E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed kararları Borsa İstanbul'a yaradı---

Fed kararları Borsa İstanbul'a yaradı

Fed kararları Borsa İstanbul'a yaradı
19 Haziran 2015 - 09:15 borsagundem.com

Kritik Fed toplantısının ardından doların dünya genelinde gevşemesi ile birlikte özellikle gelişmekte olan ülke piyasalarında risk iştahı arttı

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul analizi:
   
"Fed etkisi Borsa İstanbul’a yaradı … 
   
BİST 100 endeksi dün 81.338-82.235 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü 81.932 seviyesinden yüzde 1,51 değer kazanarak tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 1,25 değer kazanırken, sanayi endeksi ise yüzde 2,12 değer kazandı.
   
Dün Euro Bölgesi’nde Eurogroup toplantısı ana gündem maddesiydi. Lüksemburg’da bir araya gelen Euro Bölgesi Maliye Bakanları, Yunanistan’ın iflas etmesini önleyecek anlaşma için iyimser bir tablo ortaya koymadı. Eurogroup görüşmeleri öncesi zayıf seyrin görüldüğü Avrupa borsaları, gün sonuna doğru gelen tepki alımları ile birlikte günü pozitif tamamladı. Bugün Euro Bölgesi’nde Almanya ÜFE verileri takip edilecek.
   
ABD’de Mayıs ayı enflasyon verileri beklentinin hafif aşağısında kaldı. Çekirdek enflasyon yüzde 0,1 artış gösterirken, manşet enflasyon yüzde 0,4 yükseldi. Dün ABD borsalarında kuvvetli pozitif seyir görüldü.
   
Yurt içinde Borsa İstanbul güne yüzde 1'i aşan değer kazancı ile başladı. Kritik Fed toplantısının ardından doların dünya genelinde gevşemesi ile birlikte özellikle gelişmekte olan ülke piyasalarında risk iştahı arttı. Endekste gün boyu pozitif seyir devam etti. Günün ikinci yarısında beklentileri karşılayamayan ABD verilerinin etkisiyle dolarda görülen gevşemeyi yükseliş fırsatı olarak değerlendiren endekste 82.000 seviyesi test edildi. Döviz sepeti 2,89 seviyesine yerleşirken, 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi 10,12 seviyesinde gerçekleşti.
   
Endekste bugün yükseliş denemelerinin devamının görülebilmesi için endeksin 82.000 seviyesinin üzerinde hareketler görmemiz gerekmektedir. Endeksin yükseliş denemelerinde 82.500 ve 83.300 seviyeleri önemli direnç seviyeleridir. Endekste görülebilecek gevşemelerde ise 80.000 ve 79.000 seviyeleri izlenecek destek seviyeleridir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)