E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriNetflix hisselerinde Squid Game heyecanı!---

Netflix hisselerinde Squid Game heyecanı!

Netflix hisselerinde Squid Game heyecanı!
15 Ekim 2021 - 07:40 borsagundem.com

Netflix hisseleri geçtiğimiz ay %8,17 oranında değer kazanarak aynı dönemde %2,37 değer kaybeden S&P500’den olumlu anlamda ayrıştı. Analistler şirket için 2.56$ hisse başına kar ve yıllık bazda %47,13'lük büyüme tahmin ediyorlar.

Wall Street Netflix bilançosu için heyecanlanıyor! Türkiye’de de faaliyet gösteren Netflix, Inc., merkezi Kaliforniya'da bulunan teknoloji ve medya hizmetleri sağlayıcısı ve yapım şirketidir. Şirketin ana faaliyeti, ücretli aboneliğe dayalı video akış hizmetidir. Netflix hisseleri geçtiğimiz ay içinde %8,17 oranında değer kazanarak aynı dönemde %2,37 değer kaybeden S&P500’den olumlu anlamda ayrıştı.

Wall Street yatırımcıları, 3.çeyrek finansal sonuçların beklentilerden iyi gelmesini bekliyor. Analistler son yaptıkları revizyonlarla şirket için 2.56$ hisse başına kar ve yıllık bazda %47,13'lük büyüme tahmin ediyorlar. Son konsensüs ise bir önceki yıla göre %16,3 artışla 7,48 milyar dolarlık üç aylık gelir ve ek 3.5 milyon abone  açıklaması yönünde.

NFLX için analist tahminlerinde yapılan son değişiklikler de yatırımcılar tarafından not edilmeli. Bu revizyonlar tipik olarak, sıklıkla değişebilen en son kısa vadeli  trendlerini yansıtıyor. Sonuç olarak, olumlu tahmin revizyonlarını şirketin iş görünümü için iyiye işaret olarak yorumlayabiliriz. Yurtiçi abonelerdeki hafif kayıp pazarın coşkusuna ağırlık verdi.  Ancak, yine de şirket abone kazanmakla meşgul ve  Squid Game'in son haftalardaki başarısı izleyici kazanmaya yardımcı oluyor. Yönetim muhtemelen önümüzdeki haftaki çağrıda Güney Kore gerilim dizisinin platform tarihinde en çok izlenen yeni şov olduğunu açıklayacak. Netflix ayrıca yeni gelir akışlarını güvence altına almak için son aylarda hamleler yaptı. Muhtemelen önümüzdeki hafta oyun ve mağazacılık girişimlerini de tartışacak.

Credit Suisse ise  hisse için“Endeks Üstü Getiri” tavsiyesi veriyor. Netflix’in yeni dizisi Squid Game’in başarısı 3. ve 4. çeyrek için yeni abonelik beklentisini arttırdı. CS, 3. çeyrek için 3.5m, 4. çeyrek için 8.5m yeni abone kazanımı bekliyor. 4. çeyrekte yayınlanacak içeriklerin zenginliği düşünüldüğünde, neredeyse her hafta yeni bir program yayına alınacak gibi gözüküyor. Şirket yönetiminin platform ücretlerini içeriklerin değerine göre belirleme stratejisi doğrultusunda CS, 4. çeyreğin abonelik ücretlerini yukarı çekmek için iyi bir fırsat sunduğunu düşünüyor. Şirketin artan serbest nakit akışı, hisse geri alımları, makul bir fiyat / kazanç oranı gibi olumlu öngörülerini paylaşması beklenen 2022 rehberliği yakın zamanda gerçekleşecek. Netflix’in pazardaki sarsılmaz liderliği, fiyatlandırma ve faaliyet kaldıracı konularında elini kuvvetlendirirken, CS şirketin pazar payının potansiyeline göre hala düşük olduğunu ve tanıtım, telif hakkı satışı, bilgisayar oyunlarına içerik temini gibi alanlarda genişleyerek iş modelini büyütme potansiyeline sahip olduğunu belirtiyor. 2022’deki güçlü yayın takvimi ve içeriklerin muhtemel başarısı dolayısıyla CS 2023 beklentilerini iyileştirerek hedef fiyatını $643’ten $740’a yükseltiyor.

Delta varyant vakalarının sonbaharla beraber yükselişi, insanları oturma odasına geri getirecek mi? Netflix içeriğinin güçlü ve dikkat çekici listesi, onun TV’nin yerini almasını sağlayabilecek mi? Cevap için çok beklememiz gerekmeyecek. Netflix sonuçlarını 19 Ekim Salı öğleden sonra açıklıyor!

Peki Netflix,Inc. (NFLX) hisselerinde nasıl işlem yapılabilir?

PhillipCapital’de hesap açarak.

PhillipCapital müşterileri, Borsa İstanbul’da işlem yapma rahatlığını, New York Borsasındaki işlemlerinde de yaşıyorlar.

Üstelik uluslararası piyasa işlemlerinizi PhillipCapital ile yapmanız halinde, paranızı yurt dışına transfer etmek zorunda kalmazsınız.

ABD’nin de içinde bulunduğu 15 ülkede 1 milyon 250 bin yatırımcıya hizmet veren bir dünya devinin uluslararası piyasa deneyiminden faydalanmak ve konuya ilişkin bilgi almak için;

0212-982 25 00 ve 0212-296 84 84

[email protected]

DÜNYA DEVİ PHILLIPCAPITAL'DE HESAP AÇMAK İÇİN TIKLAYIN

İyi olan kazansın!

Restoran zinciri Darden eski günlerine dönüyor mu?

Dünya devi Alcoa büyümeye devam ediyor!

Petrol fiyatlarından dünya devi nasıl etkilenecek

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)