E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriFacebook şirket ismini değiştirecek mi?---

Facebook şirket ismini değiştirecek mi?

Facebook şirket ismini değiştirecek mi?
22 Ekim 2021 - 08:47 borsagundem.com

Kesinlik kazanmasa da CEO Zuckerberg'in 28 Ekim'de değişikliği duyurması bekleniyor. Yakın zamanda rapor yayınlayan Credit Suisse ise hisse için “Endeks Üstü Getiri” tavsiyesi veriyor.

Teknoloji son günlerde Facebook’un yeni isminin ne olacağı ve bunun olası sonuçları tartışılıyor. Haber henüz kesinlik kazanmasa da Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in 28 Ekim'de gerçekleştirilecek şirket etkinliği sırasında değişikliği duyurması bekleniyor. Üst düzey şirket sözcüsü ise  "söylenti veya spekülasyon hakkında yorum yapmadığını" söyleyerek konu hakkında bilgi paylaşmadı. Hem sosyal medya uygulamasının hem de şirketin isminin Facebook olması sorun yaratabiliyor. Zira şirket olan Facebook, Instagram, whatsapp gibi uygulamaların da sahibi. Olası isim değişikliği operasyonunda uygulamaların adınının değiştirmeyeceği, yani Facebook uygulamasının Facebook olarak adlandırılacağı bildiriliyor. Bunun yerine, ad değişikliği yalnızca sosyal ağın kurumsal üst yapılanmasını etkileyecektir.

Google, 2015 yılında Google arama motorunu ve ürünlerini Waymo otonom araç çabalarından ve diğer işletmelerden ayırt etmeye yardımcı olmak için kendisini Alfabe olarak yeniden adlandırdığında benzer bir değişiklik yapmıştı. Snapchat ise 2016 yılında bir kamera şirketi olarak tanınmayı hedeflediği için adını Snap olarak değiştirmişti. Ancak Facebook'un yaklaşan isim değişikliği, şirketin metadaya (üst veri) daldığının sinyalini vermenin ötesinde alternatif bir amaca hizmet edebilir. Ayrıca, daha büyük şirketi Facebook ve Instagram uygulamalarından çıkan tartışmalardan ayırmaya da hizmet edebilir. Facebook’un isim değişikliği hisseler üzerinde çok etkili olur mu bilinmez ama faaliyetlerine yönelik yeniden yapılanma şirket performansını etkileyecektir. Facebook, sanal ve artırılmış gerçeklik çabalarını güçlendirerek Oculus donanım serisini geliştirdi ve Horizon Workrooms uygulamasını tanıttı. Ağustos ayında piyasaya sürülen yazılım, kullanıcıların avatarlar oluşturarak ve paylaşılan bir sanal alanda etkileşim kurarak iş toplantılarına ev sahipliği yapmalarına olanak tanıyor ve Facebook, yeni ortaya çıkan metaverse'yi geliştirmekle ilgilenen tek şirket değil. Çoğu insan “Fortnite” ve “World of Warcraft” gibi başlıklar sayesinde metaverse'i genellikle oyunun bir uzantısı olarak düşünürken, teknoloji firmaları internetin bir sonraki yinelemesi haline gelen teknolojiye güveniyorlar.

Eski Başkan Donald Trump'ın hakimiyetlerine meydan okumayı amaçlayan yeni bir sosyal medya şirketi kuracağını açıklamasından sonra, Facebook ve Twitter 21 Ekim’de açılış öncesi işlemlerden başlayarak  düşüş yaşamış ve günü ekside kapamıştı. Eski başkanın yeni girişimi 2022'nin ilk çeyreğinde faaliyete geçecek. Truth Social adında bir sosyal medya şirketi kurmayı planladığını söylüyor. Her şey plana göre giderse, 2022 ara seçimlerinden önce şirket faaliyete girmiş olacak ve rekabeti muhtemelen kızıştıracak.

Yakın zamanda hisse için rapor yayınlayan Credit Suisse ise hisse için “Endeks Üstü Getiri” tavsiyesi veriyor. Kısa bir süre önce algoritmasında sorun yaşayan ve platformları hizmet dışı kalan FB’ta negatif haber akışı temel verileri arka plana itmiş durumda. Yine de FB’un platformlarına reklam veren şirketlerin bu negatif haber akışından etkilenmediği görülüyor. Hatta reklamların gösteriliş sıklığının azalması ve reklamlara yönelik talebin artması nedeniyle, reklam açık arttırmalarında bir fiyat enflasyonu yaşanıyor. Facebook’ta mağaza açarak satış yapma fırsatı ve Instagram’da uygulamayı terk etmeden alışveriş imkanı gibi girişimler, hem ziyaretçi dönüşüm oranını arttırmakta hem de ciroya katkıda bulunmaktadır. CS, Wall Street’in ortalama tahminlerinin çok çekimser kaldığını ve uzun vadede FB’un milyarlarca kullanıcısını gelir kaynağı haline getirme potansiyelini azımsadığını düşüyor ve Messenger-Whatsapp gibi milyarlarca kullanıcısı olan diğer girişimlerin uzun vadeli kar etme potansiyelini hafife alıyor. CS, 2021 / 2022 HBK tahminlerini sırasıyla $17.34 / $19.70 olarak güncelliyor ve $500 hedefli endeks üstü getiri tavsiyesini yineliyor.

Şirket için 17 tane ‘GÜÇLÜ AL’’; 24 tane ‘’AL’’; 2 tane ‘’TUT’’ ve 1 tane ‘’SAT’’ önerisi bulunuyor; analistlerin hisse için belirlediği genel ortalama hedef fiyat 418,02$. Hisse; 50 günlük ağırlıklı ortalaması 355,53 $ - 100 günlük ağırlıklı ortalaması olan 350,71 $‘ın altında ancak 200 günlük ağırlıklı ortalaması 318,57 $‘ın üzerinde işlem gören hisse bu yıl için en yüksek 384,33 $ seviyesini test etmişti. Sosyal medya devi ayrıca 25 Ekim’de finansallarını açıklayacak; hem  bilançosu hem de  yapacağı son yenilik ve hamlelerle Facebook’un eski zirveleri deneyip denemeyeceği merak konusu ve Wall Street tarafında da yakından takip ediliyor!

Peki Facebook Inc. (FB)  hisselerinde nasıl işlem yapılabilir?

PhillipCapital’de hesap açarak.

PhillipCapital müşterileri, Borsa İstanbul’da işlem yapma rahatlığını, New York Borsası'ndaki işlemlerinde de yaşıyorlar.

Üstelik uluslararası piyasa işlemlerinizi PhillipCapital ile yapmanız halinde, paranızı yurt dışına transfer etmek zorunda kalmazsınız.

ABD’nin de içinde bulunduğu 15 ülkede 1 Milyon 250 bin yatırımcıya hizmet veren bir dünya devinin uluslararası piyasa deneyiminden faydalanmak ve konuya ilişkin bilgi almak için;

0212-982 25 00 ve 0212-296 84 84

[email protected]

DÜNYA DEVİ PHILLIPCAPITAL'DE HESAP AÇMAK İÇİN TIKLAYIN

Netflix hisselerinde Squid Game heyecanı!

İyi olan kazansın!

Restoran zinciri Darden eski günlerine dönüyor mu?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)