E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi ekonomisi yüzde 0,1 büyüdü ---

Euro Bölgesi ekonomisi yüzde 0,1 büyüdü

Euro Bölgesi ekonomisi yüzde 0,1 büyüdü
16 Mayıs 2023 - 12:40 borsagundem.com

Euro Bölgesi ekonomisi, bu yılın ilk çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,1 büyüme kaydetti.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin 2023 yılı ilk çeyrek büyüme oranlarına ilişkin öncü verileri güncelledi.

Verilere göre, 19 üyeli Euro Bölgesi'nde mevsimsellikten arındırılmış Gayrisafi Yurt içi Hasıla (GSYH), 2023'ün ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,1 arttı.

Euro Bölgesi'nde GSYH, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla da yüzde 1,3 artış kaydetti.

Piyasa beklentileri ekonominin çeyreklik bazda yüzde 0,1, yıllık bazda da yüzde 1,3 büyümesi yönündeydi.

AB'de mevsimsellikten arındırılmış GSYH, yılın ilk çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,2, geçen yılın aynı dönemine göre de yüzde 1,2 artış gösterdi.

GSYH, ilk çeyrekte önceki çeyreğe kıyasla Litvanya'da yüzde 3, İrlanda'da yüzde 2,7, Hollanda’da yüzde 0,7 ve Avusturya'da yüzde 0,3 azaldı. Almanya'da sabit kalan GSYH, Fransa'da yüzde 0,2, İtalya ve İspanya'da yüzde 0,5 arttı.

GSYH, geçen yılın aynı dönemine göre Litvanya'da yüzde 3,6, Macaristan'da yüzde 1,1, Çekya'da yüzde 0,2 ve Almanya'da yüzde 0,1 azalırken, Fransa'da yüzde 0,8, İtalya'da yüzde 1,8 ve İspanya'da yüzde 3,8 artış kaydetti.

Euro Bölgesi'nde sanayi üretiminde sert düşüş

 

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni 4 ayın dibinde

 

Euro Bölgesi'nde perakende satışlar martta azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Arifhan17 Mayıs 2023 11:46

    Evet biran önce kene gibi yapıştığın o koltuğu bırak 11 seçim kaybettin ama hala oturuyorsun orada yüzsüz ve pişkin,arsizsın,yalancısın, sahtekarsın, için kin nefretle dolu Türk milletine ne kadar ülke düşmanı,terörist varsa gidip itaat ettin,ama ne acıdırki sendeki bu riyakar ikiyüzlü münafıklıgı göremeyen seçmenin var vah ki ne vah

  • Celal16 Mayıs 2023 18:57

    Cok.degerli vekil kazandiniz...ggultekin..temel..davut..babacan..cok degerli..sahsjyetli..oy potasiyeli olan .insanlR..zaten oylarin.cogunu onlar aldi..guzel ticari kafayla 1.. 30..kazandiran bkrsaci onlar..bravo.biz bosa borsadayiz..tiyoyu onlardan alsak..su anda koyun otlatjyorum..vekil olurdum kesin.