E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe'den Süper Kupa açıklaması---

Fenerbahçe'den Süper Kupa açıklaması

Fenerbahçe'den Süper Kupa açıklaması
31 Aralık 2023 - 19:22 borsagundem.com

Fenerbahçe Kulübü, ertelenen Süper Kupa günü ve sonrasında yaşananlara üzerine açıklama yayınladı.

Fenerbahçe Kulübü, geçtiğimiz cuma günü Suudi Arabistan'da Galatasaray ile oynanması planlanan ancak yaşanan olaylar nedeniyle iki takımın maça çıkmadığı için ileri bir tarihe ertelendiği açıklanan Süper Kupa karşılaşması için resmi siteden açıklama yayınladı.

FENERBAHÇE'NİN AÇIKLAMASI

"29 Aralık 2023 tarihinde oynanması planlanmış olan Süper Kupa final karşılaşması ve bu süreçte yaşananlar üzerinden oluşan gündeme dair kısa bir bilgilendirme zorunluluğu doğmuştur.

Öncelikle, tüm süreç boyunca milletimizin yanımızda olduğunu görmekten büyük onur ve mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bu zor süreçte bize güç ve destek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

Ülkemiz, Cumhuriyetimiz, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve milletimiz, ülkemizin tüm spor kulüpleri gibi Fenerbahçemizin de üstün değerleridir.

Biz bu değerleri kupaların, sportif rekabetin, maddi beklentilerin, siyasetin, kısaca her şeyin üstünde tutarız. Süper Kupa finali öncesinde yaşanan aksaklıklar tartışmaya açık olmayan değerlerimizle ilgili hassasiyetimiz nedeniyle yaşanmıştır, bunun ötesinde herhangi başka bir sebebi ve amacı yoktur.

Süper Kupa finalinin iptaliyle oluşan gündemin daha sonra diplomasi, siyaset ve komplo teorileriyle dolu bir kavga ortamına çekilmesi bizi şaşırtmıştır.

Yaşanan bu gündemin ne dış politika, ne siyaset, ne de komplo teorileriyle hiçbir ilişkisi yoktur.

Kamuoyunda yanlış bir kulvarda sürdürülmeye çalışılan tartışmaların bir an önce sona ermesi en büyük arzumuzdur.

Sporun siyasetten uzak olması gerektiğini hatırlatarak; spor ve siyaseti birbirine karıştırmadan, sporu siyasi rekabetin malzemesi yapmadan, herkesi aklıselimle davranmaya davet ediyoruz.

Şunu da özellikle belirtmek istiyoruz ki; Süper Kupa final maçının organizasyonu ile ilgili yaşanan aksaklıklar, sadece iki kulübün taleplerinin kabul edilmemesinden ibaret değildir.

Ayrıca, maça çıkmama kararı iki kulüp tarafından alınmış olmasına rağmen sadece Kulübümüzü ve yöneticilerimizi hedef alarak gerçek dışı, spekülatif söylem ve mesajlar paylaşan, iftira ve yalan iddialar ortaya atanlarla ilgili hukuki adımlar atacağımızı da kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

Yerlikaya'dan Süper Kupa maçı açıklaması

İletişim Başkanlığı’ndan Süper Kupa maçı ile ilgili açıklama

Süper Kupa finali ile ilgili provakasyon içerikli paylaşımlara soruşturma

Beşiktaş'tan Süper Kupa krizi sonrası tarihi çağrı: Kapımız açık

Süper Kupa finali iptal: Galatasaray ve Fenerbahçe ülkeye dönüyor

Süper Kupa finalinde büyük skandal: Riyad'da 'Atatürk' krizi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK01 Ocak 2024 11:16

    Olayı iki külüp çıkmaza soktuğu imzalanan protokol da ATATÜRK posterleri taraftar ve Türk Bayrağı güzelliklerin kabul edildiğini daha sonra GS ve FB bir kaç daha isteği prokola sokması bu krizi çıkmasına sebep olduğunu dün tv haberlerinde öğrendik .......Demik ki bunu birileri kaşımız olabilir denilmekte fakat araştırılıyor imiş olay.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA01 Ocak 2024 11:11

    Birilerinin bu oyunları tezgahlayarak sudiarabistan ın kışkırtıp ilişkilerimizi bozmak için kullandı diye basında yorumlar var bakalım bunlar bulunabilinecek mi.Yoksa gercek ATATÜRK çü denilenler nasıl olurda TSK ne Sizler ATATÜRK ün askerleri değil itlerinisiniz denilen parti ile ittifak yapar her konuda aynı hareket etmeleri bizleri üzmekte bu yüzden binlerce insan CHP oylarını vermemektedir.Spor dediğin nedir ki kıytırık bir şey. Futbolun amacı toplumları etkisine alıp uyuşturucu gibi onları gerçeklikten koparmaktır bir nevi ülkesinde ekonomik sorunları olan ve batmakta olan brezilya arjantin kuzey amerika ülkeleri gibi yerlere bakın.Ben o kadar da fanatik değilim.Onlar milyon eurolar ile oynayacaklar oyuncak gibi ben onların kölesimi olacağım.