E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi'nde perakende satışlar hafif bir toparlandı---

Euro Bölgesi'nde perakende satışlar hafif bir toparlandı

Euro Bölgesi'nde perakende satışlar hafif bir toparlandı
06 Mart 2024 - 13:10 borsagundem.com

Euro Bölgesi'nde perakende ticaret yılın başında biraz toparlandı ve daha geniş bir ekonomik toparlanmayı yönlendirebilecek bir tüketici toparlanması umudu sundu.

Avrupa Birliği istatistik verilerine göre, ureo kullanan 20 ülkede toplam perakende satışlar ocak ayında bir önceki aya göre %0,1 arttı. The Wall Street Journal tarafından derlenen bir ankete göre bu, ekonomistlerin beklediğinden biraz daha iyi bir sonuçtu.

Bu arada aralık ayı perakende satışları daha önce tahmin edilenden daha az keskin bir düşüşe revize edildi.

Bu durum, zayıf tüketici harcamalarının geçen yılın ikinci yarısında Euro Bölgesi ekonomisini durgunluğa sürüklemesinin ardından 2024 yılına daha umut verici bir başlangıç yapıldığına işaret ediyor. Bu durum, canlı müşterilerin büyüme ivmesini artırdığı ABD ile tam bir tezat oluşturmaktadır.

Enflasyon Atlantik'in her iki yakasında da düştü - ocak ayında %2,8 ve Şubat ayında Euro bölgesinde %2,6 olarak gerçekleşti - ancak tüketicilerin daha ağır reel gelirlerini esnetmeye daha yatkın olduğu ABD'de duyarlılık daha hızlı gelişti. Ticaret Bakanlığı'nın geçen ay açıkladığı rakamlara göre, tüketicilerin malların yanı sıra hizmetler için yaptığı harcamalar Ocak ayında ülkede yaklaşık iki yılın en büyük artışını gösterdi. Ekonomistler, Euro Bölgesi'nde hane halkı harcamalarında benzer bir toparlanmanın bloktaki ekonomik toparlanma için kilit önemde olduğunu söylüyor.

Ocak ayındaki artışta gıda, tütün ve içecek harcamalarının yanı sıra otomobil yakıtı da etkili olurken, diğer malların satışında hafif bir düşüş yaşandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)