E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFETÖ soruşturmaları: Ankara merkezli 11 ilde 27 gözaltı kararı ---

FETÖ soruşturmaları: Ankara merkezli 11 ilde 27 gözaltı kararı

FETÖ soruşturmaları: Ankara merkezli 11 ilde 27 gözaltı kararı
01 Temmuz 2022 - 10:29 borsagundem.com

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Kara Harp Okulu ile sivil yapılanmalarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 27 şüpheliden 16'sı yakalandı.


Başsavcılık, FETÖ'nün Kara Harp Okulunda örgüt mensubu olmayan öğrencilere yönelik okuldan ve TSK bünyesinden ayrılmalarını sağlamak amacıyla sistematik şekilde mobbing ve baskı uygulayıp kötü muamelede bulundukları, şok mangalarına dahil ettikleri, haksız yere sicil bozdukları, sair suretle her türlü baskı ve haksız uygulamalara maruz bırakarak okuldan ayrılmaya zorladıkları ve bu şekilde mağdur sayısınca "işkence" suçunu işlediklerine dair deliller elde edilen şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

Açıklamada, daha önce ihraç edilmiş 3 binbaşı, 9 yüzbaşı, 3 üsteğmen ile 1 emekli albay olmak üzere 16 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği aktarıldı.

Ayrıca, FETÖ'nün gizli haberleşme aracı olan ByLock kullandıkları belirlenen ve örgüt mensubu olduklarına dair ifadeler bulunan 3'ü görevde, 8'i ihraç edilmiş 11 öğretmen hakkında da gözaltı kararı alındığı söylendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Ankara merkezli 11 ilde düzenlenen operasyonlarla 27 şüpheliden 16'sının gözaltına alındığı bildirildi.

FETÖ elebaşına "mehdi" diyen eski hakime 13 yıl 6 ay hapis cezası

FETÖ davalarının kritik ismi Şükrü Çağlar evinde ölü bulundu

FETÖ'den yargılanan subay beraat etti

FETÖ soruşturmaları: 98 gözaltı

FETÖ şüphelileri Yunanistan'a kaçarken yakalandı

FETÖ soruşturmasında 53 gözaltı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)