E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFETÖ 1991'den bu yana faaliyette---

FETÖ 1991'den bu yana faaliyette

FETÖ 1991'den bu yana faaliyette
13 Aralık 2016 - 07:01 borsagundem.com

Emniyet’teki yapılanmaya ilişkin belgeler Darbe Komisyonu’na ulaştı. Belgelere göre örgüt, 1991’den itibaren kayda geçirilmiş

Emniyet Genel Müdürlüğü’ndeki FETÖ yapılanmasına yönelik 1991 yılına ait kritik belgeler, 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’na ulaştı. Belgelere göre Polis Akademisi’ndeyken ilişiği kesilen R.Y. adlı kişinin, akademide okuduğu dönemde kendisinin ve arkadaşlarının Demetevler’deki bir mobilya mağazasının sahibinin evine götürüldükleri ve çeşitli faaliyetlerde bulundukları ihbarıyla soruşturma açıldı.

Örgütte farklı görüşler

Daha 1991’de, “Fethullah Hoca’nın Talebeleri Örgütü” ismi verilen soruşturma kapsamında FETÖ için “Örgüt, Fethullah Gülen’in görüşleri doğrultusunda hareket eden mevcut T.C. Anayasa ve düzenini değiştirmek isteyen yerine şeriat düzenini hakim kılmak arzusunda olan ve bunu bir ihtilalle gerçekleştirmek isteyen, bu amaçla eğitim yapan, yurtlar açan, dershane adı verilen evlerde eğitim yaptıran, bu yurtların altında karate kursları adı altında yakın dövüşü öğreten, eyleme dönük pratik eğitim yaptıran bir örgüttür” denildi. Belgelerde örgütün kendi içinde, “Yeni Asyacılar, Zaferciler, Yeni Nesilciler, Yazıcılar, Okuyucular” gibi farklı görüşlere bölündüğü de ifade ediliyor. Belgelerde örgütün özellikle Polis Akademisi, Polis Koleji, Polis Okulları gibi eğitim ve öğretim kurumlarında örgütlendiği, bu örgüte girmeyenlerin veya girmiş olup ayrılmak isteyenlerin tehdit edildikleri, ihbar edilmek ve disiplin cezası verilmek suretiyle meslekten ilişkilerinin kesildiği, belirtildi.

Emniyet İstihbarat Dairesi’nin ise Emniyet Teftiş Kurulu’nun başlattığı soruşturma sonrasında örgütün çalışmalarını geçici olarak askıya aldığı ifade edilirken, “Örgüt buna rağmen sempatizan kadrolar ile bağlarını zayıflatmamak için toplantı ve çalışmalarını yoğun olarak sürdürmekte” tespitini yaptığı belgelere yansıdı. Mart 1992 tarihli Emniyet İstihbarat Dairesi yazısında, örgütün Polis Koleji öğrencilerinin yüzde 50’sine ulaştığı, kendilerine yakın gördüklerine yönelik sistemli ajitasyon yürütüldüğü kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)