E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisErkin Şahinöz’den faizde tam isabet---

Erkin Şahinöz’den faizde tam isabet

Erkin Şahinöz’den faizde tam isabet
22 Aralık 2015 - 14:54 borsagundem.com

Usta stratejist Erkin Şahinöz Gündem Medya’daki yazılarında hem FED’in hem de Merkez’in kararlarını doğru bildi.

“FED’i en iyi bilen Türk”, FED’in eski araştırma direktörlerinden Erkin Şahinöz, Borsagundem.com ve Finansgundem.com’daki 16 Aralık tarihli yazısında ‘FED bu akşam faizi artıracak” dedi, dediği oldu. FED Başkanı Yellen, aynı akşam 25 baz puan artış yaptıklarını açıkladı.

Şahinöz, bir gün sonra yani 17 Aralık’taki köşe yazısında önce FED’in bu kararını yorumladı, sonra ‘dış’tan ‘iç’ döndü, sordu: "Fed artırırsa ben de artırırım" diyen Merkez Bankası ne yapacak?

Yanıtını da verdi: "Merkez Bankası'nın faiz artırımı yapması için herhangi bir gerekçe yok."

Peki, gerekçesi neydi. Hedefleri 12’den vuran cesur kalem, ‘Çünkü’leri sıraladı:

“Dolar-TL'de 3.10'lu düzeyleri bile faiz artırımı  yapmadan göğüsleyen Merkez Bankası'ndan yakın vadede herhangi bir hamle beklenmemeli. Kaldı ki ekonomimiz yüzde 4.5 olarak kabul ettiğimiz potansiyel büyüme hızının altında bir performans sergiliyor.  Rusya ile yaşanan ekonomik ve siyasi krizin büyüme üzerindeki olumsuz etkisi de göz önüne alındığında Merkez Bankası'nın borçlanma maliyetlerini yükseltmesi ihtimalini çok düşük görüyorum.”

Dediği gibi de oldu. Merkez Bankası faizi sabit tuttu. Yani, analistlerin, iktisatçıların, bankacıların "Artırır" beklentilerini boşa çıkardı.
Yazarımız Erkin Şahinöz ise yine hedefi 12'den vurdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mt22 Aralık 2015 20:24

    Tebrikler Erkin Kardeşim; Analist ve ekonomistlerin öngörüsüz,deneyimsiz yorumlarından gına geldi.2 yıl FED'i çiklet gibi çiğnediler ağızlarında.Hiç bir halt da olmadı.Arada böyle kendini bu işe vererek yapılan isabetli yorumlara hasret kaldık.

  • KARTALY32322 Aralık 2015 15:29

    şuan yurtdışına döviz kaçırdılar.yada çıkış aldı.gene bırşeyler olacak.uyarmadı demeyin

  • KARTALY32322 Aralık 2015 15:14

    haaa.bir sonraki beklenti de faizleri düşürecek.ama öncelik fed in tekrar faizleri arttırması....bu sefer adam gibi pozısyon alın ulenn.hep ters fiyatlıyonuz