E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFETÖ elebaşına "mehdi" diyen eski hakime 13 yıl 6 ay hapis cezası---

FETÖ elebaşına "mehdi" diyen eski hakime 13 yıl 6 ay hapis cezası

FETÖ elebaşına mehdi diyen eski hakime 13 yıl 6 ay hapis cezası
30 Haziran 2022 - 20:27 borsagundem.com

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında "mehdi" nitelemesinde bulunan eski hakim, “Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

15 Temmuz darbe girişiminden önce yazdığı kararında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'e "Mehdi" nitelendirmesinde bulunan ve “Anayasayı ihlal" suçundan aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay'da bozulan eski hakim İlhan Karagöz'ün yeniden yargılandığı davada karar çıktı. Karagöz, ikinci yargılamada "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

"Balyoz davasında bilirkişilik" yapanlara yönelik açılan davada İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi olarak görev yapan İlhan Karagöz, duruşma tarihi 23 Eylül 2016 olmasına rağmen, müdahil ve sanık taraf avukatlarının haberi olmadan 4 Temmuz 2016 günü duruşma açarak, davaya ilişkin gerekçeli karar yazdırmıştı. Karagöz, davanın reddedilmesi hükmünü kurduğu 572 sayfalık kararında, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında "mehdi" nitelemesinde bulunmuş, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere birçok devlet yetkilisinin gözaltına alınması için Genelkurmay Başkanlığı'nı harekete çağıran ifadeler kullanmıştı.

İlhan Karagöz, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ iltisakı gerekçesiyle meslekten ihraç edilmiş, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Karagöz, "Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs" suçundan 29 Mayıs 2019'da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay, İlhan Karagöz'ün "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan cezalandırılması gerekçesiyle kararı bozmuştu.

YENİDEN YARGILANDI

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davanın bugünkü duruşmasında karar çıktı. Duruşmaya, İlhan Karagöz tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada son savunması sorulan sanık Karagöz, konuşmayarak elleriyle birtakım hareketler yaptı. SEGBİS ekranına bir kağıt tutan Karagöz'ün ne yazdığı anlaşılamadı.

Mahkeme heyeti, örgüt amaçlarına hizmet eden karar yazdığı gerekçesiyle sanık İlhan Karagöz'ü “Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Karagöz'ün tutukluluk halinin de devamına karar verildi.

Demir Yumruk Operasyonu'nda şok detaylar: Kaçmaya çalışırken yakalandı

 

Erol Evcil'e sahte fatura operasyonu

 

FETÖ davalarının kritik ismi Şükrü Çağlar evinde ölü bulundu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN TOSUN01 Temmuz 2022 09:31

    MEHDİNİN NASIL OLACAĞINI NEREDEN ZUHUR EDECEĞİNİ NELER YAPACAĞINI ANLATIRLAR.BU ANLATILANLARIN İÇİNDE MEHDİ ABD.YE KAÇACAK ORAYA SIĞINACAK,DARBE YAPACAK,YAHUDİ VE HİRİSTİYANLARA YALTAKLIK YAPACAK,KURANIN  AYETLERİNİN ANLAMLARINI DEĞİŞTİRECEK,MİLLETTEN PARA TOPLAYIP YURTLAR HANLAR HAMAMLAR YAPACAK,BANKA KURACAK,ADAMLARIYLA HERYERE KÖK SALIP ÜLKENİN VE İNSANLARIN CANINA OKUYACAK YOK.O ZAMAN BU MEHDİ DEĞİL,OLSA OLSA MÜNAFIK ŞARLATAN,AYETİ DEĞİŞTİRİYORSA KAFİRDE OLUR.VAH MEHDİ VAH SEN YALANCI MEHDİSİN,MEHDİNİN BÖYLE İŞLERİ OLMAZ.

  • Mucise Reis : )30 Haziran 2022 21:57

    Muhterem hoca efendi diyip, okyanus ötesine selam gönderenlere ne demeli :D  o zat oraya hakim olana kadar aklınız nerede idi ? o hakımın aldıgın onlarca karar ve sonuçlarını çekenlere ne demeli ? adeletin getirildiği noktaya bakın hele. tam bir rezil yönetim. Demekki iş işin düşse, karşındaki feto personeli olsa haklıda olsa haksız çıkacaksın :D Allah bildiği gibi yapsın emi... Hak eden gerçek insanlar dışarda işsiz güçsüz, doldurmuşlar dandikleri kadrolara.. kim aldı bu adamları kim verdi devlet mühürü ellerine ? idam idam diyorlar demek bu adamlar keyfi binlerce insanı idam ettirecek güçtemiş....  :D gülsem mi ağlasam mı bilemedim 19 yıl sonrasını görünce : ))

  • baran01 Temmuz 2022 10:26

    Asıl konu bu alçakların alçak olduğu belli olmasına rağmen bunları görevine iade etmeye kalkan karaktersiz  Sansaryan ın derdi ne ola?   Pkk itlerine can suyu vermeye çalışan bu konuda Amerika ile birlikte hareket eden İha ları sihaları kötüleyen köpeğin derdi ne ola?  İstanbul da hizmet yapmak yerine  her türlü cambazlğa katalizör olan soytarının derdi ne ola?  Bütün bunlarla mücadele eden hükümetin de mücadele ederken senin gibi bir soytarının derdi ne ola?  

  • EKRİKS30 Haziran 2022 20:47

    Bunların temizlenebilmesi için hepsini idam edilmesi gerekmektedir.yoksa bunlar bitmez.