patronu Steve Forbes ABD Merkez Bankası’nın (FED) yakın zamanda faiz artıracağını düşünmüyor. Ancak Forbes Media Başkanı gelecek dönemde bir faiz indirimi de öngörmüyor.

CNBC’nin haberine göre Forbes ABD ekonomik verilerindeki çelişkilere dikkat çekti. Forbes, “FED’in önümüzdeki birkaç ay içerisinde faiz oranlarını artırmayacağını düşünüyorum. Sanırım duraklayacaklar. Bazı veriler zayıflıyor. İşgücü piyasası genellikle geciken bir göstergedir. Ancak hizmetler sektöründen gelen raporlar oldukça iyi. Dolayısıyla bu karışık resim FED yetkililerine hiçbir şey yapmamaları için bir bahane veriyor” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre FED’in para politikası kararlarını aldığı ABD Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantıları 19-20 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. CME’nin FedWatch göstergesine göre vadeli piyasalar yatırımcıları FED’in faizleri sabit tutmasına %92 ihtimal veriyor. Ancak kasım ayındaki bir faiz artışı için beklentilerse %38,4’e kadar yükseldi.

ABD Merkez Bankası Mart 2022’den bu yana uyguladığı agresif para politikasıyla faizleri 40 yılın zirvesine yükseltti.

ABD’de hükümet krizi gölgesini hissettiriyor

Ünlü medya patronu ABD’de olası bir hükümet kapanması krizinin yaklaşmakta olduğu konusunda uyardı.

ABD Kongresi harekete geçmezse Federal hükümet için sağlanan fonlar eylül ayı sonu itibariyle tükenecek. Yeni bir harcama yasasının geçmemesi halinde 30 Eylül’de ABD hükümeti kapanabilir.

Forbes Washington yönetiminin bir anlaşmaya varmadan önce son tarihe kadar bekleyebileceğini belirtiyor.

Ünlü medya patronu, “Ancak bu tür durumlar tehlikelidir. Eğer uçurumun çok yakınına yaklaşırsanız ayağınız kayabilir ve uçurumdan aşağı düşebilirsiniz. Bir hükümet kapanması durumu ile karşı karşıya kalabilirsiniz” dedi.

Forbes ayrıca 2024 seçimlerinin akıllarda olması gerektiğini ve ekonomideki durumu ABD seçimlerinin ‘1 numaralı’ gündem maddesi olarak gösterdi.

Medya patronuna göre seçimin diğer önemli gündem maddeleri ABD’deki suç oranı ve Washington yönetiminin küresel sahnedeki duruşu olacak. Bu noktada ABD’nin Ukrayna’ya yaklaşımı gibi konular da tartışmaya açılabilir.

Fed faiz artırım sürecinde sona mı geldi?

 

Fed beklentileri emtia piyasasının iştahını kaçırdı

 

FED için en kötü senaryo gerçek oluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • enver12 Eylül 2023 14:54

    medya patronu bu işleri bilmez hıkaye anlatıyor

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ12 Eylül 2023 19:34

    Neyi bilmez ABD diye bir ülke yoktur.ABD nin sahibi bu yahudi sülaleri olup, onlar bu ülkeyi ve tüm dünya yı nasıl isterler ise öyle yenetmektedirler.