E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'ın adaylığı için Şentop'tan yanıt---

Erdoğan'ın adaylığı için Şentop'tan yanıt

Erdoğan'ın adaylığı için Şentop'tan yanıt
10 Şubat 2022 - 13:19 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üçüncü dönem adaylığı tartışmalarına değinen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Cumhurbaşkanı'nın adaylığı ikinci kez söz konusu" dedi.

Siyasette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü dönem adaylığına yönelik tartışmalar sürüyor.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, gazetecilere açıklama yaparken konuya değindi. Şentop şunları söyledi:

"Anayasa değişikliği teklifi komisyona gelince 10 gün görüşüldü. Bir rapor hazırlandı. TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeler bu rapor üzerinden yapıldı. 2016'da komisyon görüşmelerinde aksi görüş olmadı. 2 defa seçilme hakkını yeni sistem içinde getirdiği anlaşılmaktadır net bir şekilde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı üçüncü kez değil, ikinci kez söz konusu. Bu hukukçuların yapacağı bir tartışma. Aradan 5 sene geçmiş, jeton yeni düşmüş. 5 sene önce konu net bir şekilde ortaya konulmuş. İki dönem kuralı sonrasında yapılan seçimler için."

Devlet Bahçeli: Erdoğan'ın adaylığına engel yok

 

TBMM Başkanı Şentop: Demokrasinin modası geçmeyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali10 Şubat 2022 20:32

    Saçma normal zamanını bir ay önceye çekse erken seçim mi olacak

  • reserpin10 Şubat 2022 19:57

    Bu sistemden 2023 de kurtulacagiz Allahın izniyle. Az sabır.

  • Samet10 Şubat 2022 20:29

    Tabi tabi ooooooldu

  • Mustafa Tunç 10 Şubat 2022 18:33

    Yeni anayasa yapılsın. En önemli iş bu.anayasalarda parti kurucularının ismi olmamalı

  • acacu10 Şubat 2022 16:13

    Aday olmalı ve sandıkta uyguladığı tutarsız politikaların neticesini görmelidir. Aksi takdirde başlayacaklar yine mağdur edebiyatına. 

  • Mucise Reis ;)10 Şubat 2022 15:27

    Yani meclis toplanıp isterlerse - ilkokul mezunlarınında - orta okul terk kişilerinde, yüksek okul okuyan kişierin de, üniversite mezunu olmasa da seçimlere katılabilirliğini buyrun yapalım demeli... Millet partileri gerekirse diploma sorunu yaşayanlarında seçimlere katılmasını garanti altına aldığını beyan etmeli. Sonradan mağdur edebiyatı yapmasınlar diye. Bu işi bile siyasete dökmek isteyenlere buyrun meclise bekliyoruz maddeleri değiştirelim demeliler.

  • Mucise Reis ;)10 Şubat 2022 14:50

    Bence isteyen her Türk vatandaşı Diplomasını beyen eder koşullara uygun olduğunu ispat ederse istediği kadar adaylık gösterebilir. Cumhurbaşkanının zaten diploması tartışılmaz. o , seçimler gerçekleştirilebilir. Kimsede kimsenin seçme ve seçilme hakkını elinden alamaz. Bence katılabilmeli. Prüz var ise meclisten metinler değişir adaylık şartları değiştirilebilir. Ne kadar demokratik ortam olursa o kadar demokrasiyi bu millet tadar. 

  • AHMET ÖZBİR10 Şubat 2022 14:21

    SEKSENSEKİZ parti toplanmış Sn. REİS'imizi indirmenin ve de Türkiye'min bitirilmesi için uğraşıyorlar. Yemezler, TÜRK MİLLETİ KARANLIĞA GEÇİT VERMEZ, REİS'ini asla yalnız bırakmaz. Örnek 15 TEMMUZ DESTANIMIZ!. Sn. Şentop gerçekleri haykırmış, ne de olsa VATANA SEVDALI YİĞİTLERDEN.