E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFacebook yaklaşmakta olan akıllı gözlükler için yüz tanıma teknolojisini değerlendiriyor---

Facebook yaklaşmakta olan akıllı gözlükler için yüz tanıma teknolojisini değerlendiriyor

Facebook yaklaşmakta olan akıllı gözlükler için yüz tanıma teknolojisini değerlendiriyor
26 Şubat 2021 - 11:41 borsagundem.com

Facebook'un donanım başkanı Perşembe günü, şirketin yaklaşmakta olan akıllı gözlük cihazları için yüz tanıma teknolojisini düşündüğünü doğruladı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Facebook'un donanım başkanı Perşembe günü, şirketin yaklaşmakta olan akıllı gözlük cihazları için yüz tanıma teknolojisini düşündüğünü doğruladı.

Facebook donanım başkanı Andrew "Boz" Bosworth, Instagram takipçilerine soru-cevap oturumunda "İnsanlar bu teknolojiyi istemiyorlarsa, tedarik etmemize gerek yok," dedi.

Bosworth ayrıca Facebook'un akıllı gözlük ürününü 2021'de bir noktada Ray-Ban'ın üreticisi Luxottica ile ortaklaşa piyasaya sürme yolunda ilerlediğini yineledi.

Andrew "Boz" Bosworth, Instagram hesabına Perşembe akşamı takipçileriyle yaptığı soru-cevap oturumunda yayınladığı bir videoda haberi doğruladı.

"Facebook, akıllı gözlük ürünlerinde yüz tanıma sunmayı düşünüyor mu?" Diye sorulan Bosworth, "Ona bakıyoruz" dedi.

 

Bosworth, "Bu gerçekten halkla yapmamız gereken bir tartışma," diye ekledi. "İnsanlar bu teknolojiyi istemiyorlarsa, tedarik etmemize gerek yok. Ürün her iki şekilde de iyi olacak. İnsanların rahat edeceği bir şeyse, orada bazı güzel kullanım örnekleri var. "

Yorumlar, BuzzFeed'in Perşembe günü donanım yöneticisinin Facebook'un şirket içi bir toplantı sırasında böyle bir teknolojinin yasal sonuçlarını tarttığını söylemesinin ardından geldi.

Bosworth, tanıma ve her zaman açık kameralar ve mikrofonların kötüye kullanılabileceği sayısız yolla ilgili etik kaygılar olduğunu belirtti.

Bosworth, "Otorite yapıları tarafından özellikle marjinalleştirilmiş topluluklar için istismar edilebilecekleri tüm yollar," dedi. Bunları engellemenin tüm yolları nelerdir? Ve bu yeterli mi? "

Instagram Soru-Cevap sırasında Bosworth, Facebook'un 2021'de bir noktada Ray-Ban'ın üreticisi Luxottica ile ortaklaşa akıllı gözlük ürününü piyasaya sürme yolunda ilerlediğini yineledi.

"Ortağımız Luxottica ile form faktörünün doğru olduğundan, işlevselliğin iyi olduğundan ve oldukça güzel bir şekilde bir araya geldiğinden emin olmak için çok çalışıyoruz" dedi.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)