E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi'nde perakende satışlar beklentilerin altında arttı---

Euro Bölgesi'nde perakende satışlar beklentilerin altında arttı

Euro Bölgesi'nde perakende satışlar beklentilerin altında arttı
06 Mart 2023 - 13:23 borsagundem.com

Euro Bölgesi'nde perakende satışlar, ocakta bir önceki aya göre yüzde 0,3 yükselse de tahminlerin altında kaldı.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin ocak ayına ilişkin perakende satış verilerini yayımladı.

Buna göre, AB'de perakende satışlar, ocakta bir önceki aya kıyasla yüzde 0,3 artarken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,2 düştü.

Euro Bölgesi'nde de perakende satışlar ocakta aralık ayına göre yüzde 0,3 yükselirken, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 2,3 gerileyerek beklentilerin altında kaldı. Perakende satışların ocakta aylık yüzde 1 yükselmesi, yıllık bazda ise yüzde 1,8 gerileyeceği tahmin ediliyordu.

AB ülkeleri arasında ocakta bir önceki aya kıyasla perakende satışlarda en fazla düşüş yüzde 9,8 ile Avusturya'da, yüzde 1,4 ile Slovakya'da ve yüzde 0,6 ile Macaristan'da görüldü. En fazla artış ise yüzde 4,9 ile Hollanda'da, yüzde 4,6 ile Lüksemburg'da ve yüzde 4,1 ile Slovenya'da belirlendi.

Perakende satışlar, yıllık bazda ise Belçika'da yüzde 8,9, Almanya'da yüzde 6,8, Danimarka ve İsveç'te yüzde 5,8 geriledi. Slovenya'da yüzde 18,5, Romanya'da yüzde 5,8 ve Malta'da yüzde 5,7 arttı.

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni geriledi

 

Euro Bölgesi'nde üretici fiyatları arttı

 

Euro Bölgesi'nde işsizlik sabit kaldı

 

Euro Bölgesi'nde enflasyon beklentileri aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aa06 Mart 2023 22:43

    Yav bu nasıl U dönüşü daha ikigün önce ne laflar saydın millet can derdinde bunlar parsel parsel paylaşma derdinde hiçkimse oy için gelmesin ama hiçkimse

  • İstanbul 06 Mart 2023 19:08

    Meral hanım sen baskan ve genel başkan olmazsın ya sen belediye başkan sana destek vermedi sen daha onlara neyin yapıyorsu

  • Gur06 Mart 2023 17:00

    Millet ne diyecek bakalim...komedi gibi...yazik siz milletinizi tanimiyorsunuz.

  • Kadir06 Mart 2023 14:57

    Belediyelerinde harikalar yaratan üstün birikim liderlik ve devlet adamlıklarıyla asla vazgeçilmez olan bu ikiliden hanfendinin vazgeçmemesinin mutlaka haklı nedenleri vardır. Kimsenin aklına kadrolaşma bölüşüm maddi hesaplar gelmesin. Tamamen dürüstçe millete hizmet. Şu anda ağzı iyi laf yapan iyi giyimlidürüst görünümlü birini sokaktan al bir hafta propangandasını yap amkete koy birinci çıkar. 3 yıl arka arkaya yüzde 150 enflasyonla ayakta kalan hükümet henüz olmadı.