E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFitch'den Türk bankaları hakkında açıklamalar geldi---

Fitch'den Türk bankaları hakkında açıklamalar geldi

Fitch'den Türk bankaları hakkında açıklamalar geldi
29 Mart 2019 - 12:52 borsagundem.com

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Türk bankaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Fitch Ratings, Türk bankacılık sektörünün karlılığının ve sermaye yedeklerinin hala, zayıf faaliyet ortamının yönlendirdiği varlık kalitesinde potansiyel bir kayda değer kötüleşmeye karşı, ciddi tampon sağladığını bildirdi.

Fitch yayınladığı raporda, 2018 sonundan itibaren 2 yıllık dönem için Türk bankacılık sektörünün sermaye rasyolarına yönelik stres testi yaptıklarını belirterek, "Bizim analizlerimiz bankaların zarar hazmetme tamponlarının, esas olarak zayıf liradan kaynaklı ılımlı aşınmaya rağmen güçlü olmaya devam ettiğini gösteriyor" ifadelerine yer verdi.

Ortaya koydukları 6 senaryodan sadece 2'sinde bankacılık sektörü sermaye rasyolarının zorunlu minimum seviyenin altına indiğini, bu iki senaryoda sorunlu kredi oranını yüzde 15 olarak aldıklarını anlaktan Fitch, diğer senaryolarda sermaye yeterlilik oranının zoruunlu seviyenin üzerinde gerçekleştiğini vurguladı. Ancak Fitch, yüzde 10'un ciddi üzerdinde sorunlu kredi oranının bankaların esnekliklerine bağlı olarak borç ödeme yeterliliği ve kredi notu üzerinde baskı yaratacağını da belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Eser yılmaz30 Mart 2019 15:32

    Türkiye ye karşı oyun oynayanların bizim için hiç güven vermediği gibi itibar da etmiyoruz notu kimlerin tekerinde hazırladıkları belli

  • KILIÇ29 Mart 2019 21:19

     TÜRK BANKALARI KALE GİBİ SAGLAMDI MALESEF DÖNMEYEN KREDİLER KONUSUNDA BANKALARIN ELİ KOLU BAGLANDI ÖDEMEYEN ARTTI ÖDEYEN KERİZ KONUMUNA DÜŞTÜ YOK YAPILANDIRMA YOK ÖTELEME SONUNDADA  BANKALARDA NE OLURSA OLSUN DEYİNCE BANKALARIN GÜVENİ SORGULANIR OLDU SÜREKLİ BANKALARI GÜNDEMLERİNE ALDILAR BU DURUMA DÜŞMEMELİYDİK.KANUNLAR HER BORÇLUYA BORÇLUYA ÖDEMEK ZORUNDA OLDUGUNU BİLDİRMELİ KİMSE KİMSEYE HAYRINA BORÇ VERMİYORSA AL YE DÖNEMİ BİTMELİ.

  • gobel6629 Mart 2019 19:07

    Türk bankalara verdiğin not çöp seviyesi, test uyguluyorsun en üst seviyede not alıyor. Kendiniz kendinizi yalanlıyorsunuz. Yoksa amacınıza bu şekilde ulaşamayacağınızı mı  anladınız? 

  • AD29 Mart 2019 14:13

    Sen karışma fiç bizim bamkacılarımız işini iyi bilen vatandaşını yolmada ustadırlar

  • Ufuk29 Mart 2019 13:46

    Fitch akıllanmaya başladı, yabancı sitelerde Türkiye krize girer ise onunla kalmaz olay globala yansır diye bir sürü yazı var. Guardian da dün yazı yazmış. Türk Bankası mı kaldı, BBVA, BNP, Unicredit, QNB, Syberbank, ING, HSBC say say bitmiyor. Kamular, Akbank, İş Bankası yerli sayılır.

  • Elif güzel29 Mart 2019 13:03

    Evet tl mize sahip çıkalım