E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe Galatasaray derbisi---

Fenerbahçe Galatasaray derbisi

Fenerbahçe Galatasaray derbisi
06 Nisan 2014 - 13:44 borsagundem.com

Süper ligin 28. haftasında Fenerbahçe-Galatasaray derbisi saat 19:00'da oynanacak

Süper Lig'de 28. haftada, dünyanın en önemli derbileri arasında sayılan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi bugün 19:00'da Türk Telekom Arena'da oynanacak. Mücadeleyi hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

Fenerbahçe, deplasmanda taraftar desteğinden yoksun mücadele edeceği derbiyi kazanarak, şampiyonluk yolunda kalan 6 haftaya oldukça rahat girmek amacında. Ev sahibi Galatasaray ise galip gelerek, hem şampiyonluk umutlarını az da olsa kalan haftalara taşımak hem de ikincilik yarışında Beşiktaş'a karşı avantajını korumak istiyor.

Fenerbahçe Arena'daki derbiye rakibine oranla çok rahat çıkacak

Ligde açık ara liderlik sürdüren ve bu maçı kaybetse bile şampiyonluk yolundaki büyük avantajını koruyacak olan sarı lacivertlilerde hafta içindeki antrenmanda sakatlanan Egemen Korkmaz dışında eksik yok.

Ersun Yanal'ın son haftalardaki formda takımı bozması beklenmiyor. Orta saha kurgusunda Emre'nin yanında Meireles ve Mehmet Topal'a yer verecek Teknik Direktör Ersun Yanal, geçen haftanın dikkat çeken isimlerinden Salih'i ise yedek soyunduracak.

Sarı-lacivertli teknik heyet ayrıca duran toplar konusunda oyunculara uyarılarda bulundu. Rakibin Sneijder ve Selçuk gibi etkili vuruşlar yapabilen isimlere sahip olduğu ve bunları fırsat verilmemesi gerektiği ifade edildi. Futbolcuları derbi havasından uzak tutmaya çalışan ve normal bir lig maçı havasında hazırlanan Yanal'ın böylelikle baskı ve stresi takımdan uzak tuttuğu da kaydedildi.

Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i

Volkan - Gökhan Gönül, Bekir, Alves, Caner - Mehmet Topal, Meireles, Emre - Kuyt, Sow, Emenike

Taraftar Samandıra'dan uğurluyor

Fenerbahçeli taraftarlar takımı Samandıra'dan uğurluyor. Sarı lacivertliler takımlarını Samandıra'dan meşaleler ile Türk Telekom Arena'ya kadar götürecekler. Saat 17.00'da Can Bartu tesislerinden hareket edecek olan Fenerbahçe kafilesi güvenlik önlemleri eşliğinde Türk Telekom Arena'ya gidecekler.

Galatasaray moral için çıkacak

Şampiyonluk yarışında son haftalara girilirken lider Fenerbahçe'nin oldukça gerisinde kalan sarı-kırmızılılar, derbi maçı taraftarı önünde kazanarak hem moral bulmaya hem de kendini affettirmeye çalışacak.

Galatasaray'ın muhtemel 11'i

Teknik direktör Roberto Mancini'nin, derbi maçta takımını Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Balta, Telles, Hajrovic, Melo, Selçuk İnan, Sneijder, Burak Yılmaz, Umut Bulut (Drogba) 11'iyle sahaya sürmesi bekleniyor.

Muslera ve Didier Drogba, Galatasaray takımının derbi için yaptığı son antrenmana katılmadı. Muslera üst solunum enfeksiyonu nedeniyle idmana çıkmadı ve tedavi oldu.18 Mart'taki Chelsea maçından bu yana takımla çalışanayan ve düz koşulara devam eden Drogba tedavisinin ardından özel bir çalışma yaptı. Dünyaca ünlü yıldız Fenerbahçe'ye karşı oynamak isterken şu anda Florya'da ve Mancini tarafından 20 kişilik kamp kadrosuna alındı. Ancak 2 futbolcunun derbide oynayıp oynamayacağı hakkında son durum henüz belli olmadı. Ancak Drogba'nın oynama ihtimalinin oldukça yüksek olduğu belirtiliyor.

Galatasaray cephesi şu an itibarıyla maça hazır ve maç saatini bekliyor. Galatasaray, Etiler'de bir otelde kampa devam ediyor. Kafile saat 17:15'de stada doğru hareket edecek.

Kart sınırındaki futbolcular

Bu arada derbiye iki takımdan çok sayıda oyuncu kart sınırında çıkacak. Fenerbahçe'de Dirk Kuyt, Mehmet Topal, Emenike, Gökhan Gönül, Bekir ve Egemen, Galatasaray'da ise Sneijder, Hakan Balta ve Ceyhun sarı kart cezası sınırında.
 
Özel güvenlik timi oluşturuldu

Devler Ligi'nde son sekiz ve Türkiye'de şampiyonluk hedefinden uzaklaşan G.Saray'da, sezonun en önemli maçı haline gelen F.Bahçe derbisi için her anlamda olağanüstü hal ilan edildi. 
 
Sarı-kırmızılı yönetimin hamlesiyle, bugün oynanacak derbide tribünlerde çıkabilecek herhangi bir olayın önüne geçmek için özel bir tim oluşturuldu. Bir hafta boyunca özel eğitim verilmiş 20 kişilik güvenlik ekibi, tribünlerde oluşabilecek provokasyon veya taşkınlıklara anında müdahale edecek. Konuk takım F.Bahçe taraftarının alınmayacağı maçta emniyet de ekstra güvenlik önlemi aldı.
 
Derbide 1200 özel güvenlik, 1794 de polis olmak üzere toplam 2 bin 994 güvenlik personeli görev yapacak. 
 
Fenerbahçe'li yöneticiler maçta olacak

Türk Telekom Arena'da oynanacak derbiye F.Bahçeli yöneticilerin büyük bölümü ilgi gösterecek ve bu dev karşılaşmayı yerinde seyredecek.

Başkan Aziz Yıldırım cezası sürdüğü için bu derbide bulunmayacak ve büyük ihtimalle maçı Fenerbahçe Televizyonu'ndan izleyecek. Abdullah Kiğılı ve cezası bitmesine rağmen Mahmut Uslu da GS-FB derbisine gitmeyecek diğer isimler.

G.Saray Kulübü'nün 15 bilet ayırdığı F.Bahçe Yönetimi'nden bu derbiyi Arena'da Protokol Tribünü'nde izleyecek isimler ise şunlar: Yalçın Haker, Deniz Tolga Aytöre, Avukat Erhan Türkoğlu, Metin Doğan, Ünal Uzun, Mehmet Selim Kosif, Selim Sapan.

F.Bahçe Yönetimi adeta Arena'ya çıkarma yaparken, G.Saray cephesi ise normal karşılama prosedürü uygulanacağını bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)