E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTCMB'den faiz artışı bekleniyor---

TCMB'den faiz artışı bekleniyor

TCMB'den faiz artışı bekleniyor
03 Nisan 2024 - 11:37 borsagundem.com

Capital Economics'ten Farr, TCMB'nin enflasyonu durdurmak için faiz artırmak zorunda olduğunu belirterek, "Maliye politikasını sıkılaştırmak için de daha kararlı bir çaba gerekecek" ifadesini kullandı.

Avrupalı araştırma şirketi Capital Economics'in gelişmekte olan Avrupa ekonomisti Nicholas Farr, enflasyonun yükselmeye devam etmesi nedeniyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bu ay faiz oranlarını bir kez daha yükseltmekten başka çaresi kalmayacağını savundu.

Farr yayınladığı yatırımcı notunda, mart ayındaki aylık artışın daha az dik olmasına rağmen, politika yapıcıların hedefinden hala çok uzakta olduğunu savundu.

"Sonuç olarak, son enflasyon rakamları parasal sıkılaştırmanın devam edeceği yönündeki görüşümüzü pek değiştirmiyor." değerlendirmesini yapan Farr, "Maliye politikasını sıkılaştırmak için de daha kararlı bir çaba gerekecek." dedi.

Analistler faiz artışının zorunluluk olduğunu savunuyor

Conotoxia analist Bartosz Sawicki de fiyat enflasyonu yükselmeye devam ederken, Türk lirasının yakın zamanda toparlanacağına dair çok az umut olduğunu yazdı.

Sawicki, fiyat baskılarının dizginlenmesinin, güveni desteklemek ve liranın toparlanmasına yardımcı olmak için merkezi önem taşıdığını, ancak kısa vadede, para biriminin düşmeye devam edeceğini ve merkez bankasını yeni faiz artışlarına zorlayacağını söyledi.

Bu hafta hiçbirinden faiz değişikliği beklenmese de...

 

Capital Economics'ten TCMB faiz tahmini

 

Ekonomistler TCMB faiz kararı tahminini açıkladı

 

Yurt içi piyasalarda gözler TCMB faiz kararında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vtdş 03 Nisan 2024 18:50

    Oldu olacak faizi yüzde bin yapında hatımız köklü bitsin

  • azmi03 Nisan 2024 12:52

    Maliye politikası değiştirilmeden enflasyon düzelmez. Kamu harcamaları , lüks araç saltanatı , yüzlerce koruma , sarayların masrafları vb de tasarrufa gidilmeden düze çıkamayız...

  • Turkogluturk03 Nisan 2024 14:47

    Hastaligin nedeni ilac olmaz

  • vatandaş03 Nisan 2024 13:12

    Onların hepsi lafta, kağıt üstünde kalıyor. Vatandaşa verginin vergisi olarak dönüyor.

  • Mucise Reis : )03 Nisan 2024 12:50

    sünyada en çok faiz enflasyon olan ulkeyiz. neden ? faizleri arttırırken dunya nas diyerek düşürdük bizler. boylece tl dunyaya yetışemedı hala. bu durumdada dolar 30 tl oladı. şaşaıranlar  varmı hala ? :D yakıt 45 tl oldu. fıyatı artmayan hiç bişe yok şuan. bu enflasyon yuzune. nas dediler, maaşlar eridi. maaşlar eridiği için seçimelrde bile değişim geldi. 10 bın alan 17 bın alan vb bu masraflar ile yetişemez. şimdi üretmeyen fabrikalar, satılan kapanan devlet kütleri hammadde dahi ithal alan bir modeliz. fakat tl değersizleşiyor. sıcak parada yıllık enflasyon %70 iken neden tl varlşıklara gelsin? tl çeviren doları yabancı, %70 1 yılda edicek kazancı... ee 100 dolar  1 yılda kaç tl olur? 100 doları tl olsa, tl yatırıma gelse 2 kat kazansada enflasyondan zaten erıyecek yabancının dondurdugu para... :D bu durumu anlattık  basbas bapırdır ama çin modeli diye göbek attılar 10 tl olunca usd. anlatamadık. dınlemedıler. yetkılılerın yetkısını kıstılar durdurdular...